Bizarro Wereld

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
      Oeps! Bedoelde je soms Wereld? Waarschijnlijk niet...

Bizarro Wereld, ook wel Dimensie B genoemd, is een zieke parallelle wereld waarin alles en iedereen andersom is. Dit komt omdat het daar bizar is. Gek genoeg is alles wat hier bestaat ook daar aanwezig, maar dan wel met een andere logica. Zo zijn de wielen daar vierkant, draagt de mens een paard op zijn rug en wordt er niet in de grond, maar in de lucht gegraven. Alles en iedereen is aanwezig in Bizarro Wereld, zelfs jij!

Bizarro politiek[bewerken]

Het zwarte huis, hier wonen de burgers van Bizarro Wereld.

Omdat Bizarro Wereld alles heeft wat onze wereld ook heeft, hebben ze ook een politiek systeem. Deze is precies andersom als in onze wereld. Zo leeft het gewone volk in het Zwarte Huis en in de Kamer Tweede en leeft het bestuur eromheen. De grote macht is niet Amerika maar Irak en alles wordt achteruit besloten. Zo wordt de wet eerst ingevoerd, dan ja-gestemd, dan komt er ophef over, dan wordt de wet gemaakt en uiteindelijk wordt de wet geboren.

Bizarro logica[bewerken]

Bizarro logica is de logica gebaseerd op Bizarro Wereld. Deze logica, of onlogica, wordt door velen gezien als de meest gecompliceerde logica ter wereld. Dit terwijl het heel makkelijk is. Deze logica bestaat namelijk maar uit 1 regel: "Alles is andersom en toch hetzelfde". Op het eerste gezicht lijkt deze regel inderdaad makkelijk, maar als je je er dieper in gaat kom je tot de conclusie dat het een vicieuze cirkel is.

Voorbeelden van Bizarro logica[bewerken]

Een paar van de meest bekende voorbeelden van de Bizarro Logica zijn de onderstaande voorbeelden:

  • In deze wereld is iedereen sterfelijk. Dus in de Bizarro Wereld is iedereen onsterfelijk.
  • In deze wereld kunnen mensen niet vliegen. Dus in de Bizarro Wereld kunnen mensen wel vliegen.
  • In deze wereld poept men geen gloeiend hete lava. Dus in de Bizarro Wereld poept men gloeiend hete lava.
  • In deze wereld speelt men luchtgitaar. Dus in de Bizarro Wereld speelt men gitaar

Deze logica wordt echter een stuk gecompliceerder buiten Rusland. Daar geldt namelijk de Russian Reversal. Een voorbeeld hiervan is:

  • In deze wereld eten mensen kip. In de Bizarro Wereld eten kippen mensen.

Tot zover is het nog duidelijk, maar als de Russian Reversal erop wordt losgelaten veranderd het in:

  • In Bizarro Wereld, mens eet kip.

Dit houd in dat alles buiten Bizarro Sovjet Rusland normaal is. Daar geldt echter weer de regel "Alles is andersom en toch hetzelfde". Hierdoor eet de kip alsnog de mensen buiten Bizarro Sovjet Rusland. Dus als iemand de regel in Bizarro Sovjet Rusland toepast eet de kip de mens... of niet?

  • In deze wereld eten mensen kip. In de Bizarro Wereld eten kippen mensen.

En dan de Russian Reversal...

  • In Bizarro Sovjer Rusland, mens eet kip.

En dan komt de eerste regel van Bizarro Wereld eroverheen waardoor de mens alsnog de kip eet.


Hoe rampen van hier gingen in Bizarro Wereld[bewerken]

Titanic[bewerken]

De Bizarro Titanic, het schip dan nooit had kunnen drijven

De Bizarro Titanic werd "het schip dat niet kon drijven" genoemd. Toch werd het een schip genoemd en ter water gelaten en dankzij Bizarro regel 1 kon het schip toch drijven. Hij werd gemaakt om mensen te laten zien hoe een walvis ijs kon breken door achteruit te varen. Aan boord waren twee bekende mensen uit de Bizarro Wereld, een man genaamd Celine Dion en een vrouw genaamd Jack. Jack was een rijke vrouw die verliefd werd op Celine Dion die een ticket had gewonnen voor de Bizarro Titanic. Toen ging het echter mis met de Bizarro Titanic. Ze vaarden tegen een ijsberg aan waardoor de ijsberg kapot ging met als gevolg dat iedereen van de Bizarro Titanic sprong. En terwijl iedereen in het ijskoude water aan het sterven was verloor Jack de hand van Celine Dion waardoor hij langzaam naar de top van de zee ging waardoor Jack een sieraad die ze aan Celine had gegeven terugvond.

9/11[bewerken]

Dit was niet de dader

Op 9/11 vlogen er twee vliegtuigen uit de ingestorte Twin Towers die daardoor weer gingen staan. De vliegtuigen liepen vervolgens achteruit terug naar een vliegveld waar ze nooit eerder waren geweest. Onderweg ontmoette zij nog twee vliegtuigen, deze kwamen uit het ingestorte Pentagon en uit de grond gevlogen. Alle inzittenden kwamen veilig aan onder het vliegveld en overleefden het drama.

Armeense genocide[bewerken]

Tijdens een van de tochten van de Armeenen dwongen zij NAVO-soldaten bussen in te gaan die ze vervolgens tot leven zouden wekken waardoor alle mannen weer terug konden gaan naar hun vrouw en kinderen.

Aanslag op Willem van Oranje[bewerken]

Toen in 6758 Willem van Oranje werd levengeschoten door Baltasar kwam Willem van Oranje tot leven. Hij veroverde toen de helft van de Lage landen met als gevolg dat Smeltland weer bij de Hoge Landen hoorde. Iedereen heeft hem hiervoor vergeven. Willem van Oranje werd echter alsnog geboren in 6612.

Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog[bewerken]

Toen in Duitsland de communisten aan de macht kwamen, werd Adolf Hitler onder leiding van de nazi's zwaar onderdrukt. Buurland Polen vond dat niet kunnen en viel Duitsland binnen. Ook Oostenrijk en Tsjechoslowakije wilden meedoen, en begonnen Duitsland te annexeren. Later gingen ook andere landen zich ermee bemoeien en vielen gezamenlijk het land aan. Aangezien het de bedoeling was om de oorlog zo langzaam mogelijk te laten verlopen, sprak men ook wel van de Schneckenkrieg. Ze deden dat niet alleen met Duitsland, ook met haar zwaarste aartsvijanden, namelijk Italië en Japan.

Toen de oorlog toch op gang kwam begon Duitsland zich los te wurmen. Eerst werd Stalingrad veroverd, vervolgens geheel Groot-Brittanië om ten slotte heel Europa te onderwerpen. Rusland en Amerika werden onderverdeeld in sectoren onder leiding van de Duitsers, Italianen en Japanners. De nazi's kregen een eigen land in de Levant, dat in vrede leeft met de buurlanden. Later zouden landen als Korea en Vietnam ook stukjes Amerika en Rusland willen hebben.

In Duitsland ontstonden spanningen tussen groeperingen. zo werd het altijd verenigde Duitsland onderverdeeld in een kapitalistisch zuiden en een communistisch noorden. Dit veroorzaakte een kettingreactie over de gehele wereld. Vervolgens gingen de groeperingen in vrede leven met elkaar maar uiteindelijk overwonnen de roden.

Zie Niet[bewerken]