Andorra

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Andorra
Andorra.JPG
Ak-47.jpg
Vlag
Wapen
Zoek de locatie
Zoek de locatie
Basisgegevens
Talen Kattelaansgh
Hoofdstad Die schuur, ja die daar!
Regeringsvorm Militarisme
Religie Berggodsdienst
Inwoners 72.000
Staatshoofd Arnold of Arnie
Overige
Motto "Klein maar groots!"
Munteenheid Gestolen Spaanse euromunten
Oppervlakte 468 km², pffrrttt...
Portaal  Portaalicoon Land

Andorra is het grootste land ter wereld dat volledig in de Pyreneeën ligt. Andorra is het laatste toevluchtsoord voor mensen die een eerlijke boterham willen verdienen met het verhandelen van Ak-47's. Aangezien er maar 2 toegangswegen zijn, is het gebied zeer moeilijk bereikbaar, wat een pluspunt is voor de wapenproducenten. Want zelfs al is het toegelaten, wie zet er dan een wapenfabriek in het midden van het dorp, jij? De EU keurt de grootschalige wapenhandel in Andorra af. Voor de ETA (Eerlijk Terrorisme Anders) is Andorra de belangrijkste wapenleverancier.

Geschiedenis[bewerken]

Voor de Tweede Wereldoorlog was Andorra een klein staatje met een dozijn inwoners. Maar bij de bezetting van Frankrijk door de Moffen trokken de Franse wapenproducenten de Pyreneeën in om hier hun productie verder te zetten. Na de tweede wereldoorlog bleven de vestigingen echter in Andorra omdat het te duur was om ze weer naar Europa te verplaatsen. Hierdoor steeg de populatie van 12 naar 72.000 in slechts een kleine 60 jaar. Dit was de meest imposante bevolkingsexplosie sinds de Holocaust.
Vanaf de jaren '80 begon de wapenhandel in Andorra andere Europese grootmachten zoals de Verenigde Staten en Japan langzamerhand te irriteren. Daarom verklaarde de wereld in 1986 de oorlog met Andorra. Sinds 1986 is er geen enkele buitenlander meer over de grens geraakt, zelfs geen Groninger. Toch zijn de effecten van de oorlog aanzienlijk voor Andorra, de wapenproductie verdubbelde aangezien andere landen meer wapens kochten om tegen Andorra te vechten. Ook stierven reeds 20.000 Andorranen sinds de start van de oorlog. Ze stierven allemaal een verdachte natuurlijke dood op 81-jarige leeftijd.

Export[bewerken]

Wapens[bewerken]

Uiteraard is de wapenhandel voor Andorra de belangrijkste bron van inkomen. Door de oorlog met Andorra kochten de andere landen in de jaren '80 zoveel wapens van Andorra zodat ze in een aanzienlijk korte periode de rijkste staat werd, op het Vaticaan na. Het belangrijkste wapen voor de handel is de AK-47. Uiteraard worden er ook andere dodelijke wapens uitgevoerd zoals kippen, emo's en röntgenstralen. De afbeelding van de AK-47 is mee opgenomen in de vlag van Andorra. Onderstaande tabel geeft het aantal kilo's maal duizend (een ton in de volksmond) wapens die zijn geëxporteerd.

Decenium Aantal tonnen wapens
'40-'50 5.653.549
'50-'60 4.213.106
'60-'70 3.945.154
'70-'80 3.564.815
'80-'90 7.156.932
'90-'00 10.154.852
'00-'10 9.156.230

Weapon NV[bewerken]

Weapon NV (wat blijkbaar voor Noedels Vooraan staat) is de belangrijkste wapenproducent van Andorra. Ze hebben 72% (niet te verwarren met 73%) van het marktaandeel in handen.

In Sovjet-Rusland, Koe exporteert JOU!!

Koeien[bewerken]

Uit Andorra worden per jaar 4 koeien geëxporteerd. Daarmee is de koe het op 1 na meest gebruikte product voor export in Andorra.

Koe NV[bewerken]

Koe NV is dan weer het grootste exportbedrijf in Andorra wat betreft de koe. Ze exporteren jaarlijks 3 koeien bezitten ze 72% (niet te verwarren met 73%) van het marktaandeel.

De grens[bewerken]

De Chinese muur van Andorra.

Andorra grenst aan de landen Spanje, Frankrijk en San Marino, drie aartsvijanden van deze toch al bedreigde staat. De grens wordt zeer goed bewaakt door auto-geweren, auto-anti-lucht-kanonnen en auto-auto's. Er zijn slechts 2 toegangswegen om binnen te komen.

De muur die de grens vormt, werd gebouwd in 1985 om China Andorra te beschermen tegen de Mongoolse Europese overheersers. De muur werkt zeer efficiënt aangezien er sinds zijn bouw slechts 3 Duitsers, 2 vliegen en 5 Bill Gates de grens hebben gepasseerd.

De muur is volledig opgebouwd uit rubber. Haha grappig hoor, echt doodlachen.

Fona en Flaura[bewerken]

De Fona en de Flaura in Andorra zijn zeer belangrijk voor het toerisme in Andorra (dat er niet is). In het land zij verschillende unieke diersoorten te vinden zoals de eland, de Bonobo en de Dinosaurus. Ook vindt men er af en toe een draak. Ook zijn er unieke plantensoorten te vinden zoals de varen, de champignon en de broodrooster.

Fona[bewerken]

Een eland na een mislukte aanval op een auto. Let zeker op de geschokte man met witte snor links.

Eland[bewerken]

De eland is een gevaarlijk dier dat in ieder land ter wereld is uitgeroeid, behalve in Andorra natuurlijk (anders zou het een beetje stom zijn dat hier een stukje over de eland staat).

Bonobo[bewerken]

De bonobo ook soms wel bono is een soort Homo Sapiens die zich 'schijnbaar' inzet voor het goede doel. Eigenlijk gaat hij er gewoon vandoor met het geld van de armen.

Dinosaurus[bewerken]

De dinosaurus is niet, ik herhaal, niet, zoals sommige paleontologen beweren, uitgestorven. Ze laten zich nog regelmatig zien in de bergen van de Andorreese vlakten.

Arabier[bewerken]

De Arabier is zoals overal ter wereld, ook in Andorra uitgestorven. Daarom is het ook belachelijk dat hier een tussentittel met Arabieren staat.


Er staat helemaal niet Arabieren in de tussentittel, er staat Arabier.
~ Wel-oplettende oncyclopedist over bovenstaande tekst.

Draak[bewerken]

1rightarrow.png Zie Draak voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Deze plant komt ook wel eens voor in de keukens van de Andorrezen.

Flaura[bewerken]

Varen[bewerken]

De varen is een plant die te vinden valt rond de kusten van Andorra. De plant kan ook drijven op het water. Men het de varen genoemd, aangezien het kan 'varen', snappie, logisch toch.

Champignon[bewerken]

De champignon is een heerlijke vrucht waar je van gaat knetteren. Aangezien het enkel in Andorra kan groeien is het zeer zeldzaam in andere landen. De champignons die toevallig wel buiten Europa komen, worden vooral genuttigd door Nederlanders, Belgen die dicht tegen de grens aan wonen en Fransen die met hun auto meer dan 300 km kunnen rijden.

Broodrooster[bewerken]

De broodrooster (niet te verwarren met broodmonster) is wel degelijk een plant en geen uitvinding die ons brood kan roosteren. Jammerlijker wordt de broodrooster hier wel vaak voor gebruikt waardoor hij hevige brandwonden oploopt. Daarom strijdt Gaia tegen het roosteren van brood met de broodrooster. Gelukkig gebeurt dit alleen in Andorra.

Monumenten[bewerken]

Neen, u vergist zich niet. Dit is wel degelijk een monument.

Andorra is in 2000 begonnen met het bouwen van prachtige monumenten ter ere van de wereldtentoonstelling in 2015. Er zijn reeds een paar prachtige kunstwerken afgemaakt zoals de Eifeltoren, de Taj Mahal en Barack Obama. Ook werden er twee WTC-torens gemaakt, deze werden echter in 2001 al afgebroken.
Bij de werken kwamen tot nu toe slechts 12.158 geïmporteerde slecht betaalde homofiele Chinese als slaaf behandelde arbeiders. De regering heeft gelukkig beloofd dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

Voetbal[bewerken]

Voetbal, ook wel foebele genoemd, is de nationale sport van Andorra, iedere Andorraan heeft wel iets met voetbal te maken, de ene vindt het geweldig en de andere bekritiseert het. Andorra heeft het beste nationale voetbalteam (op België na) van de wereld en heeft sinds 1950 elk WK gewonnen. De meest hoogstaande competitie is ook te vinden in Andorra, La Primera División de Andora, die in 1955 werd opgericht. Hieronder een overzicht van alle Ploegen.

Los Atleticos Villa El Maricones La Fulana
La censura Onços El Zorro El Cachivaches
Azúcar de Caña La Trampa El Canallas
El Gnomo La Birria El Dragón
La Menstruación El Papa La Tortillera

Zie niet[bewerken]

}