Dora the Explorer

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dora the Explorer
Dora.jpg
Land van herkomst: Mexico
Beroep: Geen, ze is Mexicaans…
Familie Diego (neefje), Santa Cruz (moeder), Marinio (vader), Sanchez (broer)
Grootste wens: De grens van Mexico naar Amerika oversteken.

Dora komt uit Mexico
~ Kapitein Overduidelijk over Dora

Dora is een kutwijf
~ Spanjaard over Dora

Waarom heeft Dora zulke grote ogen ?
~ jij over Dora's ogen waar je in wilt verdrinken

Dora klinkt niet erg Mexicaans
~ toevallige voorbijganger uit het verleden

Dora klinkt niet erg Mexicaans… wow, Deja Vu !
~ dezelfde toevallige voorbijganger uit het heden

I've had it with that mothafucking fox who tries to steal our MOTHERFUCKING THINGS !
~ Samuel L Jackson over Dave Chapelle

Die aap is toch een jongen? En Dora is toch een meisjesnaam?
~ Dora's biologische vader over Die ene aap

Hoe krijgt Dora ooit dat shirt over haar hoofd heen?
~ Luigi over over Dora

Dora is een Mexicaanse die men dwingt Engels te leren. Dit doet zij door kinderen naar een tekenfilm te laten kijken die Dora heet.

De serie[bewerken]

Dora komt overal voor.

De serie Dora is een veelbekeken serie van Nickolodeon. Dora maakt in iedere aflevering die ongeveer 20 minuten duurt een avontuur mee. Vaak moet ze iets halen of brengen. Dora weet echter nooit de weg, omdat ze een debiele kech is, en daarom raadpleegt zij heel vaak de kaart. Deze kaart kan praten en komt alleen uit haar rugzak (die ook kan praten) als je tot drie maal aan toe KAART! roept. Dora heeft echter ook een TomTom maar die gebruikt ze liever niet omdat het een duur apparaat is voor de show. De kaart zegt echter heel veel woorden. Elke aflevering zingt hij het zelfde liedje
Als je iets ontdekken moet, Kijk dan eerst eens even goed Op de kaart, op de kaart, op de kaart. Moet je nodig ergens heen Treuzel dan niet en kijk meteen, op de kaart Op de kaart 10x Op de kaaaaart!! Dan zegt hij zo'n 10 keer achter elkaar de 3 locaties op. Deze klinken echter heel vaak belachelijk. Een voorbeeld is:
Gele laars
Brug
IJscowagen

Als Dora langs een locatie is geweest moet ze echter altijd weer vragen waar ze nu heen moet. Waarschijnlijk komt dit omdat Dora altijd moe is en daardoor te weinig geheugen heeft om alle drie de locaties te onthouden.

Personages uit Dora[bewerken]

Soms draait Dora door.

In deze serie zijn er een aantal personages die altijd terug komen

Dora[bewerken]

Dora is een Mexicaanse wier doel het is om langs drie locaties te gaan zodat ze iets kan bemachtigen. Vaak eindigt haar reis goed en gaat ze zingen in de hoop dat J. Lo terugkomt naar Mexico.

Boots[bewerken]

Boots is een met uitsterven bedreigde aap. Van deze soort zijn er nog maar twee bekend: Boots en die aap van de cocopops-reclames van Kellogg's. Hij heet Boots omdat hij om de een of andere vreemde reden laarzen draagt. Deze laarzen werden echter een keer gestolen waardoor Boots op blote voeten door een aflevering heen moest. Helaas voor Boots was een van de drie locaties in deze aflevering het "scherpe stukken glas en naalden-bos".Tijdens de tocht door het woud liep Boots ernstige verwondingen aan zijn voeten op. Uiteindelijk werd deze locatie geschrapt uit de aflevering omdat het te schokkend was voor tere kinderzieltjes. Later verklaarde de regisseur van de serie dat "deze scene nog wel gebruikt kan worden voor een Dora-horrorfilm of een Dora-schoenen reclame".

Zwieber[bewerken]

Zwieber is een Amerikaan die maar al te graag misbruik wilt maken van Dora's rijkdom. Dit doet hij door zoveel mogelijk dingen te stelen van Dora. Dora was er echter op een dag achter gekomen dat als zij drie keer "Zwieber niet stelen" zegt, dat Zwieber antwoord met "Ow nee…" en vervolgens wegloopt.

Bertha[bewerken]

Bertha is een blauwe koe die de kijkers niet Engels maar Duits probeert te leren. Bertha werd echter in de vierde aflevering van het zesde seizoen naar de slager gebracht door Dora omdat Dora zich irriteerde aan haar blauwheid.

Jim Morrison[bewerken]

Jim Morrison is een zanger die graag vreemdging met Mexicanen. Dora speelt echter "Hard-To-Get" waardoor Jim Morrison haar blijft volgen. Soms sloopt Jim Morrison bruggen en boten die Dora nodig heeft om ergens heen te gaan. Hiermee hoopt hij dat Dora ja zegt tegen hem zodat hij eindelijk met de laatste Mexicaanse waar hij nog geen seks mee heeft gehad naar bed kan.

Dora, de film[bewerken]

Omdat Dora zo succesvol was over de hele wereld besloot men een speelfilm te maken over Dora. Deze film, die volgens Kijkwijzer MG6 was en seks, angst, drugsgebruik en Grove taal zou bevatten, had een sterrencast waardoor deze film onmogelijk kon floppen. Zo hadden ze Angelina Jolie als Dora, Samuel L Jackson als Boots, Dave Chapelle als Zwieber en YUI als Lijk 31.

De film ging over hoe Dora probeert de grens over te steken naar Amerika. Echter blijk Boots al die tijd te werken voor de CIA en stuurt hij Zwieber op Dora af die oordopjes in had. Dora werd gekidnapt en vervolgens gekieteld totdat ze zou vertellen waar zij haar goud heeft verstopt. Dora had echter geen goud en werd toen in en vrouwengevangenis gegooid. Dora raadpleegde hier haar kaart naar de uitgang die Dora vertelde dat de uitweg op haar lichaam was getatoeëerd. Dora ontcijferde de op zichzelf getatoeëerde kaart en ontsnapte vervolgens om Boots te doden met haar speciale aanval, Death. Uiteindelijk won ze en trouwde ze met Ness.

Trivia[bewerken]

 • Dora wordt geboycot in Mexico omdat zij werkt.
 • Dora's stem wordt in Nederland ingesproken door het Le monsteur de Wikipedieux
 • Boots is een bedreigde diersoort. Hij is namelijk een met uitsterven bedreigde grijze gelaarsde aap.
 • Dora wordt vaak uitgescholden door tieners die een bloedhekel hebben aan Dora.
 • Dora werd door Al Gore benoemd tot beste serie sinds the A-team.
 • Zwieber heeft Diplomatieke Onscheidbaarheid gekregen van zijn vader die de "Glote Blengel van Dictatuul" is. Hierdoor kan hij Dora alles aandoen zonder straf te krijgen.
 • YUI was niet trots op haar rol in de Dorafilm. Dit is de reden dat zij hem niet op haar videografie wilt plaatsen.
 • Een willekeurige gebruiker is de grootste Dorafan sinds zijn blok voor een jaar.
 • De Dora fanclub zoekt een nieuwe president.
 • Dora is in het echt 1,20 lang en daarmee kleiner dan de kleinste klein persoon lilliputter.
 • Dora is al een tijdje nergens meer te zien. Ze is voor het laatst gesignaleerd in de anus van Frans Bauer