Bosnië of Herzegovina

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bosnië of Herzegovina
Bosnieofherzegonogwat.PNG
Basisgegevens
Talen Bosnisch, Herzegovijns, Slavisch, Joego's, Servisch
Hoofdstad Sarajevo
Regeringsvorm Vriendjespolitiek
Religie Oorlog, Ruzie
Inwoners Nogal weinig na die oorlogen.
Staatshoofd Johann Sjadažlogisć
Overige
Volkslied "Bommanaize"
Motto "BOEM! All'maal dod!"
Munteenheid Bommen en granaten. En de neuro
Traditioneel eten Sla en Molotov cocktails
Portaal  Portaalicoon Land
BalkanTranskaart.png
De Balkanlanden
Joegoslavië

Slovenië

Kroatië

Bosnië of Herzegovina

Servië

Montenegro en Kosovo

VJRntvmeGpoM


Bordurië
Hongarije

Transnistrië

Moldavië

Roemenië

Vulgarije

Alsanië

Griekenland


Syldavië


Molotov cocktails geven altijd zo'n brandende nasmaak.
~ Kapitein Overduidelijk over molotov cocktails

De grote vraag luidt: Bosnië of Herzegovina. Dat is een vraag die al lang kwelt na al die oorlogen en bombardementen die zelfs Kees het leven heeft gekost. Die kostte €20.000, maar hij weigerde te betalen. Deze twee provincies die eigenlijk een land vormen zijn in gevecht met elkaar tot het laatste kruimeltje koek met bloed.

Het verhaal van Bosnië[bewerken]

De vijand komt weer zijn leugens kwijtschelden...

Bosnië is ergens ontstaan achter een berg die eigenlijk niet veel hoger is dan een lantaarnpaal van 200 meter hoog. Dit land leek vriendelijk en rustig, maar er heerste al een sfeer dat niet goed was in het gebied sinds Joegoslavië niet meer bestond. Iedereen nam nog wat sla en komkommer voordat de hel pas echt losbrak. De hel brak los met een bomaanslag op de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Er kwamen 65 mensen en 986 grassprietjes om het leven bij de knal. Het land was boos en stuurde een bom terug. De hele bevolking raakte in paniek en begon te vluchten. Sommigen haalden het tot de grens maar de meesten haal den het niet eens tot de deur. Nu regende het bommen en alle huizen waren platgebombardeerd. Dit ging zo vier jaar door. Tot er geen bommen meer kwamen maar Herzegovijnen. Zij boden aan om gezellig en rustig een molotov cocktail met citroen te drinken. Dit werd uiteraard een knallend feest. Zo vonden de Bosniërs ook. En zo was het ietsje rustiger verlopen met Bosnië.

Het verhaal van Herzegovina[bewerken]

De leugenaren komen even wat troep weggooien...

Herzegovina is net als Bosnië aan de overkant van berg ontstaan. Herzegovina is weliswaar groter dan Bosnië, maar is kwetsbaarder voor aanslagen. Toen de oorlog in Joegoslavië kwam stuurden de Joego's wat granaten naar Herzegovina. Zij dachten dat het van Bosnië kwam en gooiden nog wat bommen terug. Zo gooide Bosnië nog meer bommen en ga zo maar door. Toen Joegoslavië eenmaal niet meer bestond werd er al de troep van de bommen over de grens gegooid met alle doden erbij. Herzegovina was nog steeds kwaad, maar nog steeds niet wetend wat er echt aan de hand was en gooiden nog molotov cocktails met citroen de berg over via kanonnen om ze (Bosnië dus) weg te jagen. Dit werd met rietjes teruggegooid naar Herzegovina die hier wel langzaam ziek van werd en nu hele vaten vol met Molotov spul naar Bosnië met een brandende nasmaak daar. Dit is uiteindelijk gestopt en heeft men nu pina colada's op het menu staan.

Hoe het nu verder ging[bewerken]

Nu is het een stuk rustiger in deze twee gebieden. De twee gebieden zijn samen één land geworden waar er nog een naam verzonnen moet worden. Men dekt aan Molotovië vanwege het heilig verklaren van de molotov cocktails. Maar ze kunnen ook Bosnië en Herzegovina gaan heten. Nu is er een regering daar, die alles volgens vriendjespolitiek doet. Bosnië heeft nu de meeste macht over het land, en dat alleen omdat er meer vriendjes daar rondlopen.

Landbouw[bewerken]

De slaproductie is ook flink gestegen na een rustig verloop van de oorlog die nu eigenlijk geen oorlog meer te noemen is. Maar er is wel een nieuwe oorlog ontstaan. De slaoorlog. Wie produceert er de meeste sla? Dit leidt natuurlijk tot diefstallen en dus ook stelen uit plantages en weer terugstelen van elkaar. Daarom wordt ook ieder jaar de helft van de deelnemers ontslagen in de copetitie. Kortom: er is nog lang geen vrede daar.

Financieel[bewerken]

Ook financieel is Bosnië met Herzegovina sterk uit de kast gesprongen. De koersen vliegen omhoog de lucht in en sinds kort is ook de neuro ingevoerd. Maar er kan ook nog steeds met het oude geldsoort, bommen en granaten betaald worden. Het leegst waardige muntje is een halve bom met granaat. Het biljet dat de meeste waarde opeist is het '1000 bommen en granaten' biljet. Dat van de neuro weten we allemaal al dus daar doen we geen moeite voor.

Zie ook[bewerken]

}