Charles Michel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charles Michel
Charles Michel.jpg
Algemene informatie
Geboren 21 december 1970
Geboorteplaats Namen (België)
Overleden 6 juli 2016
Doodsoorzaak karaktermoord door IS [1]
Nationaliteit Belgisch
Bekend vanwege tja...
Overige informatie
Partij MR (Open Vld)

Karel h.IJ.g Michiel (Namen, 21 december 1975), in het Frans ook wel Charles Michel, is een Belgisch politicus voor de Franstalige tegenhanger van de partij SGP, de Mouvement Réformateur (MR). Zoals gekend is de MR tevens een onderafdeling van de Open Vld. Sedert 2014 maakte hij een poging om premier van België te worden, na de mislukte staatsgreep van Laurette Onkelinx.

Geografie[bewerken]

Karel spreekt Frans. Sommigen vinden dat als je die taal spreekt, dat je dan een probleem hebt. Wat echter problematischer in deze context is, zijn de geografische coördinaten van Karel. Die liggen voornamelijk in Waver, de provinciehoofdplaats van Waals-Brabant. Behalve het feit dat de rivier de Dijle er doorheen loopt en het gegeven dat het zich midden in de Brabantse Ardennen bevindt, is de stad niet veel bijzonders. Walibi en talrijke campings tussen 500 meter hoge Ardeense toppen moeten de stad wat cachet geven. Karels burgemeesterschap wordt in het algemeen dan ook als saai omschreven, gevoed door de Vlaamse perceptie dat die Walen niets anders doen dan zakken te vullen door op een luie stoel te zitten. Toch wordt zijn burgemeesterambt gekenmerkt door talrijke dodelijke incidenten in het pretpark Walibi, die dan vakkundig in de doofpot worden gestoken en worden ondervangen door een simpele wissel van de Waverse afgevaardigd bestuurder in de bestuursraad van het park. Het resultaat is dan telkens dat niemand er een traan om laat.

Verder maakt Karel zich druk in de urbanisatiegraad van zijn stad, vanwege de dichte ligging bij Brussel en de drukke E411 naast zijn deur. Deze twee psychologisch verstikkende factoren maken dat Karel in 2014 eigenhandig beslist om in zijn broodgeversstad Brussel zelf te gaan wonen. De Wetstraat 16 werd voor hem door de federale overheid spontaan en huurloos ter beschikking gesteld, nadat de Regie der Gebouwen tot de ontdekking was gekomen dat voormalig premier Elio Di Rupo alle vertrekken in een experimenteel, chemisch zelfgebrouwen fluoroze had geschilderd, als bejegening van de aanwezige 19de eeuwse kitsch en als laatste rancuneuze, politieke wapenfeit na zijn gedwongen carrièreswitch naar het bestuursvoorzitterschap van de Oppositiebank.

In 2016 werden Karels vrouw en kinderen in de ambtswoning belaagd door syndicale bewegingen die er een statement van wilden maken om de bewoners en het ondersteunend personeel te verkopen als slaaf aan tapijtenhandelaars in Berber-Marokko, zodat de Belgische schuldenput kon worden gedicht. Dit bleek echter een slechte 1 meigrap van Caroline Gennez te zijn, naar aanloop van haar politieke profileringsdrang om de interne leiding van de Vlaamse socialisten te herwinnen. Om de gemoederen wat te bedaren besloot John Crombez daarop een etentje met groot-syndicus Rudy De Leeuw te betalen en om het gezin van de inmiddels ineengestorte Karel terug te halen als blijk van politieke grootmoed.

Bevolking[bewerken]

Karel heeft België bevolkt met twee kinderen.

Voeding[bewerken]

Van etentjes gesproken, is Karel een eenvoudig en sober man. Zoals een echte andere papa en zoals het een liberaal betaamt, haalt hij iedere vrijdag friet met een biefstuk bleu. Maar stiekem toont hij wel eens graag zijn iets exclusievere kant en schrokt hij in een gemiddelde brasserie met volle ijver drie porties garnaalkroketten op. Het is zijn vader die Karel het veelvuldig en bourgondisch eten er met de paplepel heeft ingegeven, omdat Karel met het oog op een toekomstige loopbaan in een federaal België ook het Nederlands machtig moest zijn en de Vlaamse cultuur in zijn gewoontes moest laten weerspiegelen. Bij een bezoek aan de Oostendse vismijn op jonge leeftijd radicaliseerde hij echter: de garnalenvangst van 1980 was van dermate goede kwaliteit dat het zijn andere smaakvoorkeuren verdrong.

Vele PS'ers menen daarom dat Karel een crevette is, refererende naar de garnaal die achterwaarts beweegt evenals - volgens de socialisten - zijn beleid. Zoals het evenwel hoort bij een tomate crevette, dringt mayonaise zich aan. Het is onder het premierschap van Karel, die een fervent mayonaiseliefhebber is, dat de mayonaisewet werd gestemd teneinde de marktpositie van de mayonaisefabrikanten te verstevigen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, want Karel werd op de Bilderbergconferentie van 2016 uitgescholden door niet-nadergenoemde grootcorporatieven en door China wegens navelstaren en een eigen protectionistische mayonaiseagenda erop na te houden. De rijkelijke diners liepen dan ook niet zoals gesmeerd: uit protest werd mayonaise vervangen door Dijonmosterd, wat de N-VA vanwege de kleur wel kon pruimen.

Gevolgen[bewerken]

Karel Michiel is beducht om zijn politieke aardverschuivingen en aparte leiderschapsstijl. De aanwezigheid van Karel in de wereld vertaalt zich in een aantal ontstellende gevolgen. Zo vertegenwoordigt hij 25% van de Franstalige bevolking in de Belgische regering, maar dat schijnt iedereen aldaar au fond goed te keuren. Omgekeerd evenredig aan de oppervlakkige afgunst in Wallonië en Brussel, stijgt zijn populariteit in Vlaanderen. Bij gebrek aan beter heeft de partijleiding van N-VA hem als nieuwe voorzitter gevraagd, omdat de termijn van Bart De Wever in de partij van rechtswege eindigt en omdat hij in de wandelgangen eigenlijk "te mager" bevonden wordt om nog "Vlaams genoeg" te zijn.

Charles Michel in de popcultuur[bewerken]

Da's toch niet die... die voddenvent van een Jean-Louis Michel?
~ Gert Verhulst

Zo papa, zo zoon... ik bedoel... hé oewat ene toeval dat ikke zo belangrijk politieker geworden ben!
~ Karel over zichzelf

  • Karels eerste huwelijk liep op de klippen door het toedoen van plopsocraat Gert Verhulst.
  • Karel werd ooit gevraagd voor "So you think you can dance". De Franstalige publieke opinie vond zo'n deelname aan een anglofiel televisieprogramma misplaatst voor iemand die in feite de Franstalige eer hoog zou moeten houden.
  • In de zog van de terroristische aanslagen in Zaventem en Brussel, noemde Donald Trump hem the fuckhole from Brussels. Trump die wel vaker de informatieve bal misslaat, bedoelde hiermee echter zijn voorganger Elio Di Rupo.
  • Rond Karel is een heuse hype ontstaan. Sommigen schrijven de hipstersubcultuur aan hem toe, vanwege de bril met het dikke montuur.
  • Syndicale bewegingen hebben er een traditie van gemaakt om een pop van Karel op de Brusselse Grote Markt ritueel te verbranden. De stad Aalst zou deze vakbonden hebben aangeklaagd wegens plagiaat, maar de organisaties worden gespaard doordat zij immers geen rechtspersoonlijkheid hebben en daarom niet voor de rechter kunnen worden gesleept.
  • In de zomer van 2016 werd Karel met de vinger gewezen door IS die de terroristische aanslagen op hem stak. Deze bron kwam echter van Newsmonkey.

Zie ook[bewerken]

Bronnen[bewerken]