China

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


De KeuzeVrije Volksrepubliek China
Chinae.png
China logo.png
De vlag van China.
Het wapen van China
Basisgegevens
Talen Mandarijns Sinaasappels, Appels en Ananas
Hoofdstad Peking Eend
Regeringsvorm Democratisch genoeg voor de leider
Religie 90% Kerk der Digitaal Netwerk, 8% Boeddisme, 1% Taoïstisch, 1% overig.
Inwoners googelplex · 106
Staatshoofd De eigenaar van het restaurant op de hoek
Overige
Volkslied Wil Hellemus van Nasi Houwe (of soms: Sambal bij?)
Motto Made in China
Munteenheid Papiertjes met bekende mensen erop
Traditioneel eten Chinees en hutspot
Portaal  Portaalicoon Land
      Oeps! Bedoelde je soms Chinees? Waarschijnlijk niet...

Hij die de rijst te lang op laat staan zal lang bezig zijn met afwassen
~ Het eerste Chinees spreekwoord

Het is niet omdat een spreekwoord oud is, dat het daarom ook Chinees is.
~ Oud Chinees spreekwoord

Het zou verboden moeten worden!
~ God over Chinezen

China (Chinees:人权?) is een land in Oost-Azië waar men veel werkt. China staat bekend om haar heerlijke gerechten, geile jonge meisjes, en het houden van de Olympische Spelen in 2008. Ook staat China bekend om de export van mensen, kleding en goedkope (en vooral gevaarlijke) elektronica naar de Europese Unie waar Polen vervolgens mee moeten werken.

Chinese Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis van China is onder te verdelen in periodes. Hiervan zijn de Qin Dynastie en Mao Dynastie zeer waarschijnlijk het bekendst.

Prehistorisch China[bewerken]

Prehistorisch China was eigenlijk geen land. Het bestond uit kleine rijken met ieder hun eigen leider. Deze rijken hadden niet zo veel op met elkaar dus hielden ze afstand van elkaar en werd er vrijwel geen handel gedreven. Wel werd er veel oorlog gevoerd om kleine zaken zoals de laatste bak bami en wie het laatste rondje betaalt in de kroeg. Dit bleef zo tot aan de Qin Dynastie.

Qin Dynastie[bewerken]

Het Terracotta Leger zoals het er vandaag de dag bij staat. (v.l.n.r.) Tlap Hat, Spattel Ni Et Watel en Tlaag Tlaag, de drie topatleten die China hebben veroverd voor Qin (Confusius was net naar de WC toen deze foto werd genomen).

Tijdens de Qin Dynastie onderging China haar grootste verandering ooit. Keizer Qin, de leider van een klein rijk, besloot dat het tijd werd om één land te maken van al die kleine rijkjes die bij elkaar China maakten. Om China over te nemen besloot Qin een sporttoernooi te houden waarbij de winnaar heel China tot zijn beschikking kon krijgen. Er werd gekozen voor een combinatie tussen voetbal, zwemmen, onderwaterdammen en waterpolo met haaien. Al deze wedstrijden moesten 1 tegen 1 worden gespeeld. Qin's team, de Qin Son Ding bestond uit 4 mannen:

  • Tlap Hat, een uitstekende voetballer die hard kon trappen.
  • Spattel Ni Et Watel, een zwemmer van kwaliteit.
  • Confucius, een denker, die er ook niet helemaal uitkwam. Oorsprong van het woord "Confuus".
  • Tlaag Tlaag, een uitermate traag maar aardig persoon.

Door deze vier sporters te gebruiken op een speciale manier won de Qin Son Ding alle wedstrijden. Tlap Hat kon zo hard tegen de bal trappen dat de tegenstander met de bal het doel in werd gelanceerd. Spattel Ni Et Watel gebruikte een methode bekend als Spatzwemmmen. Hierbij wordt het chloorrijk water in de ogen van de tegenstander getrapt waardoor die blindt wordt. Confusius hield ervan om lange saaie gesprekken te houden waardoor mensen dood gingen van verveling. Hierdoor werd de tegenstander gediskwalificeerd wegens sterfte. Uiteindelijk was het Tlaag Tlaag die ervoor zorgde dat heel China van Qin werd. Hij deed er zo lang over om in het Waterpolo met Haaien-bad te komen dat de tegenpartij al was opgegeten door de haaien. tijdens de huldiging van Qin werd china cadeau gedaan aan Qin en tevens kreeg hij toegang tot de beste restaurants van China.

Om zeker te zijn dat China van Qin bleef liet Qin een muur bouwen om China heen. Deze muur, de "Aan de Deur Wordt Niet Gekocht-muur" (later omgedoopt tot "Aan de Deur Wordt Weinig Verkocht", "Aan de Deur Wordt Verkocht" en uiteindelijk de "Chinese Koopmuur") moest zekerheid geven over het voortbestaan van China en ervoor zorgen dat deur-aan-deurverkopers buiten China bleven. Qin werd steeds ouder en steeds gekker. Omdat hij van zijn volk hield liet hij het complete leger naar huis gaan en vervangen met beelden van terracotta. Dit nieuwe leger, het Terracotta Leger, heeft sinds hun oprichting tientallen gevechten gevoerd. Grotendeels van deze gevechten waren tegen de elementen. Vooral regen was een zware boosdoener voor het leger. Volgens historici heeft regen minstens enkele duizenden leden van het Terracotta Leger vermoord.

De Qin dynastie eindigde in het jaar 300 toen Qin met zijn vrienden op de eerste snelweg naar Rome aan het spelen waren.

Mao Dynastie[bewerken]

Een pamflet waarin Mao's grootste daad duidelijk werd gemaakt

Na Qin's dood kwam Mao Zedong aan de macht in China. Hij zorgde ervoor dat er veel export kwam, het veiliger werd om te spelen op de snelweg door een snelheidslimiet van 120 KM/u in te stellen, dat deur-aan-deurverkopers werden neergeschoten bij het steken van hun voet tussen een poort van de Aan de Deur Wordt Niet Gekocht-muur en dat men op vertoon van een rood boekje een tweede bak bami gratis kon afhalen bij de lokale afhaalchinees.

In 1914 zorgde Mao ervoor dat China een nieuw soort handel ging drijven. Ze begonnen bommen, geweren en goedkoop munitie te produceren voor de landen die in oorlog waren. Hierdoor werd China langzaam rijker en invloedrijker. Toen de Eerste Wereldoorlog eindigde in 1918 ging Mao in zee met een zekere Adolf Hitler waarmee hij een afspraak maakte voor een nieuwe wereldoorlog. China begon meteen met de massaproductie van hun drie nieuwe exportmiddelen en in 1940 waren ze helemaal klaar voor de massaexport. 5 jaar lang was China het land met de grootste inkomsten en in die 5 jaar heeft China meer geld verdient aan de export dan dat de complete EU vandaag de dag heeft. Na de Tweede Wereldoorlog begon China met het export van familieproducten en bouwstoffen. De landen die in wederopbouw waren konden op deze manier goedkoop aan bouwstoffen komen en China kon nog rijker worden.

in 1992 eindigde de Mao dynastie met een economische ramp. China kon de gratis bakken bami niet meer betalen omdat het land overbevolkt raakte. Mao trad toen af van zijn troon waardoor de Bami Dynastie een feit werd.

China in Crisis (de Bami Dynastie)[bewerken]

Een typisch straatbeeld van China tijdens de Bami Dyanastie.

Nadat Mao van zijn troon af was getreden werd er gezocht naar een nieuwe leider. Dit werd een oude wijze man genaamd Foe Yong Hai. Hij stelde regels in als "Maximaal 2 gratis bakken bami per bestelling", "Een gratis bak Tjap Tjoy bij het afstaan van een kind" en "2 weken vakantie als je geen gratis bak bami aanneemt voor een jaar". Op deze manier kon China zichzelf herstellen van haar economische ramp en kon ze haar positie als land met de beste economische waarde terugnemen van Rusland.

Staatsvorm[bewerken]

China heeft een uitermate vrije staatsvorm voor de leider. De leider van China mag alles doen wat hij wil en verveelt zich dan ook geen dag. Voor de rest van het volk is het land nog veel vrijer. Zo krijgt iedereen de keuze tot werken of sterven, een 365 gratis bakken bami of 2 weken vakantie en tot het afschieten of laten leven van deur-aan-deurverkopers. Alle Chinezen hebben een microchip in hun hersenen geïmplanteerd gekregen bij de geboorte waarmee de Chinese overheid iedereen in de gaten kan houden. Mochten ze vreemde ideeën krijgen als voor de verandering naar de rotitent te gaan in plaats van de Chinees dan krijgen ze een stroomschok van een enkele tienduizend volt door hun lichaam heen. Enkele BN-ers worden ervan verdacht om ex-chinezen te zijn.

Volkslied[bewerken]

China heeft heel lang zonder volkslied gezeten. Met het oog op de Olympische Spelen van 2008 werd er dan ook besloten dat er een volkslied nodig was. Foe Yong Hai koos daarom 3 van zijn meest favoriete liedjes uit waar het volk dan uit moest kiezen per verkiezingen. Deze verkiezingen zijn overigens de eerste verkiezingen die ooit in China werden gehouden en lopen nog steeds. Deze verkiezingen lopen echter nog steeds en ondanks dat de Olympische Spelen al afgelopen zijn wacht iedereen in spanning af op de uitkomst.
De bijbehorende tekst is (in het Nederlands):

Ik koop Chinees!
Het smaakt zo heerlijk! Hmmm!
Al dat lekkers! Ik wil gewoon meer! JA!
Ik wil het!
Ik haal het!
Ik neem het gewoon!
Ik koop het, ik koop het, ik koop het EN WEL NU!
De bijbehorende tekst is (in het Nederlands):

China is groot...
Groter dan Japan...
Dit deuntje komt uit Japan dat boeit ons toch niets!
Het is namelijk gestolen.
Gestolen van een Jap.
De bijbehorende tekst is (in het Nederlands):

Rood China van Foe Yong Hai, zijn wij slechts arbeiders?
Wij hebben niets te willen want alles ligt op ons bord.
Geef ons maar de bami, wat heb je aan twee weken vrij?
Wij leven hier heel erg vrolijk met vlees in ons buik.

Stem zelf mee![bewerken]

<poll> Wat is jouw favoriet als Chinees volkslied? Keuze 1, Motteke! Sailor Fuku Keuze 2, Pentarou's theme Keuze 3, het Wilhelmus </poll>

Tibet, het land vakantieoord en provincie van China.

Tibet en mensenrechten[bewerken]

Dit deel van het artikel is gecensureerd goedgekeurd door de Chinese Ambassade in Groningen


Tibet is een land provincie van China alwaar Foe Yong Hai een vakantieoord heeft laten bouwen voor 100 van de mensen die voor een jaar lang hebben gekozen om geen gratis bak bami aan te nemen. Volgens sommigen is Tibet een land maar China, die de grond wettelijk bezit, ontkend dit met harde zweepslagen. In Tibet kan men veel Chinezen en Tibetanen vinden die daar hun huisje, tempel, of jacht hebben liggen. Tibet staat bekend om hun bergen gebrek aan mensenrechten en het natuurlijk gekoeld ijs. Vooral dit laatste komt in vele smaken en is een lokale Tibetaanse Chinese delicatesse die komt in vele smaken.

De Olympische Spelen[bewerken]

Jackie Chan die Dennis van de Geest een lesje heeft geleerd op de mat (China won goud bij Dennismeppen).

In 2008 werden de Olympische Spelen gehouden in de hoofdstad Peking Eend. Voorbereidingen liepen al sinds 1998 maar werden tenietgedaan door de Blue Screen of Death die (de toen moderne) Windows 98 weergaf toen de regering alle geplande plannen wou opslaan. Uiteindelijk werd er met hulp van kindslaven jonge vrijwilligers een nieuw plan opgesteld. Favorieten waren onder andere Kan Nie Snel, een mannelijke hordeloper en Kim Lian Song, een karaokezangeres. Helaas deed China het zeer slecht op de Olympische Spelen van 2008. Zo raakte Kan Nie Snel geblesseerd vlak voor de start van het hordelopen waardoor hij niet mee kon doen en was Kim Lian Song schor van de voorrondes karaokezingen. China's grootste vijand, Japan deed het echter uitstekend bij het karaokezingen. YUI won goud en het duo Puffy AmiYumi haalde brons op het karaokezingen voor duo's. Bij het tafeltennis was het Thailand die de Chinese Chan Li uitschakelde en op het koekhappen was Nederland de grote winnaar. Gek genoeg was het China die won bij het deur-aan-deurverkopen. Helaas werd China gediskwalificeerd voor dit onderdeel omdat de deur-aan-deurverkopers van andere landen werden neergeschoten toen ze hun voet tussen de poort van de Aan de Deur Wordt Niet Gekocht-muur hadden gestoken.

Foe Yong Hai was niet tevreden over de prestaties van China op hun nationale sporten en strafte alle spelers met het verplicht kijken van de 8 slechtste Disneyfilms onder begeleiding van Amerikaanse popacts.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
27 sep 2008
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan