CDA

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chronisch Depressief Appèl
Balkenendeman.jpg
Partijvoorzitter: Een grote chronisch depressieve appel
Partijleider: Sybrand van Haersma Buma
Fractieleider Eerste Kamer: Elco Brinkman (niet te verwarren met Hero)
Fractieleider Tweede Kamer: De paus
Motto: Het komt wel goed, laat ons het maar oplossen.
Oprichting: 1980, na een fusie van kleine Christelijke partijen.
Ideologie Hetzalwelisme
Jongerenorganisatie Chronisch Depressief Jongeren Appèl
Website Wilt u hier echt heen?

Het Chronisch Depressief Appèl (of soms ook wel Christenen Dienen Allah genoemd) is een Nederlandse politieke partij die zich bezighoudt met het regeren van Nederland. Wat hun mening is weet men niet, maar wat men wel weet is dat als je niet op hun stemt de SP aan de macht komt.

Oprichting[bewerken]

Volgens het CDA propaganda filmpje over de CDA ontstond het CDA op de 8e dag van de schepping. God zag in dat hij mensen had gemaakt die met elkaar in discussie gaan en merkte dat een groep genaamd de SP heel veel mensen achter zich kreeg. Hierom besloot God dat het tijd was om zijn aanhangers vertegenwoordigd te krijgen. Hierom maakte hij het CDA bestaande uit chronisch depressieve mensen die bestuurd worden door een wijze appel die verdacht veel weg heeft van onze Sophia. Deze appel zorgde ervoor dat het CDA geen duidelijke mening had maar wel een heleboel deed aan Fah Tsun.

Volgens de geschiedenisboeken is het CDA echter opgericht in 1980 na een fusie van kleine Christelijke partijtjes die inzagen dat het zijn van één grote meningloze partij beter was dan het zijn van diverse kleinere partijen met een mening. Hierdoor besloten duizenden Nederlanders die allemaal bang waren voor verandering massaal CDA te gaan stemmen waardoor er sinds de jaren 80 geen enkele vorm van vooruitgang werd geboekt in Nederland. Sommige deskundigen zijn van mening dat het CDA op deze manier een tweede middeleeuwen wilt starten.

Idealen van het CDA[bewerken]

Het CDA is een vrij ideaalloze partij. Idealen zijn namelijk voor communisten en socialisten en erg duur. Verder is het zeer moeilijk je idealen te beschermen omdat je dan ook daadwerkelijk verstand moet hebben van de wereld. Toch weet het CDA - ook al heeft het niet of nauwelijks idealen voor zover bekend - ze allemaal op een manier te breken. Zoals de term "solidariteit", het gedrag van een gemiddelde CDA'er spreekt wel voor zich. Tevens is het onmogelijk om een land als Nederland te besturen met idealen, dat moet namelijk met 150 cabaretiers in de tweede kamer.

Standpunten van het CDA[bewerken]

Het CDA heeft maar een paar standpunten al zijn deze natuurlijk wel heel erg sterk.

  1. Stem op ons, dan komt het allemaal wel goed.
  2. Recht door zee zijn we niet, we zitten wel veilig zo aan land.
  3. Armoede? Honger? Daklozen? Ach, wat geeft het?

Zie ook[bewerken]