Alsanië

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
      Oeps! Bedoelde je soms Azkaban? Waarschijnlijk niet...
Illuminati Seal.png WAARHEID!
Dit artikel behandelt De Waarheid. Dezelfde Waarheid die de regering geheim houdt! Geloof niet langer in leugens en ontdek De Waarheid !


Nationaal Hertalingskamp Alsanië
Vlag Alsanië.png
Basisgegevens
Hoofdstad Trane
Regeringsvorm Militair regime
Religie Fah Tsun
Staatshoofd Klaas van Land
Overige
Volkslied Het is weer tijd voor Lingo! Tatatataatatata...
Motto DAN! ÉÉN K! VuiLE Hond!
Munteenheid Officieel - Euro
Onofficieel - Testantwoorden
Traditioneel eten Kaasbroodjes
Portaal  Portaalicoon Land
BalkanTranskaart.png
De Balkanlanden
Joegoslavië

Slovenië

Kroatië

Bosnië of Herzegovina

Servië

Montenegro en Kosovo

VJRntvmeGpoM


Bordurië
Hongarije

Transnistrië

Moldavië

Roemenië

Vulgarije

Alsanië

Griekenland


Syldavië

Alsanië is een hertalingskamp voor Nederlanders die, als het op taal aankomt, continu de plank misslaan. Het dankt zijn naam aan het feit dat de meeste mensen die er verblijven daar zitten omdat ze bij vergelijkende vormen (beter, hoger, langer etc.) het woord "als" gebruiken. De hoofdstad heet Trane, waar het eerste gespecialiseerde kamp ooit werd gebouwd: meervoudsfouten.

Ontstaan[bewerken]

Toen in de Tachtigjarige Oorlog de Spanjolen Nederland doorkruisten, raakte een aantal gebieden in een isolement: Amsterdam, Noord-Vlaaienland, Grön, Utrecht en Haarlem. Hierdoor onstonden de dialecten. Zo bleef het werkwoord zijn in Grön benne, bleef de vergelijkende vorm in Amsterdam beter as en nam Noord-Vlaaienland de zachte g over. Ook toen Nederland weer werd herenigd, bleven deze dialecten bestaan. Daarom werd door de Nederlandse Taalunie in 1907 het Taalherenigingsplan opgesteld om tegen 2057 weer één taal te hebben.
Sommige aspecten van de dialecten, zoals de eerder genoemde ontwikkelingen, worden nog getolereerd, zolang iemand geboren en geleerd is in dat gebied. Doch langzaam maar zeker moeten alle talen weer één worden.

Vanaf 2024 zullen mensen die bij afkortingen geen puntjes zetten ook bestraft worden.

Aanpak[bewerken]

Selectie[bewerken]

Alle Nederlanders krijgen bij hun geboorte een vaccin, waarin een chip zit waardoor de regering mee kan luisteren naar alles wat je zegt. Een neerlandicus zal dan de chip gaan beluisteren vanaf je achttiende jaar.
Zo wordt voorkomen dat 'fouten' die een reden hadden of een enkele fout bestraft worden. Maar als er een aantal domme fouten, die niet in het dialect passen, zijn gemaakt, horen de mensen een stem in hun hoofd die zegt: "Ik ben iemand die goed is in Nederlands. Jouw taalgebruik is exorbitant slecht. Als je er niet snel wat aan doet, zal ik ingrijpen."
Veel mensen worden daardoor paranoïde, wat hun taalgebruik nog erger maakt. Spoedig daarna zullen de desbetreffende personen vermist raken, wat betekent dat ze zijn afgevoerd naar Alsanië.

Lessen[bewerken]

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Trane of in de haven van Kostdurrës wordt de onverlaat doorgevoerd naar het kamp waar hij heen moet. Daar krijgt hij naar Guantanamo-model lessen in dat wat hij fout deed. Als een uitprocedeertoets met succes wordt doorlopen, wat meestal na 12 jaar gebeurt, mag hij via Vermist op emotionele wijze herenigd worden met wie er nog van zijn familie over is.

Geheimhouding[bewerken]

Aangezien deze enorme kolonie volstrekt geheim moet blijven, is besloten te doen alsof Alsanië eigenlijk Albanië heet en de inwoners, die gespeeld worden door figuranten, het Shqipëria noemen. Ook andere namen zijn veranderd, zoals Trane in Tirana en Kostdurrës in Durrës. Deze namen zijn verbasteringen, en waarschijnlijk bedacht door Wikipedia. Tot nu toe heeft het geheimhoudingsplan echter wel gewerkt, vooral omdat degene die proberen het verhaal uit te lekken al te boek stonden als paranoïde en dus niet serieus worden genomen.

Ligging[bewerken]

Alsanië ligt aan de Adriaanszee, in een gebied dat bekend staat als de Bassiekan. Het wordt omringd door de Verkruimelde Provinciën en Onlympië. Het heeft een Meditteraan klimaat, zodat, als de gevorderde hertaalden even mogen luchten, hen een prachtige natuur wacht. Helaas kunnen ze hier nooit langer dan één inademing van genieten en alleen als ze longproblemen hebben, waardoor ze überhaupt niet op de buitenlucht kunnen letten. De flora en fauna is dan ook alleen weggelegd voor het personeel.

Leiding[bewerken]

Het Hertalingskamp Alsanië wordt geleid door de Minister van Taal. (Momenteel is dat jouw Nederlands docent, dus ik zou maar goed mijn best doen met dat grammaticaproefwerk dat je over een uur hebt en waarvoor je totaal niet geleerd hebt.) Dit is in feite de president en premier, al moet hij zich wel houden aan een strikt plan en kan het zijn dat hij zich bij een meerdere moet verantwoorden, namelijk de president van Nederland. Daarnaast is er een Alsanische Strijdmacht, die zich bezig houdt met het bewaken van de gevangenen en het figureren als bewoners.

Verhouding tot buurlanden[bewerken]

Ook de andere landen weten nog steeds niet wat er gaande is in Alsanië of, zover zij weten, Albanië. Toch moet Alsanië vertegenwoordigd worden bij vergaderingen. Daarom worden de beste figuranten uit de Alsanische Strijdmacht gekozen voor de functie "Acteur Presidentsrol". Momenteel is dat Bram Top, onder het alter ego van Bamir Topi.

Verkruimelde Provinciën[bewerken]

De verhouding met de buurprovinciën van het Voormalige Mensenwiensnameneindigenmetvic' Rijk, nu dus bekend als de Verkruimelde Provinciën, is behoorlijk gespannen. Het instituut dat zich bezig houdt met de Albanië Storyline heeft namelijk ooit gezegd dat de bevolking overwegend islamitisch is, niet wetende dat toentertijd Gertas Wilderevic Sr. daar aan de macht was. Hoewel daarna is geprobeerd het cijfer af te zwakken, was de decorgrens niet veilig tot Slaveenendal, Groot-Atië en de VJRntvmeGpoM zich onafhankelijk verklaarden, gevolgd door Vennegorië of Hesseland, Montenegro en Kosovo. Hoewel de relatie dus nog steeds stroef is, is er geen groot gevaar.

Onlympië[bewerken]

De verhoudingen met Onlympië zijn een stuk gemoedelijker. Dat land kent namelijk de vrijheid van godsdienst. Alsanische 'sporters' worden ook toegelaten tot de OnLympische Spelen.

Bekende mensen die in Alsanië zijn hertaald[bewerken]

  • Edwin Hoax

Hij verhuisde op 20-jarige leeftijd naar Nederland en verzuimde lessen te nemen. Hij werd bekend doordat hij in Alsanië een coup pleegde en gedurende de 40 dagen dat hij aan de macht was zoveel mogelijk probeerde de Strijdmacht te ontalen. Hij deed dit volgens het OnWoordenboek, waar we erg trots op zijn.

  • Ismaël Kadaver

Deze man begreep tot zijn verblijf niets van werkwoordvervoegingen. Later werd hij een beroemd historicus; hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in het Ottomaanse Rijk.

  • Lucas Krasse

Tegenwoordig bekend als bokser. Hij maakte vooral spelfouten en verbleef daarvoor 3 jaar in het hertalingskamp, wat vrij kort is.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
30 juni 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.}