De stem

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Die van mij schijnt voor imitaties populair te zijn, wat ik in principe weer niet snap, want ik imiteer dus eigenlijk nooit andermans stemmen
~ Johan Cruijff over de stem

De Stem zwijgt weinig.
~ Kapitein Overduidelijk over De Stem

Amerikaanse astronauten stemmen in de ruimte.
~ BN De Stem over De Stem in de ruimte

You're the voice try and understand it
~ John Farnham over De Stem

Stimmt das?
~ Een Duitser vraagt zich af of zijn gitaarstemming klopt

Schets van de Stem (Gemaakt door kleine Tommy)

De Stem is een mysterieus verschijnsel, dat op de meest vreemde plaatsen en tijdstippen uit het niets opklinkt. Niemand weet of De Stem van een mens, een Trol of een machine is. Er gaan vermoedens dat het de neef van JP zou zijn, maar dit is nooit bevestigd door de AIVD. Dit is waarschijnlijk omdat hij anders gevaar zou lopen omdat hij een doelwit is voor terroristen.

Oorsprong van de stem[bewerken]

Toen in 1947 de radiozenders Hilversum 1 en Hilversum 2 werden gelanceerd begonnen mensen te klagen over dat zij een stem hoorden praten. Deze mensen hadden echter niet door dat zij de radio aan hadden staan. Toen in de jaren 50 mensen begonnen met het gebruik van drugs werd de Stem door velen gehoord. Sommigen noemden de Stem "hun metgezel op de trip van hun leven". Doordat men door de drugs geen onderscheid meer kon maken tussen de realiteit en hun trips begon de Stem terrein te winnen. In de loop der jaren was de Stem uitgegroeid tot een bekend fenomeen onder jongeren.

Toen deze generatie ouder werd begon men de Stem te vergeten. Niemand sprak meer over de Stem totdat het Internet groot was geworden. Veel sites gaven aandacht aan de Stem en op YouTube werden filmpjes gepost over de Stem. Tijdens de opmars van hoestdrank kwam de Stem sterker terug als ooit tevoren. Vandaag de dag hoort iedereen, drugsgebruiker of niet, de Stem op vele bekende locaties.

Plekken waar De Stem veel te horen valt[bewerken]

Jan Pellemans is een van de weinigen die ooit de stem durfde na te doen

De stem is op veel locaties te horen wat tot angst of genot lijdt. De Stem heeft op sommige locaties een speciale taak. Hieronder staan enkele locaties waar de Stem veel te horen is met een beschrijving: Lingo, De Stem vertelt hier of een woord bestaat of niet. Onlangs is bekend geworden dat niet de Stem maar Jan Peter Pellemans (JP) deze taak heeft.

  • Sensation, De Stem is bij Sensation degene die oproept tot agressie en drugsdeal. Dit doet hij met achtergespeelde boodschappen.
  • NS-stations, De Stem is degene die ervoor zorgt dat men zijn dagelijkse portie beweging krijgt. Dit doet hij door treinen vaak op andere sporen te laten aankomen.
  • Luchthavens, De Stem heeft hier de moeilijke taak om te melden of een vliegtuig is neergestort of veilig is geland.
  • Slaapkamers, De Stem houdt hier onschuldige mensen wakker.
  • Subliminale boodschappen, De Stem dwingt jou om product X te kopen.
  • Strips. Ondanks dat de stem niet te horen is in strips vult hij vaak plotholes op.
  • In varkens en koeienstallen, met name wanneer deze beesten bondgenootschappen trachten te vormen om de huidige regering van Mofrika te doen vallen.