Breestraat

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Breestraat is een straat die zich in elke stad of dorp in Nederland, Vlaanderen of Zuid-Afrika zou kunnen bevinden en dat vaak ook doet. Meestal bevindt een Breestraat zich dus in een dorp of een stad, maar dat stond er al.

Breestraten onderscheiden zich van andere straten, doordat er "Bree" voor "straat" staat, wat bij andere straten niet het geval is. Sommige straten zijn afgunstig op Breestraten en hebben zich vermomd als verwanten van de Breestraat, zoals bijvoorbeeld Breederodestraten. Dit zijn bedriegers. Breestraten hoeven niet rood te zijn om Breestraten te heten. Hoed u voor namaak!

Kenmerken[bewerken]

Een van de eerste foto's van een Breestraat. Let op de verwonderde blikken van de onderzoekers. Als ze hadden geweten hoe een Breestraat zich kan ontwikkelen tot een allesverslindend monster, hadden ze hier niet zo argeloos rondgelopen.

Een Breestraat is een straat die meestal nogal smal is voor huidige maatstaven. Vroeger mogen die straten misschien breed geweest zijn, maar nu zijn ze relatief gezien vaak niet meer dan een zeer bescheiden straatje. Sommige Breestraten staan zelfs op het punt om gedegradeerd te worden tot Breestegen (Smalstraten bestaan namelijk niet en als ze er wel waren zouden ze moeten worden onuitgevonden). Als dat gebeurt, dan zullen ze als brede stegen een behoorlijke vermindering van het zelfrespect van alle Breestraten in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika ondervinden.

Breestraten lopen altijd van het begin van een Breestraat tot het einde van een Breestraat en andersom van het einde tot het begin. Geen millimeter verder. Mensen die dit betwijfelen zijn niet goed snik. En ga nu niet vragen: "ook niet een halve millimeter?" want dan steek ik een wijsvinger in je oog.

Vaak wordt een Breestraat door andere straten doorkruist, maar dat hoeft niet per se. Wat alle Breestraten met elkaar gemeen hebben is, dat ze relatief gezien behoorlijk horizontaal lopen en vlak zijn. Dat laatste lijkt een natuurlijke eigenschap, maar dat is integendeel bewust zo gepland. Doordat een Breestraat vlak is, wordt het namelijk bijzonder makkelijk om zich erop voort te bewegen, iets wat met een moeras of een bergtop iets lastiger is.

Functie van een Breestraat[bewerken]

Waar een Breestraat voor dient weet niemand. Dagelijks lopen er mensen doorheen om ze te onderzoeken en een bevredigend antwoord daarop te vinden. Veel mensen speculeren, dat een Breestraat dient om winkels en huizen aan vast te maken, maar anderen betwijfelen dit en menen dat die winkels en huizen ook wel zonder een Breestraat mogelijk zijn.

De meeste mensen houden het er op dat Breestraten voortgekomen zijn uit een speelse gril van onze voorouders om ons in verwondering en alert te houden.

Wat moet u doen als u op een Breestraat terechtkomt[bewerken]

Een Breestraat in 1910. Let op de wanhopige blikken en de afhangende schouders van de bewoners. Gevangen in de straat zonder mogelijkheid om er ooit uit te ontsnappen. In het midden zit een man bij de pakken neer

Als u plotseling beseft op een Breestraat terecht te zijn gekomen, raak dan niet in paniek. Breestraten ruiken angst en dat wilt u niet. Echt niet! Blijf gewoon rustig lopen alsof er niets aan de hand is. U kunt een winkel of een huis in vluchten, maar dat helpt niet, want u zult toch weer eens naar buiten moeten en opnieuw de confrontatie met de Breestraat aangaan. Wat u wel kunt doen is mogelijk aan water proberen te komen om de tocht naar de uitgang te volbrengen.

De beste strategie om aan een Breestraat te ontkomen is om rustig te lopen en bijvoorbeeld net te doen alsof u etalages bekijkt of, als het een Breestraat zonder winkels is, gewoon gedachteloos stofjes van uw kleren te slaan. Fluit geen deuntje, daar houden Breestraten niet van. Stamp ook niet te hard, maar slenter een beetje, zodat de Breestraat niet merkt dat u de Breestraat uit wilt lopen. Loopt u zo rustig door tot u tot ongeveer 5 tot 3 meter van het einde of het begin van de Breestraat bent. Pas dan mag u het op een lopen zetten. Maar pas op: zodra u aan de Breestraat ontsnapt bent, loopt u grote kans om in een andere straat terecht te komen. Oncyclopedia kan niet voorspellen welke dat is, dus kunnen wij u daarover niet informeren en bent u helemaal aan uzelf overgeleverd.

Natuurlijke vijanden[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
6 februari 2017
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.