8 maart

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
feb - maart - apr
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31     >>

8 maart wordt ook wel de "Dag der Maand der Maanden" genoemd. Het is de dag waarop God zal besluiten dat de hele schepping in het algemeen en die van de mens in het bijzonder volkomen mislukt is. Het begon als een aardigheidje en hij had er ook wel plezier in toen hij door de heer S. Atan uitgedaagd werd om een wereld te scheppen. In het begin ging alles goed. Licht, zon, maan, aarde en planeten waren een genot om te doen. De dieren waren ook heel leuk, maar nadat hij de mens had geschapen ontdekte hij dat er ernstige fouten in zijn bouwtekeningen waren geslopen. De mens bleek dom, eigenwijs, rebels, oneerlijk, leugenachtig en agressief te zijn en de fascinerende eigenschap te bezitten om alles in stront te veranderen. 6000 jaar lang probeerde hij de fout nog te herstellen, maar niets lukte en toen hij op het laatst zijn zoon stuurde om orde op zaken te stellen, grepen de mensen die, en martelden en vermoordden ze hem op gruwelijke wijze. Tweeduizend jaar lang was God bezig met het verwerkingsproces. Hij ging in therapie en zocht contact met slachtofferhulp. Dit was een langdurig proces en het was dan ook geen wonder dat ene Nietzsche na zo'n 1900 jaar tot de slotsom kwam dat God dood was. Maar in het kaar 2008 vermande (vergoddelijkte) God zich weer en bekeek de puinhoop op aarde. Hij bedacht bij zichzelf dat het allemaal nog wel te verhapstukken was.... tot hij tot de ontdekking kwam dat ene Geert Wilders een film over de Koran wilde maken. "Dit is het einde", dacht hij en pakte zijn agenda. Na alles goed overwogen te hebben vond hij op 8 maart, tussen het bezoek aan de tandarts en het ophalen van zijn nieuwe paspoort bij de stadsdeelraad nog een gaatje. Daar schreef hij: "Mensheid vernietigen" en onderstreepte dat 2 keer. Jammer genoeg heeft Oncyclopedia niet kunnen achterhalen in welk jaar het zal gebeuren, want Gods agenda is ondoorgrondelijk.

Beschermheilige[bewerken]

De dag is gewijd aan Sint Catastrofus, de beschermheilige van slopers en demonteurs.

Dagspreuken[bewerken]

 • Dag spreuk, ben je er weer? Je bent nog irritanter dan de vorige keer
 • het einde van vele gelukkig getrouwde stellen komt vaak doordat er 1 constant zit te bellen.

8 maart in de geschiedenis[bewerken]

Internationale dag van de vrouw

 • 1908 - Na betogingen van enkele vrouwen beloven de regering in de wereld dat er elk jaar een vrouwendag georganiseerd zal worden. Op deze dag wordt echter nooit iets gedaan. Gelukkig dat tot op heden geen enkele vrouw het doorheeft.
 • 1917 - In Petrograd (Rusland) begint de februarirevolutie, echt waar hoor!
 • 1930 - Mahatma Gandhi start ongehoorzaamheidsactie tegen de burgers van India.
 • 1952 - Het eerste kunsthart wordt ingebracht bij Hendrika Van de Wereld. Ze blijft een volle 80 minuten in leven.
 • 1950 - Sovjet-Rusland deelt mede in het bezit te zijn van een atoombom. Als dreigement schieten ze er een af op Rajesj Kuthrapali da Wejrelt.
 • 1991 - Door een wetswijziging mag er in België nu ook een vrouw op de troon komen. Het lijkt om een misverstand te gaan, de spreker zei eigenlijk In België mag er nu ook een vrouw aan de telefoon komen.
 • 2006 - Rita Verdonk haar auto wil niet starten.


Geboren[bewerken]

 • 1900 - Friedrich Nietzsche
 • 1953 - Hans den Deuk, lacher. Lachte zichzelf dood, in een kreuk en een deuk. Niet leuk. Lachte zich een breuk.

Dag van...[bewerken]

 • ...het gevoel van hulpeloosheid.
 • ...het wachten op 9 maart (die ooit niet zal komen).
 • ...de kazen die nooit gegeten worden.

Trivia[bewerken]

 • Het woord "trivia" bestaat uit 5 verschillende letters, waarvan er een, namelijk de "i". twee keer gebruikt wordt.
 • Het woordje "maart" bestaat uit 4 verschillende letters, waarvan er ook een (de "a") twee keer gebruikt wordt. Verder krijg je, als je "maart" omdraait, het woord "traam", dat helemaal niets betekent. Is taal niet wonderlijk?
Bouncywikilogo.gif
De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over 8 maart.

Zie ook[bewerken]