CSI

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Yes, I know that I have played in CSI:Liverpool, but that doesn't make me hate pirates. In fact, last week, Johny and me were searching for fans of the Pirates of the Disney. Man, not even one chick was older then 18. Like, I tell you dude, I'm glad there were no police agents involved.
~ Orlando Bloom over CSI:liverpool en zijn aantal fans van 18+

CSI is een afkorting die staat voor Crime Scene Investigation, een zeer populaire tv-show uit Amerika. Alle versies van deze serie verschillen (soms lichtelijk) van elkaar en bevatten vaak overbodig veel dure namen zoals luminol, alcohol, DNA en microprocessoren. De serie begon met CSI: Liverpool in 1996 en werd een instant-hit.


Waarschuwing: ‘’Dit lijstje van de diverse CSI-series is nog lang niet compleet. Waarschijnlijk zijn er nog 825 CSI-series over. Hierbij nodigen wij u, de lezer, uit om dit lijstje compleet te maken!

CSI Seattle

CSI: Liverpool[bewerken]

Het eerste succes van CSI was CSI: Liverpool, alwaar John Lennon (gespeeld door Paul McCartney) het hoofd is van een forensisch team is dat vrijwel niets binnen de boeken doet. Het speelt zich af in Londen ondanks dat het CSI: Liverpool heet. John Lennon moet hierin diverse misdadigers oppakken met behulp van zichzelf, een aap met de naam Hans en Orlando Bloom (waar speelt hij nou niet in?). CSI: Liverpool staat erom bekend dat iedere aflevering vrijwel hetzelfde gaat:

 • Er wordt een lijk gevonden tijdens een erotisch spelletje,
 • John Lennon gaat koffie halen in een café,
 • Orlando Bloom belt op met het antwoord op een vraag,
 • Hans de aap pakt de dader op,
 • The Beatles zingen de titelsong tijdens de aftiteling.

CSI: Duckstad[bewerken]

CSI: Duckstad is de Disney-versie van CSI:Liverpool. Het complete script is gekopieerd, maar dan met Mickey Mouse als John Lennon, Goofy als Orlando Bloom en Donald Duck als het aapje Hans. Het speelt zich af in Duckstad, de hoofdstad van Disneyland. Het verloop van iedere aflevering gaat als volgt:

 • Er wordt een lijk gevonden tijdens een informatieve boodschap,
 • Mickey Mouse gaat cola halen in een café,
 • Goofy belt op met het antwoord op een vraag,
 • Donald Duck pakt de dader op.

CSI: Las Vegas[bewerken]

Deze serie wijkt ietsjes af van het normale script, maar niemand gaf daarom, waardoor het een succes werd. Een aflevering gaat als volgt:

 • Gil Grissom gaat gokken in het Montecito casino-annes-hotel,
 • Gil Grissom breekt de jackpot,
 • De rest van het team lost de moordzaak op,
 • Gil Grissom zet om dit te vieren alles in, en verliest alles.

CSI: Miami[bewerken]

In CSI: Miami wordt de hoofdrol vertolkt door een David Caruso in de rol van de coole agent Horatio Caine, waar alle vrouwen als een blok voor vallen. Het is, in tegenstelling tot de andere series, niet geschikt voor jonge kijkertjes, omdat erin geschoten wordt door de stoere hoofdrolspeler. Dit kon niet door de beugel, volgens de Amerikaanse Filmcommisie, die er prompt het label 16+ op plakte. Vertaald naar het Nederlandse kijkwijzer betekend dit AL.

CSI: Oslo[bewerken]

CSI: Oslo speelt zich af in de stad Oslo in Noorwegen en daar wordt de hoofdrol opgeëist door een grue van het Noorse ras, die allerlei zaken moest oplossen. Helaas kwam de serie niet verder dan één aflevering omdat een andere grue (die als crimineel meespeelde) iedereen op de set op at, en de regisseur van een fjord afsprong om te ontkomen aan de crimineel. Die grue was (volgens het tekstboekje die iemand later nog vond) illegaal meegevlogen met een vliegtuig vanuit Afghanistan.

CSI: Cardiff[bewerken]

CSI : Cardiff, ook wel bekend als Torchwood, speelt zich in Cardiff. Het team wordt geleidt door Captain Jack. Ik kan niet verklappen wie de moordenaar is, maar het was een alien Zijn team bestond eerst uit vijf leden, maar in aflevering 7 van seizoen 2 (Dode mannen lopen (niet)) ging Dokter Owen H. dood maar kwam terug tot leven als zombie. Later ging hij echt dood. Diezelfde aflevering ging ook een Japanse Nerd dood. Dus 5-2=3

Deze serie is gemaakt om kinderen van 12 tot 18 echt bang te maken, iets wat bij Doctor Who niet gelukt is. Ook dit was mislukt omdat ze het Welshe accent van de acteurs niet begrepen en ze het wel grappig vonden klinken. Volwassenen, die dat wel begrepen, vonden het wel eng.