Ananas

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


OncyclopediA Wikipedia-fruit02 copy.png

ANANAS!

Meisjesnaam, meisjesnaam, verschijnsel wat overblijft na een brand.
~ Rebus over ananas.

Ananananananananananana BATMAN! nanas!
~ ??? over ananas.

In z'n geheel, in ringen, of in blik?
~ Groenteman over ananas.

De ananas is een gele vrucht die in tegenstelling van de kokosnoot niet in de palmbomen groeit, maar aan struiken of onder de grond. Tegelijkertijd is Ananas een dialect in China die uitgeroeid is door de Chinese regering omdat het Manderijns het hoofddialect is. Op sommige plaatsen wordt Ananas nog gesproken, al is dat in het noorden van het land.

Voorkomst[bewerken]

De bekendste ananas onder het jeugdige volk.

De ananas komt in de meeste gevallen boven de grond voor maar er zijn uitzonderingen dat deze onder de grond voorkomt of zelfs boven de grond maar onder water. De bekendste ananas is uiteraard die van boven de grond. Deze groeit aan struiken (soms elders) en staat bekend onder de mensen als een vrucht die vergelijkbaar is met een kokosnoot, alleen kleiner en aparter. Het verband die gelegd wordt met de zonnige vakantielanden en de ananas is vanwege de eisen die nodig zijn om een ananas te laten groeien juist, alleen is een vakantieland waar alleen de ananaskwekerijen te zien zijn nu niet bepaald een vakantieland omdat men liever gaat voor zandstranden, zeeën en lekker eten. Hier hoort de ananas niet bij. Ook niet bij het laatste, waarover later uitleg wordt gegeven.

De wat minder bekende ananas is de ananas die onder de grond groeit. Dit is niet erg bijzonder omdat men deze dan aanschouwt als een doodgewone struik, omdat de ananas nu eenmaal een groen plantachtig uitsteeksel heeft waar velen niet over kunnen spreken, die boven de grond groeit terwijl de vrucht zelf onder de grond ligt te verdrinken [1] in de aarde.

Een nog onbekendere soort is de ananas die onder water groeit. Deze is helemaal niet te zien en heeft ook nooit een echte bekendheid gekend, op enkele uitzonderingen na toen er een filmploeg bij het archipel Bikini (gelegen in de Marshalleilanden) kwam waarbij een spons, een zeester, een krab, een octopus, een zeekat een onderwaterananas en een aantal vissen de hoofdrol speelden in een aantal opnames.

Tevens is ananas regelmatig te vinden in blik.

Gevaar[bewerken]

Dit kun je toch geen ananas noemen?

Het uiterlijk van een ananas is gevaarlijk en agressief. Dit komt vooral door de stekels die de Ananas heeft en het exploderende plant-uiteinde die het heeft, welke elk mens hoort te waarschuwen dat er gevaar dreigt. Gelukkig heeft de mens nog beschermende kleding en een mes. Alsnog heeft de ananas een geel/oranje/bruin-achtige schutkleur en groene bladeren, zoals meestal. De reden waarom een ananas zo gevaarlijk is, naast de agressieve houding komt doordat het afstamt van de dennenappel die ook stekelige schubben heeft. De ananas is dan gemuteerd met een exploderend, geel, inwendig fruitachtig verschijnsel, met de puntachtige schubben. Dit fruit is eetbaar, maar alleen als de inwendige pitten eruit zijn gehaald. Deze kunnen splijten in de maag wat ervoor zorgt dat het gas dat daarin zit zich gaat vermenigvuldigen. Het spreekt dan ook voor zich dat dit uiteraard dodelijk is voor de luchtwegen...en de maag...en het hart...en de blinde darm...de strot.........en...de letter A in het kwadraat.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Het is een veeleisende plant.
Planten groot en klein

Bomen:
Beuk · Berk · Eik · Spoorboom

Fruit:
Ananas · Appel · Banaan · Kiwi · Peer (vrucht) · Sinaasappel · Tomaat

Groente:
Aardappel (Negatief) · Gras · Komkommer · Paardenbloem · Prei · Selder · Sla · Tomaat · Ui

Overige planten:
Coockie · Paashaas · Tabak