Demoon

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De demon Baphomet met zijn handlangers, de Tempeliers.

Demonen zijn de eeuwige voorvechters van de revolutie. Hun oorsprong in de diepe hel staat symbool voor de wereldwijde arbeidersklasse. De toekomst van de wereld behoort toe aan de demonen!
~ Slavoj Zizek die de demonen lippendienst bewijst zodat zij zijn boekjes die niemand wil leven uit blijven geven

Demonen zijn niet al te frisse wezens die men geregeld op geringe afstand van vadsige atheïsten die beweren dat dergelijke wezens niet kunnen bestaan aantreft. Demonen zijn de slechtste wezens die op deze aardbodem (en ver daaronder) rondlopen, zij zijn zo kwaadaardig dat schurken als Nelson Mandela en Mohandas Gandhi om hun moeder beginnen te janken wanneer zij ook maar een glimp van een demoon opvangen.

Demonen worden doorgaans gezien als fictieve figuren waarover uit esoterische manuscripten wordt voorgelezen tijdens Crowleyaanse seksrituelen, uitgevoerd door Britse prinsen, popsterren, en kleine kinderen.[1] Deze voorstelling is niet geheel onjuist, maar wel een beetje onvolledig. Ten eerste omdat dergelijke orgieën ook plaatsvinden op de kantoren van incestueuze nieuwsschrijvers, die deelname belonen met goede pers. Ten tweede omdat demonen ons dagelijks leven vergallen met veel meer dan nieuwtjes over vrijgelaten seksmagiebedrijvers tegen wie Marc Dutroux u zegt. Wist u bijvoorbeeld dat het eten van döner kebab en het kijken naar de NOS stiekem demonische rituelen zijn? Waarschijnlijk niet, de grootste misdaad die demonen ooit begaan hebben is tenslotte het wijsmaken van de mensheid dat demonen niet bestaan.[2]

Demon, Demoon en Duivel[bewerken]

Demonnen hebben geen vaste vorm, zoals hun aanbidder Pablo Picasso in dit werk beaamt.

Pedante gymnasiasten beweren graag dat demoon een spelfout is en dat de juiste spelling demon is. In feite zijn demonnen en demonen totaal verschillen wezens. Duivels worden ook nog wel eens gelijkgesteld aan demonen, wat dichterbij de waarheid ligt, maar helaas toch even juist is als de beweringen dat Madeleine McCann als maagd gestorven is en dat Joran van der Sloot niet de grootste Nederlandse held sinds Raymond Westerling is.

Demon[bewerken]

Demon is een weinig specifieke verzamelterm voor bovennatuurlijke wezens zonder vaste vorm. Voorbeelden hiervan zijn vampiers die in vleermuizen veranderen en politici die een beetje menselijk overkomen maar vooral doen denken aan een glibberige kwalachtige substantie. Demonnen zijn gevaarlijk en irritant, maar maken lang niet zoveel menselijke slachtoffers dan muggen, Monsanto en de op smaak gebrachte teer waar uw kinderen hun zakgeld aan verspillen bij de Starbucks. Tot voor kort werden demonnen als kwaadaardig beschouwd en in de meeste culturen gewantrouwd. Tegenwoordig zijn gedaanteverwisselingen in de mode en lijken mensen dus steeds meer op demonnen. Foeilelijke tatoeages, piercings en cosmetische ingrepen zijn hier een mild voorbeeld van, om van roze geverfd haar en de populariteit van transgenderisme nog maar te zwijgen.

Demoon[bewerken]

Demonen zijn gevallen engelen die Onze Lieve Heer ooit dienden maar verbannen werden uit de hemel omdat zij, overigens met recht, de juistheid van de mensheid in twijfel trokken. Beruchte demonen zijn Satan, Lucifer, Mephistopheles, Boeddha, Baphomet en Azazel. Men neemt wel eens onterecht aan dat al deze demonen één en dezelfde persoon waren, maar dat zijn ADD-lijers die demonen niet van Tammo 80 kunnen onderscheiden omdat zij halverwege hel lezen van de Oncyclopedia bedolven worden onder tekstberichtjes. Nadat zij uit de hemel waren geknikkerd[3] maakten de demonen het hun levensdoel om hun gelijk te halen en te bewijzen dat de mensheid niet deugd. Lezers die goed opgevoed zijn weten dat de demonen door het verleiden van Eva tot het eten van de verboden vrucht een grote overwinning geboekt hebben. Lezers die niet bekend zijn met dit verhaal zijn het levende bewijs dat de demonen nog altijd aan de winnende hand zijn. Wat veel mensen echter niet weten is dat demonen groot fan zijn van bruine boterhammen met overjarige kaas. Pas dus goed op als je je bruine boterham met overjarige kaas eet, want demonen zullen gauw ter plaatse zijn.

Duivel[bewerken]

Het woord verleiding is al gevallen. Verleiding is de hoofdtaak van de duivels. Duivels zijn een soort mindere demonen om de schurkachtige plannen van de echte demonen uit te voeren. Zij stichtten goddeloos gedrag aan en halen mensen over om, wetens of onwetens, de demonen te aanbidden, vergelijkbaar met de manier waarop Amnesty International mensen overhaalt om zonder dat zij het door hebben terroristen te bevrijden en de A.A.P.J.E.S. de landsgrenzen binnen te laten. Anders dan de verborgen en duistere demonen zoeken de duivels dus actief contact met de mensheid. In de loop der eeuwen hebben zij vele manieren bedacht om de mensheid tegen de Schepper op te zetten.

Ritueel[bewerken]

Confucius was een boodschapper van de Demonen.

Eeuwenlang was het demonisch ritueel de voornaamste bezigheid waartoe de demonen de mensheid aanzetten. Het zal u, lezer, dan vast ook niet verbazen dat Confucius, pleitbezorger van het ritueel in de samenleving, gezonden werd door demonen. Volgens Confucius zou een staat pas kunnen functioneren als heersers de juiste rituelen uitvoeren. Deze rituelen stonden opgetekend in het zogeheten Boek der Oden, neergepend door Mephistopheles in hoogsteigen persoon. In het Boek Der Oden stond dat de voeten van meisjes ingebonden moeten worden om hen zo immobiel mogelijk te maken. Dit ritueel symboliseert de onderwerping van Eva en de mensheid aan de wil van de demonen. De keizers dachten overigens dat het de onderwerping van het Chinese volk aan de bezitter van het hemels mandaat symboliseerde. Helemaal onterecht was dit niet aangezien de Chinese keizers net als andere machthebbers op deze wereld regeerden bij de gratie van de demonen. Demonen bevonden zich echter niet in de hemel, maar in de hel, dat dan weer niet. Omdat politiek-correcte historici uit wanhoop roepen dat China in deze tijd een hoogontwikkelde cultuur had hoopten de demonen dat dit Chinese gebruik van voetenbinden zich wel over de rest van de wereld zou verspreiden. Helaas viel dit tegen. Alsof dit niet erg genoeg was kwam Onze Lieve Heer met één anti-Confucius: Christus.

Christus en het antwoord der demonen[bewerken]

Jezus had niet zoveel op met het rituelenfetisjisme dat farizeeërs als Confucius aanprezen. Jezus genas zieken in plaats van een mes in hen te douwen en vervolgens met datzelfde mes pasgeborenen te besnijden en te prikken. Jezus leerde mensen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan geld en sensatie. Jezus verkondigde een boodschap van verlossing. De gezalfde maakte echter twee fouten:

  1. Niet duidelijk maken dat hij de laatste profeet zou zijn.
  2. Verkondigen dat stenigen maag, maar dat degene die zonder zonde is de eerste steen moet gooien.

Deze fouten inspireerden de demon Mephistopheles om zich voor te doen als een engel genaamd Gabriël en een Arabische poemajager genaamd Mohammed wijs te maken dat juist hij de laatste profeet zou zijn. Mephistopheles leerde Mohammed dat Jezus gelijk had, en dat uit zijn beroemde uitspraak volgt dat wie aan stenigingen doet van zijn of haar zonden vergeven zal worden. Aangezien mensen zondig en gek op geweld zijn mag het geen wonder heten dat de godsdienst die uit deze influisteringen voortkwam al gauw de grootste ter wereld werd. Het kattenkwaad van de aanhangers van dit geloof leidde in het jaar des Heeres 2015 tot een schisma in de demonenwereld. Na-apers van Jan van Speijk sloopten in dat jaar namelijk een tempel van de demoon Baäl. Baäl was hier behoorlijk link om en wist de Russische president Vladimir Poetin over te halen om als vergelding niets van de Islamitische Staat heel te laten. Ondanks hun eeuwenlange terreur moeten wij dus toch concluderen dat de demonen ook wel eens goede dingen doen, al doen zij het hooguit om elkaar te pesten.

Notenbalk[bewerken]

  1. Aleister Crowley was een beroemde pedocraat die het koterknallen na eeuwen van afwezigheid weer introduceerde in het hart van de Europese macht, hij was de wegbreider voor hedendaagse helden als Joris Demmink and Jimmy Savile.
  2. Op het uit de markt halen van koetjesrepen na dan.
  3. Quinsy Gario heeft al geklaagd dat 'knikker' niet zonder 'nikker' te spellen is als ontiegelijk flauw argument voor verwijdering van dit artikel. U hoeft het niet nog een keer te klagen. De AIVD geeft bovendien niets om ons.
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
19 Oktober 2015
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.