Copyright

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Copyleft)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bad Small.png Dit artikel is schending van het copyright©.
Maar ach, wat geeft het?
Dit artikel is copyright©vrij !
Afgezien van het begin, middenstuk en het eind.

Copyright© is een middel om het illegaal kopiëren tegen te gaan. Het werd verzonnen door een groepje Jezusfreaks© die pissig waren omdat hun boek, de Bijbel© werd gekopieerd door de moslims©. Uit wraak gingen de Christenen© geld vragen voor het namaken van de Bijbel© door het copyright© in te voeren. Dit plan was zo succesvol dat iedereen op den duur wel iets had waar hij (of zij) copyright© op kon aanvragen. Voor de Christenen© maakte dit niets uit want zij kregen 10% van de copyrightinkomsten©. Sindsdien is het copyright© een alledaags merkteken, dat op vrijwel ieder product© staat.

Hoe je copyright© kan aanvragen[bewerken]

Het aanvragen van copyright© is een simpel proces©. Men neemt hiervoor een object dat nog geen copyright© heeft en neemt het mee naar een kerk©. Daar geef je de priester© duizend euro© en het copyright© is van jou.

Voordelen© van het bezitten van copyright©[bewerken]

Legaal© gezien zijn er veel voordelen© aan het bezitten van een copyright©. De belangrijkste zijn:

  • Dat je zo vaak als je wilt op de groene knop van het kopieerapparaat© mag drukken (met jouw copyrightobject© eronder).
  • Dat je je collega's© mag aanklagen als zij jouw copyrightobject© kopiëren.
  • Je ontvangt jaarlijks 1000 euro© (waarvan 10% voor de kerk©).
  • Je maakt het moeilijker voor mensen om hun werk© te doen.
  • Je kunt eerder met pensioen© als je genoeg copyrights© hebt.

Nadelen van copyright©[bewerken]

Naast voordelen©, zijn er ook nadelen© aan copyright©. Deze zijn:

  • Dat je uit de 10% van je copyrightinkomsten© ook 60% moet betalen aan het gebruik van het copyrightlogo©.
  • Copyright© wordt heftig bestreden doort copyleft©.
  • In Sovjet Rusland© geldt de copyright© voor jou. Hierdoor moet je copyright© betalen over je lichaam.

Copyright op muziek©[bewerken]

Het bewijs dat muzikanten© op straat leven omdat jij© muziek© download. FOEI !

In de muziekindustrie© wordt veel gebruik gemaakt van copyright©. Hier wordt de copyright© al gekocht nog voordat de muziek© is verzonnen. Alle copyrights© (één per noot op een instrument©) worden dan verzameld en onder één groot copyright© geplaatst. Door deze copyright© kost een CD© al gauw 21 euro©. Hierdoor downloaden© mensen massaal muziek© met als gevolg dat bands als The Who©, Green Day©, U2© en the Beatles© op straat komen te staan.

DUS KOOP DIE CD'S© VANDAAG NOG!
Deze paragraaf wordt gesponsord door EMI Music Groups©


Andere vormen van Copy's©[bewerken]

Natuurlijk zijn er naast copyright© ook andere vormen van copy's©.

Copyleft©[bewerken]

Copyleft.png

Copyleft© is een uitvinding van Sophia©. Zij was namelijk tegen alle copyrights© die er zijn en verzon hiervoor copyleft©. Alles wat het copyleftlogo© heeft, mag vrij worden verspreid en worden gebruikt. Later, tijdens de oorlog tegen Wikipedia copyrightvrij stal Wikipedia het copyleft© van Sophia©. Sophia© had hier echter copyright© op met als gevolg dat Sophia© nu een rijk persoon is.

Copywrong©[bewerken]

Copywrong.PNG

Copywrong© houdt in dat er twee of meer copyrights© zijn gegeven op hetzelfde product, waardoor men men twee keer copyright© moet betalen. Dit komt echter zelden voor

Één van de bekendste voorbeelden© van een copywrong© is War of the Worlds©. Hiervan zijn namelijk een boek©, een hoorspel©, drie films© en twee albums© over gemaakt. HG Wells© was de eerste persoon die copyright© aanvroeg op War of the Worlds©. Later vroegen ook anderen copyright© aan met als gevolg dat er een copywrong© op kwam te staan.

Copyforward©[bewerken]

Copyforward.png

Copyforward© is een uitbreiding op copyright©. Het houdt in dat niemand het in deze tijd© mag kopiëren maar wel naar de toekomst© mag gaan om het daar te kopiëren en weer terug te sturen naar het heden©. Dit wordt veel gedaan met computerspellen©.

Copybackward©[bewerken]

Copybackward.png

Copybackward© is het tegenovergestelde van copyforward©. Hierbij mag iemand terug in de tijd gaan tot het punt waar er nog geen copyright© bestond. Hier mag men doen wat men wil met het object. Het mag het echter niet mee teruggenomen worden naar het heden©.

Oncyclopedia's© gedachte over copyright©[bewerken]

Geberdensprache.jpg


F*CK COPYRIGHT© !
en f*ck Feijenoord©
Zie ook[bewerken]