Barbapapa

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Barbabloemeke.GIF

Barbapapa is de enig echte, oorspronkelijke naam van de Schepper van het Universum. Zo’n 30 jaar geleden schiep Barbapapa de Kosmos, de sterren, de aarde en zelfs de geschiedenis van de Kosmos, de sterren en de Aarde. Er zijn groeperingen die dit feit ontkennen en een valse naam opgeven voor de schepper. Bekende fake-namen van Barbapapa zijn:

Er zijn ongelovigen geweest die meenden het Barbapapisme te weerleggen door te stellen dat er mensen bestaan die ouder zijn dan 30! Deze domme dwazen vergeten evenwel dat Barbapapa niet alleen de Kosmos zelve schiep, maar ook haar verleden! Het kan dus zomaar voorkomen dat bepaalde sterren een ouderdom van miljarden jaren hebben! Dit laatste feit weerspeigelt voorbeeldig het door Barbapapisten alom geprezen en bejubelde wetenschappelijke gehalte van het Barbapapistische scheppingsverhaal.

Scheppinsgverhaal[bewerken]

Wat het scheppingsverhaal over Barbapapa zoveel meer geloofwaardiger maakt dan het scheppingsverhaal in Bijbel en Koran is dat uitgelegd wordt welke toverspreuk Barbapapa heeft uitgesproken teneinde de wereld in het leven te roepen. Deze magische leus die de Schepper aan het begin der tijden uitsprak was: Huup Huup Barbatruc!, een op video vastgelegd feit. Bovendien zijn in zowel stripboeken als in tekenfilms veel illustraties te vinden die uitbeelden hoe Barbapapa’s scheppingswerk er aan toeging. De grote Barbatruc is het manipuleren van de vorm van objecten. Barbapapa heeft alle objecten en organismen waaronder ook de Mensch uit dezelfde substantie gemaakt. Het betreft hier een zeer flexibele substantie die makkelijk van vorm verandert. In het Barbapisme spreekt men daarom wel van: Vorm is leegte. Later hebben de Boeddhisten, een groep navelstaarderige zombies uit Boedapest, dit inzicht overgenomen van de Barbapapisten.

Barbapapisme[bewerken]

Barbaduvelke.GIF

Na de openbaring op tv dat Barbapapa de schepper van het Al was en Al wat zich in het Al bevindt, en ook daaronder trouwens, ontstond het Barbapapisme. Het Barbapapsime geldt als zeer tolerant, vredelievend en vrouwvriendelijk. Al spoedig ontstonden er scheuringen, zogenaamde schichma’s in het geloof. Zo was er een groep die de voorkeur gaf aan het vereren van Barbamama. Een andere stroming meent dat Barbababy de hoogsteeer verdient. Deze groeperingen staan elkaar naar het leven door de zogenaamde Barbavoodoo. Met ingewikkelde rituelen en geheime spreuken weten zij de aanhangers van in hun ogen foute religies van vorm te veranderen. Een bekende vormmanipulatie betreft het vierkant omvormen van de teelballen van Barbababyisten door Barbapapisten. Volgens Barbapapistisch theoloog B. Vader is de Barbavoodoo louter een cultureel verschijnsel en heeft niest met de ware aard van Barbapapisme te maken. Barbapapisme staat voor strijd of voor vrede, wat je maar het beste uitkomt en afhankelijk van de cultuur waarin men leeft. In oosterse culturen wordt Barbapapa ook wel verplicht aangeduid met de term Allahu Akbar dat vrij vertaald uit het Arabisch betekent: onderwerp u blindelings aan Barbapapa! In deze contreien wordt Barbapapa vereerd door met de kont omhoog en de neus in het stof drie maal te mompelen: Er is geen schepper dan Barbapapa en Barbamama is zijn sletje. Barbapapisten geloven dat zijn in het hiernamaals 72 kleine Barbaatjes (kruising tussen mens en Barbamama) ter beschikking krijgen om in eeuwigheid te neuken, pardon de liefde mee te bedrijven. Dit op voorwaarde dat voldoende aanhangers van andere religies op pijnlijke wijze zijn misvormd. Wat voldoende heet, is afhankelijk van het humeur van Barbapapa. Natuurlijk zou Barbapapa, die alle vormen kan manipuleren op oneindig veel manieren, zelf de ongelovigen kunnen straffen, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, doen Barbapapisten het liever zelf.

Leefregels van het Barbapapisme[bewerken]

Om toch een beetje autoriteit te krijgen over het zootje ongeregeld dat mensheid wordt genoemd, besloot Barbapapa om regels in te stellen:

 • Het is verplicht de ganse dag over niks anders dan Barbapapa te praten.
 • Het Barbapapisme is een tolerant geloof, daarom heeft men als men over Barbapapa spreekt de keuze tussen
  • Verering van Barbapapa
  • Adoratie van Barbapapa
  • Uitbundig prijzen van Barbapap en zijn niet geringe prestaties
 • Indien men het nodig acht te ademen, dan behoort de adem zeer diep te zijn, zo diep dat de borst zichtbaar opzwelt.
 • Iedereen die kwaadspraakt over Barbapapa dient platgestampt te worden.
 • Iedereen die niet in Barbapapa gelooft dient gehersenspoeld te worden net zo lang totdat die persoon toegeeft dat Barbapapa de Schepper is, de enge nota bene!
 • De vader van Barbapapa, Barbaopa verdient niks dan lof. Weliswaar kwam Barbaopa niet op het idee om mensen te maken, laat staan de Kosmos, maar hij heeft wel mooi Barbapapa verwekt bij Barbaoma.
 • Over de herkomst van Barbamama dient gezwegen te worden.
 • Barbapapisten dienen permanent op paarse kauwgum te kauwen en een raar petje te dragen. Uiteraard prijkt op de klep van de pet de beeltenis van Barbapapa in een van zijn ontelbare vormen.
 • Erkenning van het feit dat Barbapapa’s vorm oneindig veel facetten heeft en dat het wezen van Barbapapa zijn vorm overstijgt. Op dit vlak zijn veel misverstanden voorgekomen die bestraft worden met barbacueering, het roosteren van iemand op een met steenkolen opgestookt rooster.
 • Vrouwelijke Barbapapisten dragen geen pet maar een sjaal met Barbapapamotief.
 • Seks hoort zo vaak mogelijk bedreven te worden als mogelijk vanwege haar vormveranderende kwaliteiten. Dit geldt alleen voor mannen. Als vrouwen seks hebben roept Barbapapa steevast heel hard: Hoerrr!!!