Bangerd

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Schijterd... hier moet ik toch een partij naar de WC van!
~ Spekkerd over Bangerd.

In Sovjet-Rusland, JIJ vreest Bangerd
~ Sovjet-Rusland over Bangerd.

Bangerd is een 33-jarige dichter uit Spanje. Zijn oeuvre bevat stukken als "Enge meneren", "Angstaanjagende dingen op straat" en "Dieren die mij banger maken".

Bangerd in zijn appartement in Barcelona, bezig aan een gedicht.

Biografie[bewerken]

33 jaar geleden werd Bangerd geboren als zoon van een spermadonor genaamd Frederique en zijn moeder. Op zijn elfde begon hij met schrijven, zijn eerste gedicht genaamd "Engerd" publiceerde hij 21 jaar geleden. Het gaat als volgt:

Engerd die daar staat
Wat doet gij eng
Kunt gij niet voor één keer
Wat minder eng doen
Dat maakt mij zo bang!

Het verscheen dat jaar in de dichtbundel "Kinderen met weinig talent". Het werd een daverend succes, wat de jonge Bangerd aanmoedigde meer en mooier te schrijven. Vijf jaar daarna pas kwam hij met een officiële eigen dichtbundel genaamd "Bang op mijn manier", hieronder een fragment uit zijn gedicht "Wokpannen":

Wokpannen
Komen mij eng voor
Om de reden dat zij zijn wat zij zijn
Wokpannen
Ik kan er niet omheen
Altijd weer die
Wokpannen

Als resultaat van zijn slaappillenverslaving is hij de daaropvolgende 10 jaar opgenomen geweest in een afkickkliniek. Daarover schreef hij de dichtbundel "Kliniek". Hieronder een fragment uit het gedicht "Witte jassen":

Witte jassen
Zo wit
Zo
Wit
Ze maken mij bang
Met hun witte voorkomen
Ze
Zijn
Groot

Deze haalde echter het succes van "Bang op mijn manier" niet en na een aantal geflopte romans besloot hij te stoppen met schrijven. Na 16 jaar verdwenen te zijn, werd hij vijf jaar geleden gespot in een appartement in Barcelona dat van hem bleek te zijn. Sindsdien is hij burgemeester van Bloemendaal.

Kritiek op de kerk[bewerken]

20 jaar geleden kwam de jonge Bangerd met een anti-christelijk gedicht genaamd "Niet zo hard", een tirade over de krachtige stemmen van priesters en de slechte akoestiek van kerken, die de bange jongerd angst inboezemden. Hierop deed de paus hem in de ban, wat Bangerd deed beslissen de leer van de Scientology aan te hangen. Dit leidde hem tot het schrijven van een science-fiction verhaal: "Planet Lingo". Een passage uit het gedicht dat hiertoe de aanleiding vormde:

Niet zo hard
Smeek ik u
Ik word er bang van
Vertel ik u
Maar gehoorloos verder
Preekt u
En daarom vind ik u niet lief

Bibliografie[bewerken]

  • Bang op mijn manier
  • Kliniek
  • Ga weg enge meneer!
  • Frieten
  • Winkeliers
  • Ik ben niet dood
  • De rode roos met het enge geval erbij
  • Flitsjes

Zie ook[bewerken]