Aardbeving

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een aardbeving is een beving in de aarde veroorzaakt door trillingen. Deze trillingen kunnen op hun beurt weer verschillende oorzaken hebben. De gevolgen van aardbevingen zijn over het algemeen rampzalig voor mensen die reeds in rampzalige omstandigheden leven, waardoor ze het dus beter krijgen (immers: min keer min is plus). Voor mensen die het goed hebben heeft het echter ook negatieve gevolgen, waardoor de beving dus ook daadwerkelijk negatieve gevolgen heeft.

Oorzaken[bewerken]

Nee! Loop alstublieft niet zo als ons, heb meelij!

Een aardbeving kent een diversiteit aan oorzaken. De meest zware aardbevingen worden veroorzaakt door dikke mensen. Dit kunnen zij op twee manieren doen:

  • A: Daadwerkelijk proberen te lopen in plaats van het onder dikke mensen gebruikelijke rollen.
  • B: Bulderend lachen.

De effecten bij A worden veroorzaakt door een spleet in de aarde waarop de voet neer dendert, dit soms met wel 500.000 bar. Door de splijting trilt de aarde hevig en zodoende is de aardbeving geboren. In de scheuren schijnen hele steden te kunnen verdwijnen. Een goed voorbeeld is de Grand Canyon, hier leefde rond 1800 een zwaarlijvige, normaal lopende indiaan die onder andere de Missouri-ramp en de ondergang van Los Angelo (waar zich hedendaags de baai tussen het schiereiland Californië en het vaste land van Amerika bevindt) veroorzaakte. Bij B is er sprake van resonantie in het aardoppervlak; deze trilt mee met de trillingen die ontstaan door het geluid. Het is te vergelijken met een ruit die begint te trillen als er een F16 langs vliegt, dit alleen in vele heftigere proporties.

Een andere oorzaak voor aardbevingen zijn aardscheten. Aardscheten zijn vergelijkbaar met vulkanische uitbarstingen of geisers. Het is een planetaire versie van een ordinaire scheet en heeft dus ook min of meer in planetaire omvang dezelfde gevolgen. De meeste doden bij zo'n aardbeving vallen niet door puin op plaatsen in het lichaam waar het niet hoort, maar door vergassing.

Een derde oorzaak zijn de hossende fans van Tokio Hotel, aangezien deze fans emo zijn vreten ze zichzelf vol om het verdriet des' levens te vergeten. Ze zijn niet zwaarlijvig genoeg om in de eerst besproken categorie van aardbeving oorzaken te vallen, maar dit compenseren zij door een gelijktijdige beweging op monotone herrie te maken. Om deze reden staat een bewegende massa emo's gelijk aan het neerkomen van de voet van een echte dikzak.

Vrieskou is meestal de oorzaak voor de wat lichtere bevingen in de winter, met uitzondering natuurlijk van ijstijden waarbij deze bevingen langdurig en hevig kunnen worden. De werking is in principe vrij logisch, de aarde heeft het koud en bibbert dus. Een soortgelijke reden is er te vinden voor de angstbevingen, hierbij is de Aarde aan het trillen omdat zij angst heeft, dit voor bijvoorbeeld een komeet of vervuiling van haar oppervlakte.

Groningers zijn ervan overtuigd dat het boren naar gas ook bevingen zou veroorzaken, maar dit is absoluut een mythe, moesten wij schrijven van de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Gevolgen[bewerken]

De gevolgen van aardbevingen zijn onder andere de eerder genoemde scheuren in de aarde. Voor arme mensen zorgt dit voor een kanaal vanaf de zee of een plek in de schaduw, voor rijke mensen betekent dit een scheef huis en een lekkage in het zwembad. Mensen die het goed hebben krijgen ook een gigantische ravage en puin. Mensen die het niet zo goed hebben hebben niets wat puin kan worden en kampen dus niet met dit probleem.

Klaartje Klompvet[bewerken]

Klaartje Klompvet is waarschijnlijk één van de meest beruchte, overvoede aardbevingveroorzakers. Zij werd in 1943 geboren in een klein plaatje bij Antwerpen, waar zij eerst niet opviel tussen alle andere kleine opdondertjes. Toen Klaartje 12 jaar oud was, begon zij echter haar verdriet weg te eten zoals zo velen doen. Welk verdriet dat is is ons niet bekend. Op haar 23ste levensjaar creëerde zij haar eerste echte aardbeving, die merkbaar was tot in het Zwarte Woud in Duitsland. Tussen haar 23e en 32e levensjaar was ze verantwoordelijk voor meer dan 53 aardbevingen. Op haar 32e was een aardbeving van haar hand voet zo hevig dat zelfs Klompvet zelf bedolven raakte onder het puin. Tegenwoordig heeft men een hele nieuwe wijk gebouwd op de heuvel waar zij onder ligt. Geruchten doen de ronde dat je haar soms nog kunt voelen door lichte bevingen die door de wijk heen gaan. Anderen zeggen dat dit door de gaswinning in de omgeving komt. Lulkoek natuurlijk.