Bordeel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VenusSpiegels.JPG

Runt uw buurvrouw een bordeel, in natura vraag uw deel!
~ Urbanus van Anus in een zakelijke bui.

Een bordeel is een firma die aan voornamelijk mannelijke klanten de geneugten van de vleselijke omgang aanbiedt, tegelijk met de nodige accommodatie, en dit alles uiteraard tegen betaling. Bordelen worden zonder uitzondering uitgebaat door alleenstaande corpulente oudere vrouwen, die men "madammen" noemt.

Ontstaan[bewerken]

Het gaat om een strikt stedelijk verschijnsel, in onze contreien binnengebracht door de Romeinse bezetter. Tot dan was er hier sinds mensenheugenis enkel straatprostitutie waar te nemen, en op die onverharde wegjes was dat geen sinecure. Dat beseften deze brave mensen niet, omdat ook het woord "sinecure" pas door die Romeinen werd ingevoerd. Bordelen zijn altijd een noodzakelijkheid geweest in steden, omdat zo kon voorkomen worden dat een gefrustreerde mannelijke behoefte in een dichtbevolkt oord zou leiden tot verkrachting en ander geweld.

Rangen en standen[bewerken]

De traphal van een bordeel, op een stil moment.

Ook bordelen kennen een rangensysteem, want niet eender wie stapt eender welk bordeel binnen. Een bakker deelt niet het bordeel met een priester, en omgekeerd: ter scheiding van rangen en standen wordt met een sterrensysteem gewerkt, met dien verstande dat in plaats van sterren van oudsher van de "spiegel van Venus" wordt gebruik gemaakt, om te voorkomen dat een ongefrustreerde hongerige, dorstige of slaperige burger niet het restaurant, café of hotel vindt dat hij eigenlijk zocht. De rangorde is als volgt:

  • 1 spiegel van Venus: boeren, ongeschoolden, arbeiders en dienstplichtigen.
  • 2 spiegels van Venus: intellectuelen, zelfstandigen, beroepssoldaten en al wie zich niet terugvindt in een andere categorie.
  • 3 spiegels van Venus: bedrijfsleiders (KMO's),lokale politici, lage adel, lage officieren, lagere geestelijkheid.
  • 4 spiegels van Venus: bedrijfsleiders (grote bedrijven), regionale politici, hoge adel (niet koninklijk), hoge officieren, bisschoppen.
  • 5 spiegels van Venus: bedrijfsleiders (multinationals), nationale politici, leden van het Koningshuis, Generale-Stafleden, en aartsbisschoppen.

Scheiding der seksen en carrière[bewerken]

In bordelen is een strenge scheiding der seksen van kracht: uitbating en dienstverlening gebeurt door uitsluitend vrouwelijke personen, en de klanten zijn uitsluitend mannen. Zeldzame uitzonderingen worden "onder de toonbank" toegestaan, maar nooit officieel toegegeven. Een ander groot verschil tussen bordeelpersoneel en gewone prostituees, is dat in een bordeel carrière kan gemaakt worden, met de uitbating van een eigen bordeel als hoogtepunt en einddoel. Mannen maken in een bordeel geen kans op promotie, en blijven in een ondergeschikte functie als barman of buitenwipper.

Aanbod[bewerken]

Afhankelijk van de grootte van het bordeel, kunnen de klanten kiezen uit diverse types van gunstenverstrekster: huidskleur, haarkleur, lengte, breedte, specialiteit. De festivaliteiten kunnen voorafgegaan en/of gevolgd worden, desnoods gecombineerd worden met een hapje en een drankje, afhankelijk van de grootte en het aantal "spiegels" van het huis. Er is geen menu: elke klant legt zijn verlanglijstje aan de madam voor, en dan wordt er onderhandeld over het "profiel". Wanneer iemand in het huis aan het profiel schijnt te voldoen, en vrij is, wordt deze erbij gehaald, om eventueel nog een veto te stellen. Dit wordt doorgaans gerespecteerd, al probeert een rijke klant wel eens wat te forceren. Subtiel dreigen met opheffing van het bordeelgeheim (zie verder) maakt daar dan een eind aan.

Discretie[bewerken]

Een middenklassebordeel, met Tuin der Lusten en al.

Bordelen zijn op architecturaal vlak door een leek niet te onderscheiden van gewone huizen, en dit wordt bewust gedaan om discretie te verzekeren. Grotere bordelen beschikken ook over een "Tuin der Lusten", wederom voor het oog van een oningewijde niet te onderscheiden van een gewone tuin, ware het niet dat er af en toe opgewonden geluidjes uit opstijgen, en dat er zich eens een schaars gekleed iemand boven de planten vertoont. Bordelen zijn bovendien verwant aan biechtvaders en Zwitserse banken in zoverre dat zij zich houden aan het zogenaamde "bordeelgeheim": zij geven nooit de namen van hun klanten prijs, en dezen worden in de bordeeladministratie vertegenwoordigd door een anoniem nummer. Alleen bij voorlegging door overheidsdiensten van duidelijke aanwijzingen inzake zware misdrijven genre moord en roof, kan er sprake zijn van gegevensoverdracht, en dan nog pas na zware onderhandelingen, en mits betaling van een serieuze vergoeding. Deze vergoeding moet het potentieel verlies van een regelmatige klant compenseren.

Horeca[bewerken]

Het bordeel is pas eind 2012 aanvaard als Horeca-bedrijf, omdat de overige Horeca-mensen tot voor kort hebben weten te verhinderen dat een slecht befaamd type etablissement hun reputatie zou bezoedelen. Maar sinds het wegebben van de TV-kok-hype, liggen de werkeloze koks voor het oprapen, en kan niemand een bedrijf dat naast een drankje, een wipje en een slaapje ook nog een hapje aanbiedt, nog negeren als echte Horeca-onderneming.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 maart 2019
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Horecaaa.GIF
Laat u verwennen door de Horeca !

Bistro · Bordeel · Café · Cafetaria · Chinees restaurant · Fritkot · Hamburgertent · Hotel · Kantine · Motel · Restaurant


Erasmusbrug.JPG
Is't gebouwd, goedkoop of duur? Twijfel niet: architectuur!

Achmeatoren · Atomium · Berlijnse Muur · Bibliotheek · Bordeel · Brug · Café · Chinese Muur
Eiffeltoren · Euromast · Flat · Hotel · (Eigen) Huis · Kasteel · Koeltoren · Museum
Oncyclopediagebouw · Psychiatrische inrichting · Restaurant · Rotonde · Taj Mahal · Tunnel
Vogelhuisje · Witte Huis · World Trade Center (New York) · Zaanse Schans · Ziekenhuis · Zwembad