Andries Treurnicht

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Andries Treurnicht (19 Februari 1921 - 22 April 1993) was een belangrijke syndicalist en leider van de Conservatieve Vakbond. 1 jaar voor zijn dood had de multinational Rand N.V. besloten zwarte arbeiders aan te nemen en één jaar na zijn dood werd een zwarte, Nelson Mandela, uitgeroepen tot CEO. Hij leed dus een triestig leven, ondanks zijn naam.

Biografie[bewerken]

Geboorte[bewerken]

Op exact 9 Februari 1921 ging een onvruchtbare vrouw naar de NG Kerk. Ze vroeg aan de pastoor of het mogelijk was een baby te krijgen in een artificiële uterus. De pastoor antwoordde daarop: "Treur niet, anders sla ik u in elkaar. Vuile kuthoer." Juist nadat de pastoor deze wondere woorden had uitgesproken verscheen er in het wijwater een baby. Omwille van deze wondere gebeurtenis kreeg de baby de naam "Andries Treurnicht".

Vroege carrière[bewerken]

Al vrij vroeg in zijn leven koos de jonge Treurnicht voor racisme als religieuze overtuiging. Na zich zodanig verdiept te hebben in die religie dat hij een masterthesis kreeg aan de Stellingsuniversiteit voor zijn thesis over het verschil in skeletstructuur tussen een blanke en een zwarte verdiepte hij zich in de politieke filosofie. Zijn doctoraatthesis 1984: Een nieuw perspectief, die besprak waarom het OK was een Orwelliaanse staat op te richten die zwarten bespioneert en hun verplicht een nieuwe taal te leren waarbij ze in plaats van "Goedendag" "Ik, als zwarte, ben minder waard dan een blanke" moesten zeggen, werd lovend onthaald.

Carrière bij Rand N.V.[bewerken]

Al vrij snel kwam hij aan een job bij Rand N.V. als statisticien en leerkracht. Hij deed het zodanig goed dat hij lid was van de Nationale Coalitie, die bestond uit mensen die dezelfde religie hadden als hem. Hij begon hun echter meer en meer te wantrouwen en dit culmineerde in zijn vertrek vanaf het moment dat CEO P.W. Botha toegelaten dat Indiërs en gekleurden mochten werken in het bedrijf als schoonmakers en prostituees. Als reactie nam hij zijn ontslag. Voor dat hij vertrok zei hij: "Ik herken die mensen niet meer. Blanken waren altijd al onze prioriteit. Dat dit nu niet meer zo is heeft desastreuze gevolgen.". Zijn klerk van de divisie F.W. ging niet akkoord met hem.

Leider van de conservatieve vakbond[bewerken]

Andries Treurnicht had dus het bedrijf verlaten, maar hij legde zich niet neer bij de feiten en richtte de conservatieve vakbond op. De naam werd gekozen omdat het Rand N.V. had besloten de productie van hun bekende conservenblikken te vervangen door dozen met voedsel in. Onder de slogan "Geef onze conservenblikken terug, vuile mulatten." organiseerde hij de Afrikaanse stakingen van 1987 en 1989. Ze waren succesvol en het bedrijf gaf hem aandelen in ruil voor minder stakingen.

Late leven en dood[bewerken]

In 1992 mochten blanke arbeiders beslissen of ze zwarte collega's mogen hebben door Treurnicht zijn klerk die ondertussen CEO geworden was. Een klein beetje later kwamen al meteen plakaten met daarop een foto van hem met vanonder de tekst: "Blankes, laat u niet doen en stem neen.". Aangezien de arbeiders hem niet kenden noemden ze die man die hun aanzette om nee te stemmen "Dr. No". Het mocht echter niet baten, want de blanken stemden dat zwarten arbeiders mochten werken. Na dit referendum draaide Treurnicht zich om en hij weende bitter.