Belspel

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

In Sovjet-Rusland, Belspel belt JOU!
~ De situatie in Sovjet Rusland over het belspel

Bellen kan je met een telefoon.
~ Kapitein Overduidelijk over bellen

Bel !...Bel !...Bel !...Bel !...Bel !...Bel !

Het belspel is één van de meest boeiende irritante TV-programma's die de 21e eeuw heeft voortgebracht. Het is een spelprogramma waarbij mensen een raadsel moeten oplossen, maar daar nooit in slagen.

Personen die mee mogen doen[bewerken]

Hier kan je het onderscheid maken tussen de deelnemers en de makers. Ze willen eigenlijk allebei het tegenovergestelde bereiken, en dit zorgt soms voor problemen.

Deelnemers[bewerken]

De deelnemers zijn mensen tussen de 18 12 en de 70 jaar oud. Als je het IQ van alle deelnemers op 1 dag optelt kom je uit rond de 52[1]. Het is de bedoeling van de deelnemers om d.m.v. het oplossen van een raadseltje tóch nog een beetje geld te verdienen, want ze hebben geen job. Jammer genoeg raken ze nooit zelden direct in de uitzending, dus proberen ze het nog 35 keren een keer. Zo krijgen ze uiteindelijk een torenhoge telefoonrekening voorgeschoteld, waardoor ze het geld nog harder nodig hebben. Dit is een vicieuze cirkel waar ze moeilijk uit geraken. Sommigen worden depressief en snijden zichtzelf.

Spelleiding[bewerken]

Dit zijn de personen die de belspellen maken. Zij worden nog eens onderverdeeld in twee groepen : de regie en de belspelpresentatrettes.

Regie[bewerken]

Dit is het 1mm³ grote brein achter de belspellen. Zij verzinnen de veel te moeilijke puzzels en zorgen voor de geluidjes. Het zijn ook zij die beslissen dat je nooit of je al dan niet in de uitzending raakt. Dit zijn ook de personen die het meeste geld verdienen, ná de aandeelhouders van de telecombedrijven uiteraard.

Belspelpresentatrettes[bewerken]

Dit zijn vrouwen of homo's die de mensen thuis er toe aanzetten te bellen. De vrouwen en homo's eigenlijk ook doen dit door jurken te dragen met een serieuze decolleté. Het is ook opmerkelijk dat er dan voor 90% door mannen wordt gebeld en 10% door lesbiennes[2]. Het IQ van deze belspelpresentatrettes is nog lager dan dat van de bellers gedeeld door dat van de regie.

Lijstjes[bewerken]

Als we er van uit gaan ervan uit gaan er vanuit gaan er van uitgaan ervanuit gaan er vanuitgaan ervanuitgaan stellen dat een lijst méér dan één item moet bevatten, dan volgt nu respectievelijk een normale lijst, de korste lijst uit de geschiedenis van de... lijsten, en helemaal géén lijst.

Bekende bellers[bewerken]

Bekende en onbekende winnaars[bewerken]

De faculteit Belspellologie van de universiteit van Harvard.
  • De belspelpresentatrettes Zij doen camera-ervaring op gedurende de steendode televisiemomenten, zonder iemand te storen met hun gestuntel. De bellers zijn niet in staat om last te hebben van zelfs de laagste televisiekwaliteit, en de anderen zappen er gewoon door. Een belspelpresentatrette met talent blijft niet lang. Een belspelpresentatrette zonder talent ook niet. De middenmoot wel: bij hen heeft uithoudingsvermogen en een onstilbaar verlangen naar televisiewerk het talent vervangen.
  • De telecombedrijven De televisiespelbelformules (er zijn een aantal varianten) zijn een ware goudmijn voor de telecombedrijven. Sommigen werven zelfs scenaristen aan om de televisiemakers bij te staan mocht de inspiratie voor belspellen en belspelvragen dreigen op te drogen.

Onbekende verliezers[bewerken]

  • De bellers

Notenbalk[bewerken]

  1. Dit laatste is gebaseerd op cijfers van een studie van de faculteit Belspellologie van de universiteit van Harvard.
  2. Ook dit blijkt uit diezelfde studie van de faculteit Belspellologie.