Azië

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WorldSmall.png
's Werelds Continenten
Dit is een
Afbeelding Chefzegel.png
OncyChef


Azië
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Aziatisch
Hoofdstad Peking
Regeringsvorm Communisme
Religie Staatsgodsdienst
Inwoners Een aantal miljard
Overige
Volkslied Asia forever
Motto Asia Forever!
Munteenheid Aziatische Yen (AY)
Oppervlakte 45 321 000 km²
Traditioneel eten Chinees of Thais
Portaal  Portaalicoon Land

Ik houd van beertjes.
~ YUI over "De relatie van Azië met de Pedobeer"

Die mensen leren maar niet met mes en vork te eten. Ik zeg: stop de migratie.
~ Geert Wilders over Aziaten.

Azië is een werelddeel en voormalig land in... euh... Azië.

Ontstaan[bewerken]

Azië voor de verbrokkeling als 1 land.

Azië is net als andere werelddelen ontstaan; er was een knal en toen kwam er wat land naar boven gedreven (als God in een slechte bui is kan het ook andersom, dan krijg je het 'Atlantis-effect'). God schiep dieren en mensen, en die dieren en mensen gingen zich voortplanten. Toen waren er heel, heel erg veel Aziaten in Azië. Op een dag was God boos en stapte hij met zijn voet op het vredige landje Azië. Azië barstte uit een en er ontstonden allemaal verschillende landjes. Toen besloten die landen dat ze zichzelf bij elkaar maar Azië noemde. En zo ontstond het huidige Azië.

Religie[bewerken]

Tekening van de Russische God Vadertje Stalin

Aziaten geloven net als alle andere mensen in God, de naam van deze persoon en die van zijn zoon (de messias) verschillen per land, hieronder een tabel per land of gebied:

Onderwerp Midden-Oosten China Japan Rusland Zuid-Oost-Azië India Een aantal eilandjes die er toch niet toe doen Israël
Naam God Allah Communisme YUI Vadertje Stalin Onbekend Alles Wiki, Wakki, Wokki, Oncy, Pedi, A Abba
Messias Mohammed Mao Emo Lenin Onbekend Heeft geen Messias Animemangalihentaïyuipacmani Geen

Natuur[bewerken]

In Azië groeien op sommige plekken groene bomen. Er zijn woestijnen en ook regenwouden. De walvis is in Azië helaas uitgestorven omdat Japanners er op jagen, zodat ze van de huid van walvissen potloden kunnen maken waarmee ze weer Manga-poppetjes tekenen. Zo kunnen ze de toekomstige generatie Japanse kindertjes wennen aan de overerotische en discriminerende beelden (voor als Geert Wilders er aan de macht komt).

Bevolking[bewerken]

In Azië leven verschillende volkeren, waaronder beroemdste, bekendste en beruchtste: de Chinezen. Chinezen hebben ogen die lijken op streepjes en de gemiddelde Chinees heeft een IQ boven de 120. Verder telt Azië ook heel wat Japannertjes (zie Natuur) en Indiërs. Indiërs zijn mensen uit India die vaak een supermooie stip op hun Indische hoofdje hebben. Die stip is meestal rood en word gedragen door vrouwen (de stip is een soort teken dat de desbetreffende vrouw nog single is (beste idee van Nederland?))

Economie[bewerken]

Een briefje van 1000 Yen (☭)

Nu China bezig is met zijn/haar/het plan de wereld te veroveren met hun super-niet-millieuvriendelijke industrie, en daarmee het 2e Aziatische 'rijke' land te worden, ondernemen de andere Azië-landjes echter niet veel. Hun presidenten houden zich vooral bezig met soldaatje spelen (burgeroorlogen) en op de staatstelevisie gekke bekken te trekken. Veel Aziatische landen krijgen wel steun van het Rode Kruis, waardoor tenminste nog 2 van de 100 baby's een normale naam krijgen en in het ziekenhuis geboren worden. De munteenheid van Azië is de Aziatische Yen, het symbool van de Yen is: ☭. De Yen is 2850,82508259080285028 keer minder waard is als de Oncyclopediaanse Knurft.

Klimaat[bewerken]

Het logo van het Aziatische Rode Kruis

In Azië heerst er een tropisch klimaat, hoewel dat de meeste inwoners van Siberië niet opvalt. Dat betekent dat de zon vaak schijnt, en er ook depressieve periodes van regen zijn. Dan regent het zo hard dat alle oogsten van de boeren weer eens mislukken en het Rode Kruis ((weer) moet uitrukken. Verder is het er in de bergen koud en ligt er witte sneeuw.

Zie ook[bewerken]

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan