Che Guevara

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eek! Wat een griezer.
~ YUI over Che Guevara

Gatverdamme zeg! Die gast is wel tachtig keer zo lelijk als ik.
~ Tammo Tachtig over Che Guevara

Het godsonmogelijke zo lelijk zijn dat je mooi wordt is toch gelukt. Die gast heeft echt een ongelovelijke rotkop. Toch zie je hem overal omdat iedereen er een of andere godallemachtige fascinatie voor heeft
~ Nietzsche over Che Guevara

Hij veroverde dingen
~ Kapitein Overduidelijk over Ché Guevara

Che Guevara is een Cubaanse mutant die zichzelf kan klonen. Hij is ook bekend als revolutionair en als speler van Urawa Red Diamonds. Che Guevara moet wel een held zijn, waarom zou hij anders op al die T-shirts staan.

Wie?[bewerken]

Wat een lelijkerd zeg!

Che Guevara werd in 1928 geboren in Argentinië, vlak na zijn geboorte was al duidelijk dat hij een wangedrocht zou worden. Daarom werd hij voor zijn eerste verjaardag op Cuba ten vondeling gelegd. Hij werd gevonden door een enge terrorist met een baard, Frikandel Castro genaamd. Frikandel moest en zou van Che een beroemdheid maken, Che heeft daarom veel billenboek gehad en werd gedwongen vanaf zijn tweede levensjaar elke dag Das Kapital te lezen. Toen Che eindelijk volwassen was gooide hij samen met zijn pleegvader de Cubaanse regering omver en ging hij de communist uithangen. Mensen zien hem als een held, hij heeft WC-Papier namelijk gratis gemaakt in Cuba.

Che's carriére[bewerken]

Helaas voor Che werd het communistische bewind van frikandel Castro al na twee jaar omver geworpen en werd Che Guevara geëxecuteerd. Jaren lang na de dood van Che las Al Gore over het leven van Che Guevara en hij zag wel een nuttige handlanger in de gevallen communist. Dus hij besloot samen met Ra's al Ghul, D.r Gero en Okke Che Guevara te reanimeren door zijn stoffelijk overschot (vraag niet hoe ze daar in godsnaam aan gekomen zijn) In een lazerus put te gooien. En het werkte, Che Guevara was springlevend. Eerlijker, communistischer, slimmer maar vooral lelijker dan ooit. D.r Gero was er van overtuigd dat Che de perfecte aanwist voor de Urawa Red Diamonds zou zijn. Al Gore zag in Che een perfecte handlanger voor hem in zijn project om de liopleurodon opnieuw te creëren. En Okke zag helemaal niks in hem en ging dus maar terug naar de onderwereld. Che zag zelf beide baantjes wel zitten dus nam hij ze allebei maar aan. Misschien zien de mensen hem daarom als held.


Wist je dat...[bewerken]

  • ...jij nog lelijker dan Che Guevara bent?
  • ...Che Guevara eigenlijk Henk Hooikoorts heeft?
  • ...Che Guevara nog nooit een sigaar heeft aangeraakt?
  • ...dat de echte reden is dat men hem als een held beschouwd?
  • ...de merchandise van Che Guevara gemaakt wordt door Cubaanse kinderarbeiders?
  • ...Ché en Che bijna dezelfde naam hebben?

Zie ook[bewerken]

}