Antizwaartekrachttheorie bij katten

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een schematische uitleg van de antizwaartekrachttheorie bij katten.

Dan moet je de vacuum niet vergeten!
~ Een wetenschapper over antizwaartkracht bij katten.

Huh, naast roze olifantjes zie ik opeens zwevende katten met broodjes boter aan hun rug!! Dit spul is GOED!!
~ Een alcoholist over zijn drank.

De antizwaartekrachttheorie bij katten is een vreemd verschijnsel in de natuurkunde waarbij er een fysicawet gebroken wordt terwijl er een andere tegelijkertijd in werking is. Dit wil zeggen dat er twee wetten elkaar tegenspreken wat ervoor zorgt dat de natuurkundewetten zodanig verstoord worden dat een kat met een beboterde toast de zwaartekracht zou tarten.

Wet van Murphy[bewerken]

Ho! Dit gaat niet goed! Dit gaat hélémáál niet goed!!

De wet van Murphy luidt: "Als er kans is dat iets verkeerd kan gaan, dan zal het vroeg of laat verkeerd gaan". Daarover is er: "Als je een broodje met boter de lucht in gooit, zal het altijd met de beboterde kant naar beneden vallen". Dan is er ook nog de Wet van de Instandhouding van de kat: "Een kat komt altijd op zijn pootjes terecht". De vergelijking is duidelijk, maar het verschil ook.

Theorie[bewerken]

Wat zou er gebeuren als we een toast met boter tegen de rug van een kat bevestigen (met beboterde kant boven) en deze in de lucht gooien? De kat zal door de Instandhoudingswet landen op zijn pootjes, maar de toast, zal (door zijn Terechtkomingswet) landen op de beboterde kant. Hier stuiten we op een probleem met wetten van de fysica, de natuur zal de de beste (waarschijnlijk ook de luiste) manier kiezen van het nemen van een oplossing: De kat kan gewoon niet vallen.

De kat met de toast zal, nadat deze in de lucht gegooid is, zweven op het kat-toast evenwichtspunt, waar boterval- en katlandingskrachten in evenwicht zijn. Dit punt kan worden veranderd door het zorgvuldig weghalen van wat boter van de toast, toe te voegen, of het weghalen van wat haren (of poten) van de kat. In theorie zal de kat in evenwicht blijven, maar in werkelijkheid, als gevolg van de zwaartekracht en de niet-bolvormige vorm (bergen, dalen, etc.) van de aarde, zal de kat uiteindelijk alleen maar draaien rond het midden van de zwaartekracht met een snelheid die uiteindelijk zal toenemen.

Fysica[bewerken]

Een schematisch beeld van de krachten.

Het diagram (en de afbeelding) laten zien dat FBT de kracht (force) is die ontstaat door de boter dat naar beneden valt en FK is de kracht die de poten van de kat uitoefenen zodat de kat niet zijn nek breekt als deze terecht komt op de grond. De volgende vergelijking luidt:

Zodanig dat Θ = π + 3μ√2 ons dit geeft wanneer:

De kat tart de zwaartekracht!

Onjuistheden[bewerken]

Eurmunt2.gif
MUNT!
Nogmaals:

Volgens enkele wetenschappelijke instellingen zou dit niet mogelijk zijn doordat de aarde een soort magneet is en zelf ook nog zwaartekracht erbij trekt waardoor de kat dan rondom het midden van de zwaartekracht gaat draaien en dan alsnog op de grond komen. Dit lijkt onmogelijk omdat de kat op de pootjes terecht moet komen, óf op de beboterde kant van de toast! Er is één mogelijkheid, namelijk de zijkant van de kat. Dit is in theorie onmogelijk omdat het beest dan op de pootjes noch beboterde kant van het toastje terecht komt, maar het is in principe hetzelfde met het geval met het draaiende muntje: Er is een kans van 1 op 999 dat het muntje na het draaien op de zijkant om zijn middenas ook uiteindelijk op de zijkant blijft. Links een voorbeeld van dat geval. Hier is het simpelweg het geval om minstens 1000 keer op "Nogmaals" te klikken om te kijken hoe het muntje uiteindelijk terecht zal komen. De kat zou dan na het in de lucht zijn, gaan draaien waardoor het onduidelijk is hoe de kat terecht zou komen. De zijkant zou dan ook echt de enige juist lijkende optie zijn omdat het in verhouding beter is (50/50) tegenover het terecht komen op de poten maar niet de beboterde toast en het terechtkomen op de beboterde toast en niet de poten (100/100) waardoor er ook nog een grotere kans is dat de kat dan zijn ruggenwervels zal breken door de val (er is ook nog kans op het breken van de nek) doordat deze dan foutief op de grond terecht komt en uiteindelijk van pijn zou sterven (1/99) waardoor de theorie dan alsnog onjuist wordt verklaard omdat het diertje dan simpelweg al dood is en niet meer op de poten kán landen.

Volgens een uitzending van OnRadio op 7 november 2010, zou de antizwaartekrachttheorie ontkracht zijn, omdat er een kat, nadat deze van een flat viel, op de rug, op de grond viel, en niet zweefde. Wetenschappers hebben nooit commentaar gegeven.

Gebruik[bewerken]

De antizwaartekachttheorie bij katten en een windmolen.

Bij de antizwaartekrachttheorie bij katten kan men profiteren van deze theorie. Door het draaien van de kat en het tegenspreken van de wetten zou er energie opgewekt kunnen worden door de kat met de beboterde toast een soort van batterij te maken (tegensprekende wetten = noordpool en zuidpool tegen elkaar) welke aan een dynamo geattacheerd kan worden, en energie zal gaan verwekken. Dit zou dan tegelijkertijd de allereerste "oneindige energiebron" OOIT zijn zolang het diertje nog leeft én een zeer goede manier voor duurzame en milieuvriendelijke energie, mochten er mensen zijn die erom geven. Een aantal voorbeelden van voorwerpen/energievoorwerpen waar de antizwaartekrachttheorie bij toegepast kan worden:

  • Windmolen. De windmolen is in feite een soort van turbine die op windkracht werkt. Door de draaiing van de kat en de beboterde toast zou dan de molen sowieso draaien, ookal is er geen wind. Dan nog kan de kracht van deze theorie worden vergroot door i.p.v. een kat met beboterde toast in het midden van de molen tussen de wieken in te zetten, nu op elke wiek één kat met beboterde toast neer te zetten waardoor de energie die erdoor ontstaat met een bepaald aantal keer vergroot wordt, met hoe meer wieken er zijn, hoe meer keer energie er komt plus nog eens de wind die er is.
  • Kernenergie. De enige vorm van kernenergie die algemeen bekend is is met het werken met uranium, kernsplijting dus. Dit veranderd ook verder niet met het toepassen van deze theorie, alleen het gebruiken van de uranium veranderd minuscuul, wel drastisch. De kat kan functioneren d.m.v. een dynamo als energiebron voor de verwarmingen die er in een kerncentrale bevinden en nodig zijn. De kat blijft oneindig draaien, dus kan de kernsplijting ook gewoon continueren. Dit scheelt zeer veel elektriciteit, alleen zijn er uiteraard ook nadelen. Deze manier is nooit toegepast omdat het extreem onbetrouwbaar en gevaarlijk is. Naast de grote gevaren van het kernsplijten zelf, is er het gevaar dat het diertje van de hongersnood zal sterven waardoor de kat (als deze valt) niet meer kan corrigeren waardoor deze op de pootjes terecht zal komen, of überhaupt op de pootjes terecht kán komen waardoor de tegenspraak ophoudt en de energiebron direct stil komt te liggen en doodvalt. Dit heeft tot verdere gevolgen dat de energiebron disfunctioneert, dat de verwarming dus ook defect raakt, de temperatuur aldaar zal dalen, de kerncentrale Tsjernobyl zal nabootsen, er honderden doden zullen vallen (of duizenden in de nabije omgeving) en er een geroosterde kat te vinden zal zijn, naast het feit dat de toast al op zich geroosterd was, dus nutteloos verbrand is.

Bewijs[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 maart 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.