Beleefd schelden

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WAARSCHUWING!

DIT...euh, waarvoor moesten we ook alweer waarschuwen?

Beleefd schelden is een manier van praten om vloekwoorden die je ouders of leraren liever niet horen. Het beleefd schelden behoort tot de Noors-Hollandse taal waar men standaard beleefd scheldt en praat. Noors-Hollands stamt ook af van het Bekakt Nederlands wat niet zo heel vaak meer gesproken wordt.

Ook voor mensen met een splaakgeblek is dit handig.

Køt[bewerken]

WAARSCHUWING!

DIT STUK TEKST IS KØT!

Het woord køt is gewoon een ontzettend køtwoord. Køt betekent dat iets gewoon køt is, gewoon beroerd of slecht. Dramatisch zou ook nog kunnen, maar dat valt eerder onder de klåtædingen. Køt is ook een term die vaak gebruikt wordt door de mensen die ergens niet tegen kunnen. Køt komt van het Nederlandse woord 'kut' dat tegenwoordig steeds minder gebruikt wordt. Kut wordt echter alleen nog maar gebruikt in rapmuziek waar mensen meestal een aanelkaarpratenspraakgebrek hebben. Køt is van oorsprong Noors door de ø in de naam. Van køt is kut ook eigenlijk afgeleid. Kut kan ook andere dingen betekenen zoals... ja, van alles! Maar køt is vooral gericht om de stress en frustratie kwijt te kunnen zonder dat mensen die een hekel hebben aan vloeken en schelden je erop kunnen aanspreken. Eigenlijk dient køt ook ietwat anders uitgesproken te worden.

Klåtæ[bewerken]

WAARSCHUWING!

DIT STUK TEKST IS KLÅTÆ!

Klåtæ is daarentegen iets heel anders. Het heeft een diepere en ietwat grovere betekenis dan het woord køt. Klåtæ is ook van oorsprong Noors en is het o zo beroemde nette Nederlands 'klote' wat zelf ook klåtæ is. Klåtæ is ook een woord dat gebruikt wordt om de frustratie en ergernis kwijt te kunnen. Maar vooral als iets compleet dramatisch is, iets ergers dan dat iets køt is. Klåtæ is net als køt geen scheldwoord. Niemand kan je erop aanspreken, behalve door de mensen die Noors spreken en verstaan, want die begrijpen klåtæ en køt hoogstwaarschijnlijk wel. Ook klåtæ heeft meerdere betekenissen wat overigens niet zo heel erg bijzonder is. Ook klåtæ dient anders uitgesproken te worden dan klote.

Løl[bewerken]

WAARSCHUWING!

DIT IS LØLLIG VOOR DEGENE DIE DIT LEEST!

Løl is net als køt en klåtæ een beschaafd woord, hoewel løl eigenlijk op het randje ligt van beschaafdheid. Door verschillende mensen wordt het woord løl als een zwaar onbeschaafd woord gezien en als een woord dat verwarring zou brengen met het beschaafde Nederlandse 'lul' wat ook zeer netjes is. Løl is dan ook sinds kort uit de familie getrapt omdat løl ervan verdacht wordt dat løl voorheen vibraþverslæfde heette wat direct zou verraden dat løl IJslands is. Er zou ook direct verwarring komen met de andere betekenis 'penis' wat ook de officiële naam is van...penis. Løl is sinds vorig jaar officieel klåtæ verklaard.

Værdåmmæ[bewerken]

VÆRDÅMMÆ!

DE SCHRIJVER KON HIERVOOR GEEN WAARSCHUWING BEDENKEN!

Værdåmmæ is van alle beleefde woorden de beleefdste. Dit komt omdat værdåmmæ afstamt van de beschaafde oer-Hollandse tijd waar men noch met æ en anderen Neederlandsche letters schreef. De laatste tijd is die taal een beetje aan het afzwakken tot een accent wat alleen die goeie oude prinses nog spreekt. Van al deze bekakte taal is alleen nog het woord værdåmmæ overgebleven. Door de modernisering is Nederland steeds asocialer geworden, hierdoor het værdåmmæ veranderd in verdomme wat betekent dat men iets verdomt. Dat is bij værdåmmæ niet zo omdat værdåmmæ niet opgesplitst kan worden op mysterieuze wijze. Men kan aan værdåmmæ vele woorden plakken zoals het woordje 'gad-' wat ook wel 'gat-' genoemd woord, 'god-' wat het weer enkel wat onbeleefder maakt, '-kes' wat door sommige Vlaamse mensen ook wel eens gesproken wordt en natuurlijk gewoon værdåmmæ.

Conclusies[bewerken]

Het beleefd schelden heeft ook een aantal reacties opgeleverd. Zo is deze hele nieuwe manier van schelden onderzocht en bekeken door een aantal willekeurige personen.

Professor W. Druyff[bewerken]

"Wij professoren hebben onderzocht dat deze manier van schelden niet veel veranderd. Wel is de uitspraak ietwat anders maar dat went. Wel hebben wij de formule: Beleefdheid÷schelden=køt. Dat is overigens ook deze hele formule. Allemaal køtzååi dit, omdat niemand dit begrijpt. Dus waarom doe ik dit eigenlijk?"

Gilles de la Tourette[bewerken]

"Wat een KLÅTÆTROEP! is dit! Aan deze RÅTZÅÅI! is eigenlijk alleen een FÅKKING! lettertje veranderd, dat slaat toch nergens op?! Dat veranderd echt niet de FÅKKING! manier van spreken voor ons hoor, SØKKEL!" (de scheldwoorden zijn gecensureerd beleefder gemaakt)

Een Oncyclopedist[bewerken]

"Hmm, køt! Ik weet niet meer wat die køtconclusie was!"

An Oniem[bewerken]

"Whaha, dit artikel is vast door iemand geschreven die zichzelf de pløris heeft gescholden om deze tekst goed op te schrijven! Al die spelfouten die gemaakt werden leiden ook wel tot een heftig potje schelden, denk ic ik. Argh køt! Klåtæ! Nu maak ik zelf ook zo'n vernøøkte spelfout!"

Zie ook[bewerken]

O JA!

IN DIT ARTIKEL WORDT VEEL GESCHOLDEN!

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
1 augustus 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.