Centimillia

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Centimillia
Gold coins.jpg
Basisgegevens
Talen Nederlands gemengd met Duits. Nederlands Accent dus.
Hoofdstad Het Centrum
Regeringsvorm Kapitalisme
Staatshoofd Grootvorst Vincent VIII en Jan Peter Balkencent
Overige
Motto 'Cent'
Munteenheid Cent (%)
Traditioneel eten Chocolademunten
Portaal  Portaalicoon Land

Centimillia is een klein landje dat tussen Mofrika en Nederland in ligt. Het land is geen lid van de Europese Unie en heeft totaal andere meetmanieren dan dat wij gebruiken. Zij rekenen namelijk alleen maar in Centimeters. Ook toevallig is de munteenheid, de Cent die daar in alle heiligheid gebruikt wordt.

Stichting van Centimillia[bewerken]

Centimillia is meer dan 100 jaar geleden ontstaan door een aantal Nederlanders en Moffen het niet met de invoering van de Euro (zij zagen het aankomen) eens waren. Sommigen hadden genoeg geld en gingen met dat geld een eigen land stichten. Dit werd Centimillia. Hier gingen de mensen huizen bouwen met wat ze hadden. Hout en wat ijzer. Als men nu in Centimillia komt is het daar nogal ouderwets, maar ook weer niet zó ouderwets dat ze nog stoomtelevisie en houten schotelantennes hebben. Later werd er bij een nabij gelegen berg een grot gevonden waar erg veel goud en andere mineralen gevonden werden. Deze ontdekking werd in het begin geheim gehouden voordat Centimillia ook daadwerkelijk een land werd. Pas toen het officieel werd, gingen zij het goud, zilver, brons en noem maar op gebruiken. Deze mineralen werden niet verkocht, maar gebruikt voor de nieuwe munteenheid. Veel rijke personen werden, omdat ze de munten wilden kopen, bij de grens teruggestuurd door de Centurions (grenswachters/wijkagenten). Deze munteenheid werd de Cent genoemd, gebaseerd op de naam van het land en andere munteenheden en de namen daarvan.

De Centauer[bewerken]

Omdat veel mensen de Centen wilden stelen werden er speciale bewakers voor gebruikt. Dit waren de Centauers. Zij gingen op hun paarden (Centimillianen zijn een volk dat ouderwets leeft) op zoek naar de dieven die in wilden breken in Slot Spærpot (de nationale bank). Nadat zij wilden ontsnappen stond het hele peloton al klaar om de dief te arresteren. Hiervoor is een maand aan de schandpaal op water en brood wel het minste.

Bezienswaardigheden[bewerken]

Een typisch wegwijsbord in Centimillia.

Misschien is het je al opgevallen, maar bijna alles want in Centimillia is, heeft 'cent' in de naam. Bijna alle bewoners, alle straten, huizen hebben wel iets met 'cent' te maken. Zoals café Centraal, een zilveren beeld van de Oppercentauer, Slot Spærpot (een uitzondering), Bakkerij Centerman, Slager Centhof, Het Centenhuis, en de Fluitje van een cent straat waar het beeld van de Oppercentauer staat. Maar men kan natuurlijk ook de berg beklimmen waar alle mineralen gevonden worden. Hierbij moet men juist vooral concentreren op het geluid van de centspecht die langzaam de zekering van de persoon in kwestie door pikt. En als men er wilt verblijven, heeft het vragen naar campings geen nut vanwege het feit dat zij weten niet weten wat een camping is.

Geografie[bewerken]

Centimillia is gelegen in een heuvelachtig gebied met aan de rand van het land ook nog een aantal bergen. Dwars door het land loopt een rivier die de Rijn voorstelt, maar daar de Centrivier wordt genoemd. Het regent er regelmatig en het klimaat is koud hoewel er zeer zelden een hittegolf kan zijn.

Maten[bewerken]

In Centimillia wordt er heel anders gerekend dan dat de normale mens doet. Afstanden van hier naar daar bijvoorbeeld. Normaal neemt men meestal de kilometer, vervolgens de meter en daarna de micrometer. Centimillianen daarentegen rekenen standaard met de centimeter. Zo ook afstanden in kilometers, welke op een nog steeds onduidelijke manier worden omgerekend naar centimeters. Tevens in de wiskunde rekenen de Centimillianen in procenten in plaats van het gewone 1+1. Zij doen 1% van 100+1% van 100. Deze verschillen zijn allemaal met de reden dat er in de naam cent voorkomt. 100 is namelijk in het Frans, Italiaans etc. namelijk 'cent'. De hele cent-hype heerst er echt enorm.

Winkelgelegenheden[bewerken]

In Centimillia is er een wekelijkse markt waar men van alles kan kopen. Groenten, fruit, appeltaart en veel meer. Sinds kort zijn er ook centrifuges te koop die handig zijn voor het mengen van deze groenten en fruit. Men zegt dan dat men dat nooit meer hoeft te concentreren op het snijden van de groentes zonder dat men in de vingers. Aangeraden is om zo veel mogelijk te kopen omdat de markt maar een keer in de week verschijnt. De Producent (bedrijf) kan namelijk niet zo snel de groenten tevoorschijn halen omdat ze namelijk niet veel moderne werktuigen en gereedschap hebben. Het land leeft ook namelijk ouderwets.

Zie ook[bewerken]