Astronomie

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

What the f...???
~ Elke wetenschapper bij het begin van zijn carrière

What the f...???
~ Urbanus van Anus over de bolvormigheid van de aarde

What the f...???
~ Stephen Hawking over het universum

Astronomie is de wetenschap van het sterretjes zien.

Geschiedenis van de astronomie[bewerken]

Grieken[bewerken]

Een van de dingen die de Grieken maakten, sterrenkaarten

De Griekse filosofen meenden dat het heelal uit ideeën bestond en die ideeën namen de vorm aan van samenklonteringen van Nanobots. Hoe ideeën kunnen klonteren als ze op kamertemperatuur en onder voortdurend kloppen langzaam gemengd worden is een raadsel, maar de oude Grieken (toen ze nog jong waren) wisten nog niets van scheikunde. Wat ze wel wisten was, dat het veel gemakkelijker was om je lakens overdag als kleding te gebruiken, dan om je iedere dag weer te moeten aan- en uitkleden.

Een van de slimmere Grieken zei: wij zijn niet de enigen in dit heelal. Hoe krijgen die planeten anders namen?

Middeleeuwen[bewerken]

In de middeleeuwen zag men het heelal als een soort sneeuwbal die net door God allemachtig geschud was en op een kosmische tafel werd geplaatst. De aarde was de platte bodem van de bol, de sterren waren de ronddwarrelende sneeuwvlokken en daarboven strekte zich de kristallen hemelkoepel uit. De aarde werd omringd door een oceaan en wie te ver afdwaalde met pootjebaden flikkerde de afgrond in. Onder de grond bevond zich de hel, een soort eeuwig lunapark, waar het altijd kermis was en waar alleen de grootste levensgenieters na hun dood naartoe gingen en waar een streng toelatingsbeleid werd gevolgd.

Boven de kristallen koepel bevond zich de hemel, een saaie plek, waar zo'n 99% van de mensen na hun dood terechtkwamen na voor de hel te zijn afgekeurd. Hier heerste eeuwige verveling in een eindeloze ruimte, slechts hier en daar gevuld met wolkjes, waarop preutse en geslachtsloze engelen eindeloze dreunende muziekjes aan hun harpjes ontlokten. Een verschrikking waar op aarde niet genoeg voor gewaarschuwd kon worden.

Moderne tijd[bewerken]

Vierkante aarde[bewerken]

zegt wel genoeg...

Einstein[bewerken]

Einstein kwam tot de ontdekking dat God niet dobbelde, maar biljart speelde op een rubberen trampoline.

Hij poneerde dat tijd relatief is, wat wil zeggen dat je in de voormiddag tikkertje kan gaan spelen met Attila de Hun, in de namiddag Stratego met Julius Caesar en je dagje afsluiten met een biertje bij de Vikingen.

Zijn theorie zegt ook dat een hemellichaam een rechte lijn aflegt in de vierdimensionale gebogen ruimtetijd, maar dat dit in de driedimensionale ruimte een cirkelvormige baan wordt. Als je dat begrijpt, zal het niet lang duren voor je ontvoerd wordt door aliens om als slaaf aan hun ruimteschepen mee te bouwen.

Laatste Ontwikkelingen[bewerken]

Sinds kort is men tot de ontdekking gekomen dat het heelal steeds sneller uitdijt. Het is dan ook een raadsel, waarom we in Nederland zo weinig ruimte hebben en er nog steeds zoveel woningnood is.

Nog even dit[bewerken]

Astronomie is niet astrologie
~ Kapitein Overduidelijk

Da's waar!
~ Wikipediaan

Hou toch je kop!!!
~ Oncyclopedist

Zie ook[bewerken]
Mad scientist caricature.png
Wetenschappen, en allerlei obscuur gepruts dat daarvoor doorgaat

Astrologie · Astronomie · Natuurkunde · Paleontologie · Psychologie · Quantumfysica · Scheikunde