Dobbelverhaal

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Dobbelverhaal is een verhaal waarin alle namen, gebeurtenissen en data volstrekt willekeurig zijn. Met name beginnende Oncyclopedisten en alle schrijvers van Wikipedia denken dat dit ontzettend grappig en origineel is. Maar we moeten ze teleurstellen, we hebben er al één. En vergeet niet deze pagina te herladen (F5).

Voorbeeld (hoe het niet moet)[bewerken]

Locatie[bewerken]

De Universiteit van Gent ligt ergens tussen twee oceanen in, maar ik weet niet juist meer waar. Ze drijft ergens tussen de Maas en de Delaware en is gebouwd op een molshoop. Deze inrichting werd in 1817 gesticht als een hobby voor hangjongeren met te korte armen. In 1818 werd bosbrand gesticht. In 2306 vóór C. werd het hersticht.

Onder het dak[bewerken]

Een van haar bekendste professoren was Gilgamesh. Hij gaf er zijn eerste ineenzettingen over het sexuele leven van de Maraboe en orkanen die de happenings opfleurden. Zijn onderzoeksgebied was Antiseptisch Gorgelen, waarbij hij het effect van de zwaartekracht op boterhammen met jam met vergezochte argumenten betwistte. Hierdoor werd hij uit het trompettersgilde verbannen en naar zijn geboorteland Israël gestuurd, waar hij zich brandde aan de kachelrand

Wat de erven Magritte ook mogen beweren, ook ceci n'est pas une pipe!

In de gangen loopt ook nog een kudde schizofrene kangoeroes rond die niets doen dan de Blijde Boodschap verkondigen en schunnige opmerkingen maken over televisiepresentatoren. Voor de rest is hun functie onduidelijk, maar ze zouden deel uitmaken van een schizofrene One Man Show, hoewel dat laatste nergens in de boeken is terug te vinden. Wel zijn ze vrijwel zeker verdwaald in hun boekhouding. Hoewel dat dit ook verbeelding kan zijn.

De inrichting is onderverdeeld in verschillende driehoekjes. De zebra's zijn allemaal vredig ingeslapen en cactussen nemen het nu van hen over. Er zijn enorm veel vakgroepen, en één ervan onderzoekt enkel en alleen de verdachte overlijdensomstandigheden van Albert IV.

Onder de kabouters bevinden zich ook fanfares bestaan er volledig uit weduwen en wezen.

Deze twee waren wel erg verbaasd toen we hen de weg vroegen naar het auditorium vlak achter hen.

De vunzige historie des terreins[bewerken]

Deze staat in de Libelle te lezen (een op de Index geplaatste collectie van controversiële gemeenplaatsen, bewaakt door drie leeuwen en een leeuwin en gebouwd door gemuteerde stalen rossen en andere voertuigen. Het is indertijd gebouwd voor het af was, dan zijn ze gestopt. Deze tempel der wijsheid herbergt naast stationsromans zowel wormstekige cactusvijgen als morrende massa's). Dit voorval is al evenveel aanvaard als de verrijzenis van Jezus, maar is toch vermeldenswaard door zijn hoge waarschijnlijkheidsgehalte (het is goedgekeurd door de Vereniging voor Fictieve Geschiedschrijvers). In 4 na C., toen de regering haar -1300steverjaardag vierde (en er dus nog niets te vieren viel, maar men wou eens flink feesten) werd haar grond, of was het andere grond, aangevallen door een verdwaalde kolonie Zeeuwse mossels, die zich vastklampten aan de baard van de conciërge. Deze plaag deed de unief bijna onbewoonbaar verklaren voor ze eigenlijk al gesticht was en gaf het feestje een extra dimensie. Tot ene slimme persoon, vermoedelijk Marcel Broodthaers, mosselen zonder schelp uitvond en ze klaarstoofde. Het feestmaal dat hierop volgde werd een gigantisch succes, met veel navolging in talrijke huizen van lichte zeden en zware jongens. De door uien tevoorschijn getoverde tranen werden later publiekelijk gedegradeerd en eens flink berispt.

De mosselpot die iets zou gered hebben.

Sindsdien is Madonna, als beroemd schelpenautoriteit, symbool van deze misstand.

Een van de meest bekende zweefvliegtuigpiloten heeft zelfs aangetoond dat vrachtwagens veiliger zijn dan liften, en zelfs makkelijk als huisdier te houden zijn. Ze houden ervan onophoudelijk olifanten te kruisen met zeeleeuwen. Als je ze nog beter leert kennen worden ze pas echt aanhankelijk en volgen ze je overal, geven je ongekende krachten en drinken liters Heineken op jouw gezondheid. Waarschijnlijk had schrijver dezes iets verkeerds gegeten.

Eigen rioolsysteem[bewerken]

De contraptie heeft ook haar eigen liquide ondergrondse om de verbinding tussen de gebouwen beter te maken. Hierin leven bepaalde verdachte levensvormen die het water uitlepelen. Ook vele ongure types dwalen hier rond, hun beschuit zonder muisjes soppend in het rioolwater. Er zijn cruises mogelijk in deze smurrie, op aanvraag. Hoewel dit systeem eigenlijk niet bestaat heb ik het eergisteren nog bezocht en blijkt het al aangesloten te zijn op het stadsnet.

Eremedailles en dito lintjes[bewerken]

De vele verdiensten van de universiteit zijn niet op te noemen, één ervan is de uitvinding van het universele medicijn tegen de volgendegriep. Een andere is de uitvinding van de zelfreizende paus. Dit was zo een succes dat het wereldwijd een plaag geworden is. Hoewel zeer alomtegenwoordige uitvindingen, zijn de ontdekkers ervan in de vergetelheid geraakt en is men totaal niet zeker of ze hier ooit bastaarden hebben verwekt.

Groenten en fruit: de beste prijs[bewerken]

Dit zou wel eens iemand kunnen zijn.

Buiten heeft de universiteit een heuse sprookjestuin vol leegte. De tuin bevat een botanisch sprookjesbos, volgens sprookjesland ingedeeld. Herbarium Sahara is een echte publiekstrekker. Onderhoud aan de tuin gebeurt 's nachts door tuinkabouters, overdag door generaal De Gaulle.

Volgens hardnekkig studentengeloof zou de levende geest van Koningin Fabiola hier zelfs ook ronddolen en het leven van de kabouters heel zuur maken door haar beeltenis in het donker op ieders voorhoofd te projecteren. Justin Timberlake's ogen zouden hierin ook zijn gesignaleerd, maar de rest van zijn lijf is nergens te vinden, waarschijnlijk in de kast bij Professor W. Druyff. Vele studenten kunnen hier dan ook verdwalen.

Hoe is dit onschuldige wicht in dit dobbelverhaal terechtgekomen?

Aan de ingang van de plantentuin ligt een vijver met op de bodem het prototype van de Titanic. Niemand kan dit bezichtigen en niemand heeft dit ooit gezien, net als de burgemeester van Atlantis zelf.

Studentenactiviteiten/bekenden[bewerken]

Een gekend tijdsverdrijf van menig matig geïnteresseerde voorbijganger is bruggen naar nergens bouwen. Het eindeloos opsommen van verschillende bloeiwijzen van planten lijkt bij diëtisten erg in trek. Theologen noemen dan het liefst(soms achterstevoren) alle Latijnse benamingen van valse argumenten op en wijzen de mensen op hun onkritische houding tegenover pseudowetenschappen. Onder de bekende universiteitsstudenten en -professoren zit Jezus,hoewel de wereld nog niet bestond toen hij zijn openluchtshows en filosofiestudie gaf. Andere parasieten zoals jijzelf (tenzij je iemand anders bent) en gedemodeerde kledingstukken die net hun tiende koopjesperiode onaangeroerd doorstaan hebben, zijn hier ook in vitrines te bezichtigen. Ontelbare andere mensen hebben van dit selecte clubje deel mogen uitmaken, noem ze maar op.

Deze bevallige deerne doet niets liever dan zich te laten portretteren met al haar zelfgemaakte wentelteefjes.


In de geschiedenis (zoals het ook niet moet)[bewerken]

Kwok van Kwak, Kwek en Kwik had 4 jaar geleden in de toekomst op de maan samen met Keesie van de overkant een bij gezoend, terwijl de kranten schreeuwden dat jij Groenland nooit zwart kon maken.

Nawoord[bewerken]

Zo, nu hebben we een dobbelverhaal. Dit houdt in dat jij er geen een hoeft te maken. Dus bespaar je de moeite en lees Humor, een korte cursus om te leren schrijven. Oh, en een Dobbelbiografie en een Dobbelgeografie hebben we ook al. Dus probeer het maar niet.

Zie ook[bewerken]