Artikel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
! Aandacht ! Aandacht ! Aandacht !
Deze pagina bevat persoonlijke voornaamwoorden die
met de letter "g" beginnen, en daarenboven opgenomen zijn
in moeilijke zinnen zoals deze hier, en de volgende.
Indien gij op dit ogenblik lijdende zijt aan hoofd-
of andere pijnen, dan vindt gij de uitgang
HIER.


SwastikaUS.jpg !!!OPGELET!!!

Dit is AMERIKAANS NIEUWS
en daarom de enige echte waarheid.
Let op: dit is GEEN propaganda.

Het betwijfelen van onderstaande informatie gebeurt geheel op eigen risico.

Dit artikel veroudert uw huid

Dit is een artikel
~ Kapitein Overduidelijk over dit artikel.

Dit artikel is Chinees voor mij.

Dit artikel bestaat niet. Maar nu gij hier tóch zijt, kunt gij even goed verderlezen, er valt altijd wel iets op te rapen[1]. Wat gij ermee doet, is uw zaak: Oncyclopedia is niet verantwoordelijk voor ondoordacht gebruik van de door haar verstrekte desinformatie.

't Misverstand[bewerken]

Overmoedige jonge redacteuren verkeren niet zelden in de mening dat een artikel moet voorzien zijn van inhoud, wil het als een artikel beschouwd worden. Zij trachten dan de lezer iets hogers, iets beters, iets waardevollers mede te geven dan alleen maar letters gegroepeerd in woorden gegroepeerd in zinnen. Gij zult zien, mijn beste, dat niet alle artikelen inhoud hebben.

Zinledige Artikelen in Schrift en Druk[bewerken]

Wij zijn omringd door zinledige artikelen. Wij dienen op te staan tegen deze trend, zo niet heeft het binnenkort geen enkele zin meer om nog te trachten een zinvol artikel te produceren.

Zinloos Artikel[bewerken]

Een gouden raad, lezer: tel deze zin niet mee!

Artikel 1[bewerken]

Neem nu Artikel 1[2]: hoe vaak denkt een mens niet dat in een leidend, vooraanstaand artikel iets waardevols, iets onmisbaars zal staan, de sleutel tot de rest van het geschrevene of gedrukte? Maar deze mens vergist zich: de enige taak van Artikel 1 is: de weg banen voor de andere artikelen, die meestal uit de doeken doen waaraan in Artikel 1 in het beste geval oppervlakkig gerefereerd wordt.


Een gouden raad, lezer: sla Artikel 1 toch gewoon over!

Artikel des Doods[bewerken]

Artikelen die de gebruiker dodelijk vervelen zijn artikelen des doods. Dergelijke artikelen worden gebruikt door priesters die een gelovige stervende een handje willen helpen, zeker als daar een rij erfgenamen staat te rouwen popelen wachten.


Een gouden raad, lezer: draai uw erfgenamen een loer, en schrijf zélf uw artikel des doods. Dolle pret gegarandeerd!

Zinledige Artikelen in Meer Dan Twee Dimensies[bewerken]

Dit artikel is in promotie.

Wij zijn omringd door zinledige artikelen. Wij dienen op te staan tegen deze trend, zo niet heeft het binnenkort geen enkele zin meer om nog te trachten een zinvol artikel te produceren. Bovendien dreigen wij op die manier in herhaling te vallen. Het begrip "artikel" dient niet noodzakelijk beperkt te worden door tweedimensionale mededelingen op goedkoop papier of duur computerscherm. Er is meer...

Artikuleren[bewerken]

Artikuleren, dat gij vooral niet moogt verwarren, op straffe van drie stevige dreunen met een Groen Boekske, met het begrip "articuleren", dat hier niets komt doen, is het in een artikel transformeren van iets dat voorheen niet als dusdanig kon beschouwd worden. Een voorbeeld. "Cultuur" was een abstract, gedurende millennia door mensen beleefd en gecreëerd gebeuren, tot het door een Minister van Cultuur getransformeerd werd in een object dat kon verkocht, verhuurd, gepromoot, en uitgehold worden. Een beetje zoals een pompoen met Hellewien.


Een gouden raad, lezer: maak een gat in de markt en artikuleer uw vriendenkring. Ze zullen eindelijk succes kennen!

Artikel in Promotie[bewerken]

Wanneer een artikel zodanig onpopulair is dat zelfs de minst veeleisende burger er zijn of haar neus voor optrekt, dan wordt het gepromoot. Het artikel gaat in promotie, en wanneer dat met de nodige beroepsernst en stielkennis gebeurt, dan kan de populariteit van het artikel niet meer stuk:

Rijen mensen schuiven aan.
Kramen, winkels houden stand.
Komt, gij burgers, blijft niet staan:
Kijkt, de voorspoed is in't land!

Een artikel kan soms ongeschikt zijn voor consumptie, maar voor promotie is het altijd geschikt:


Een gouden raad, Oncyclopedist: Promoot uw artikelen en wordt onsterfelijk. Bezorg anders eens stuk appeltaart aan de juiste persoon!

Zinledige Artikelen in Schrift en in Druk en in Drie Dimensies[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Artikel.

Wij zijn omringd door zinledige artikelen. Wij dienen op te staan tegen deze trend, zo niet heeft het binnenkort geen enkele zin meer om nog te trachten een zinvol artikel te produceren. Gelukkig zijn sommige zéér zeldzaam, zoals de zinledige artikelen in schrift en in druk en in drie dimensies. Oncyclopedia bezit er één, en daar zijn wij bijzonder trots op. Het bevindt zich momenteel HIER.

Een gouden raad, lezer: denk tweemaal na vooraleer gij een artikel opzoekt in Oncyclopedia!

Zie ook[bewerken]


Notenbalk[bewerken]

  1. Ook al zei je mammie dat je niet zomaar alles mocht oprapen. Maar dat was gisteren.
  2. "Eén" voor wie niet goed is met cijfers.