Banjo-metal

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Banjo metal)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
YAAAAAAAAA!!

Banjo-metal is een stroming van metal
~ Kapitein Overduidelijk over banjo-metal

Banjo-Metal is een grote stroming van Metal. Bands zoals metallica spelen dit muziekgenre. Er wordt bij banjo metal vaak gebruik gemaakt van een banjo en van eierdozen. Er wordt ook altijd gebruik gemaakt van plectrum

Het onstaan van Banjo-Metal[bewerken]

Banjo-metal is een kruising tussen gangsterpolka en hardcore mondharmonica. Het is een stroming die rond 1750 erg populair werd bij de Chinese jeugd. De W.C.C. (West Chinese Compagnie) heeft het in 1900 naar Europa gebracht. In Europa trok het vooral emomensen aan. Deze emo's maakten het tot een ware hype. Met name door de banjo te besnaren met het haar van een hamsterachtigen. Vandaar ook het overbekende karakteristieke geluid.

Instrumenten[bewerken]

Mutierter Rummelplatzhamster.gif

Door de eeuwen heen zijn er verschillende instrumenten gebruikt bij banjo-metal. Maar er zit altijd bij Banjo-metal:

Er worden in banjo-metal soms ook andere instrumenten gebruikt. In China wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het instrument: Haiku. In de Belgische variant wordt gebruik gemaakt van de patattrommel en van een wafelijzerharp.

Bewegen op Banjo-metal[bewerken]

De mensen die naar banjo-metal concerten gaan, doen aan moerasjumpen. Dit een kruising tussen het jumpen op jumpstyle en het proberen te ontsnappen uit een bad met drijfzand. Veel critici zijn dan ook erg blij met deze dansvorm.

Bekende banjo-metal bands[bewerken]