Bistro

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een typisch geval van een maaltijd in een bistro.

Bistro is een benaming voor een soort van restaurant met geen enkele betekenis. Een bistro bestaat volgens sommigen niet eens waardoor veel verwarring ontstaat, hoewel men het overal ter wereld toch kent. Toch bestaat een bistro wel degelijk, in de gedachten van autisten en anderen die van mening zijn dat het ook bestaat.

Definitie[bewerken]

De bistro heeft zijn oorsprong in Černý Důl, gelegen in het Reuzengebergte in Tsjechië en daar bevond zich een hutachtig uitziend gebouw met de naam Bistro. Dit gebouw lijkt zo'n 2 vierkante meter te zijn, maar niets is minder waar. Het lijkt namelijk alleen maar een eetgelegenheid, maar eigenlijk moet men zijn/haar eigen eten meebrengen. Daarnaast zijn er ook geen tafels en stoelen aanwezig. Ook geen ober, ook geen muren en ook geen dak. Het enige wat geen schijn is, is het bordje bistro. Daarnaast moet je eigenlijk ook nog je eigen stuk grond meenemen om het op te bouwen. Voor dat stukje grond moet men echter ook de wereld meenemen, maar dan moet men wel eerst de wereld scheppen, en de wereld kan men pas scheppen als je een cursus "Hoe: word je god?" hebt gevolgd. Maar die cursus bestaat nog niet dus die moet je zelf geven. Maar om die cursus te kunnen geven moet men daar wel een opleiding voor hebben en die opleiding moet men kopen. Maar die winkel waar men hem koopt moet men eerst zelf opstarten en dan vervolgens ook nog draaiende houden. Een winkel draaiende houden doet men door hem eerst op te starten. Daar heeft men geld voor nodig. Dat geld haalt men van iemand die geld heeft. Maar diegene moet wel eerst geschapen worden. En daar heb je een cursus "Hoe: word je god?" voor nodig. Zo blijft men in een vicieuze cirkel en dat is best wel zielig.

Eten[bewerken]

Het standaard eten in een bistro is meestal nogal simpel en vooral snel klaar gemaakt dan elders. Het spreekt dan ook voor zich dat een bistro ook onder de snelle hap eetgelegenheden hoort. Een vrije vertaling kun je het niet noemen want een bistro blijft hoe dan ook een bistro. Meestal wordt er bij de bistrocategorie goulash, spaghetti en nog een aantal andere Oost-Europese maaltijden. Bistro's zijn geliefd in die landen aldaar omdat de meeste mensen daar ook weinig tijd hebben en daarom ook een snelle doch voedzame maaltijd willen eten. Waaronder veel daklozen die zelf in feite tijd zat hebben.

Trivia[bewerken]

  • Bistro is uitgevonden op de dag dat Rita Verdonk's auto stuk ging.
  • In een bistro kost alles 2 kwartjes 95.
  • Vaste bezoekers van bistro zijn: Enge Harry, Spatiebalk, Stalin en Rita Verdonk.
  • Een bistro bestaat niet.

Uitspraken[bewerken]

Op de 7de dag vergat ik de bistro.
~ God over over bistro.

Wat niet is kan nog komen.
~ Een optimist over bistro.

Bistro ruikt naar kak.
~ Een pessimist over bistro

Kak is alleen maar het begin van een nieuw leven.
~ Charles Darwin over kak.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
21 mei 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Horecaaa.GIF
Laat u verwennen door de Horeca !

Bistro · Bordeel · Café · Cafetaria · Chinees restaurant · Fritkot · Hamburgertent · Hotel · Kantine · Motel · Restaurant