Autist

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aan het gezicht van deze man is duidelijk te zien dat hij autistisch is.

Ich, Sigmund Freud, habe ein wetenschappelijke revolutie teweeggebracht door ein neue benadaring in mijn alom geprezen buch.
~ Sigmund Freud over On the Origin of Austistic Species

Verdammte Scheiße! Er hat Plagiat gepleegd auf mijn werk!
~ Sigmund Freud over Charles Darwin

Volgens mij heeft meneer last van een gespleten geest oftewel schizofrenie (vorm van autisme); gebruik a.u.b. geen mengeling van twee talen, dit druist in tegen MIJN evolutietheorie. (Plant u niet voort a.u.b., uw gedrag is in geval van overerving een gevaar voor de evolutie)
~ Charles Darwin over Sigmund Freud

Autisten zijn kinderen en soms zelfs volwassenen die de dingen in hun hoofd niet echt goed in een rijtje hebben staan. Elke autist is anders, maar ze zijn allemaal contactgestoord en lichtgeraakt. Hier staat tegenover dat ze veel slimmer zijn dan normale mensen en dat bijna iedereen die iets betekend heeft voor de wereld van bijvoorbeeld exacte wetenschap en filosofie autistisch was. Tenminste, dat wordt door hen zelf beweerd.

Hoe herken je een autist?

Een autist met een obsessie voor telefoonboeken. Hij bedekt zijn oren omdat hij 'niet tegen teveel geluid kan'..... Nee, wij snappen het ook niet.

Het is belangrijk om te weten dat iedere autist uniek is. Heb vooral geen vooroordelen over ze. Als u een autist een vooroordeel over autisten vertelt, zullen ze het altijd ontkennen. Het ontkennen van vooroordelen over autisten definieert de autist. Toeval of niet, alle autisten hebben last van obsessies waarvan je dacht dat alleen meisjes van zestien ze konden hebben. Wanneer ze een jaar of vier zijn krijgt elke autist zijn eerste obsessie (Inderdaad, het is altijd "zijn". Vrouwelijke autisten bestaan niet). Deze obsessie is altijd voor Prehistorische onzin, voornamelijk Dinosauriërs. De snelste manier om uit te vogelen of iemand een autist is, is hem vragen wat een Parasaurolophus is. Als hij het weet moet je aan hem vragen of het een autist is: bij ontkenning heb je er een te pakken. Om deze truc uit te voeren moet je een autist vinden. Dit is erg lastig, aangezien autisten nooit buiten komen. En als ze een keer buiten komen reageren ze niet als je iets tegen ze zegt, omdat ze het idee hebben dat iedereen ze negeert. Aan de andere kant is dit ook weer een uitstekende manier om autisten juist op te sporen.

Oké, allemaal leuk en aardig maar wat is een autist eigenlijk?

Dat hebben we toch al gezegd? Een autist is iemand die de dingen in zijn hoofd niet goed in een rijtje heeft staan. Elke autist is 'anders dan anderen' op een eigen manier. Toch neemt dit niet weg dat alle autisten dezelfde problemen hebben. Een van de problemen die alle autisten hebben is dat ze veel te veel masturberen. Dit is ook meteen de reden dat er geen vrouwelijke autisten zijn aangezien vrouwen geen orgasme kunnen krijgen. Verder hebben alle autisten de gewoonte om taalfouten van anderen te verbeteren terwijl ze zelf geen Nederlands kunnen. Dit moet je alleen niet tegen ze zeggen, dan liggen je darmen op de vloer. Ook zijn alle autisten dol op appeltaart, dit is de reden dat ze allemaal veel te dik zijn..... Hé kijk! Wikipedia heeft ook een lijstje van kenmerken van autisme, laten we deze eens doornemen.

  1. Duidelijke tekortkomingen in meerdere vormen van niet-verbaal gedrag, bijvoorbeeld rechtstreeks oogcontact, gelaatsexpressie, lichaamshouding en gebaren in sociale context. In mensentaal betekent dit dat autisten op hun hoofd lopen, altijd pissig kijken en naar iedereen die ze zien hun middelvinger opsteken.
  2. Onvermogen tot het aangaan van relaties met leeftijdgenoten die passend zijn bij het niveau van ontwikkeling. Dit betekent niet meer dan dat autisten nooit vrienden kunnen maken met kinderen van hun eigen leeftijd. Hierdoor belanden alle autisten uiteindelijk in de bak wegens pedofilie.
  3. Ontbreken van het spontaan delen van vreugde, interesses of prestaties met anderen. Dit komt er op neer dat autisten niet echt spontaan zijn en alles voor zichzelf houden, hun emoties, flauwe moppen en hun snoepjes. Dit betekent ook dat autisten nooit iets aan het WSPA zullen doneren, wat dat betreft lijken het net mensen.
  4. Gebrek aan sociale of emotionele wederkerigheid. Dit betekent dat autisten gevoelloos zijn. Bijvoorbeeld: als je een autist vertelt dat een dierbare van je is overleden, krijg je in negen van de tien keer een reactie als 'Oh, dat is jammer. Maar zo gaat het nou eenmaal hè. Trouwens, heb je weer van die lekkere caramelletjes bij je? Ik ben nou eenmaal een autist en ik wil ze niet kopen'. Hier blijkt ook nog eens uit dat autisten alleen maar aan zichzelf denken en dol zijn op caramel.

De ontdekking van autisme

Aanvankelijk was er nog weinig bekend over autisme. Als men autisten zag, dacht men gewoon dat die een keer op hun hoofd gevallen waren. In de meeste gevallen is dit ook zo. Sommige autisten zijn zo in zichzelf gekeerd dat ze soms op hun hoofd vallen. Volgens autisten zelf komt dit doordat ze zoveel nadenken dat ze het overzicht verliezen. Ze zouden zoveel denkkracht gebruiken, dat ze niet meer letten op hun lichaam en op de grond vallen. In werkelijkheid vallen autisten gewoon op hun smoel omdat ze lomp zijn. Tegenwoordig zijn er ook speciale autisten-hoofdbreuk-zorgverzekeringen aan te vragen voor dit probleem. In de achttiende eeuw traden de eerste ontwikkelingen op van bekendheid van autisme. Men merkte vreemd gedrag op bij Immanuel Kant, zo schreeuwde hij soms door zijn huis heen, hij vroeg vrouwen niet of ze seks wilden maar begon er gewoon maar meteen aan en hij sloeg zijn kinderen, om te kijken wat voor gedrag ze zouden vertonen als hij ze geslagen had. Men heeft weleens geprobeerd Kant te vragen waarom hij zo deed, maar dan antwoordde hij: Zonder filosofie, begrijp je er niks van. Hoewel de twee doktoren die autisme hebben uitgevonden nog niet bestonden in die tijd, had men al vermoedens dat Kant nogal in zichzelf leefde en verzon men eerst de naam: Kantiaan, waardoor alle Kantianen in autisten zouden veranderen, later maakte men hier toch maar gewoon autist van.

In de negentiende eeuw zag men autistisch gedrag ook bij Charles Darwin. Darwin was in zijn jeugd heel de dag bezig met het verzamelen van dieren, zo was hij een van de eerste voorgangers van dierenbeulen die we wetenschappers noemen. Hij hield geen enkele rekening met de gevoelens van een worm als hij die van de grond pakte en gebruikte voor zijn onderzoek. Later kwam Darwin op het idee dat soorten zich misschien apart kunnen ontwikkelen door de natuur, dit noemde hij natuurlijke selectie. Hij publiceerde deze ideeën in het Reformatisch Dagblad, de Bijbel en het Protestants Weekblad, om de christelijke gemeenschap pissig te maken. Dit is een typische uiting van het autisme van Darwin, omdat hij totaal niet doorhad hoe zeer hij de christenen kwetste met zijn onzin.

In de twintigste kwamen Richard Dawkins en Steve Jobs tevoorschijn. Deze autisten hebben de wereld veranderd, zo heeft Steve Jobs zijn hoofd overal laten zien, zonder door te hebben hoe mediageil hij was. Dit is een typisch geval autisme, waarbij men niet doorheeft hoe het eigen gedrag overkomt. Richard Dawkins probeert altijd gelovigen uit hun schild te lokken zodat hij ze kan pesten zonder enige eerbied voor het respectvolle geloof. Hoe irritant en onjuist zijn atheïstische apekool is heeft Richard Dawkins zelf niet eens door. Dit is eveneens een typisch geval van autistisch gedrag.

Fazant autist

Naast de hierboven beschereven autistensoort, asperges genaamd, bestaat er nog een tweede type autist, de 'fazant'. In tegenstelling tot de asperge is de fazant geen wijsneuzerige etterbak vol domme wereldbeelden en zelfmedelijden. De fazant is gewoon volkomen debiel. Fazanten zijn altijd hoogbegaafd op een bepaald punt (in tegenstelling tot asperges die dit alleen maar denken) maar compleet gestoord op alle anderen. Fazanten kunnen bijvoorbeeld vaak het getal pi (π volgens betweterige asperges) voluit uitspreken, maar verder kunnen ze helemaal niets zeggen. Er gaan echter geruchten dat deze 'fazanten' ook nog ka, en chu kunnen zeggen.

Voorbeelden van dilemma's voor autisten

  • "Als ik een bank overval, verdien ik een hoop geld, maar dat gaat tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel in. Als ik echter geen bank overval, kan ik niet een hoop arme mensen helpen via het geld van die bankmensen die teveel hebben."

Oplossing door autist: hij infiltreert de bank, wordt daar de baas en gaat er legaal met al het geld vandoor.

  • "Ik kan ervoor kiezen om een bèta-studie te doen, zodat ik exacter word en mijn interesse doe, maar ik kan er ook voor kiezen om een sociale studie te doen, zodat ik een sociale autist kan worden."

Oplossing door autist: Hij wordt de baas van een universiteit, en ontwerpt een bètastudie waarvoor je sociaal moet zijn.

  • "Ik kan extra tijd krijgen op een toets door te zeggen dat ik autistisch ben, of ik zeg er niets over en laat het niet zo duidelijk merken dat ik autistisch ben."

Oplossing door autist: Hij meldt zich ziek en doet die toets bij wintertijd, dan heeft hij een uur extra de tijd.

Wilt u een autistencarrière starten?

Een uitgebreide handleiding hoe een autist te worden is te vinden op Hoe: word je autist?.

Zie ook

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
20 januari
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Vopl.jpg
Geestelijke aandoeningen

Autisme · Domheid · Gilles de la Tourette · Paranoïa · Retardatie · Verliefdheid · Twijfel

Als u zelf geen geestelijke aandoening heeft kunt u gerust al deze pagina's lezen.
Zo wel, laat die stralen uit de TV u niet beïnvloeden en bezoek de lokale psychiatrische inrichting.

Homo's ende Homoae Homoachtigen

Homo Sapiens · Homo Erectus · Homo Depresium · Homo WhatsApp · Homo Nerdicus · Homofielus Homo · Homo Nazicus · Homo Autismus
Homo Dummus · Homo Takasiniensis · Homo Augustinus · Homo Massalus · Homo Nauticus · Homo Intellectualis · Homo Picantus Croquettia
Homo Plusintellectualis · Homo Sapiens Sapiens · Homo Smartphonicus · Homo Studiosus · Homo Gymnasiticalis · Homo Neanderthalus