Duct tape

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De kracht van het onvoorspelbare duct tape mag niet onderschat worden!

Duct tape (ook wel eendentape) is een zeer gevaarlijk wapen dat zelfs nog gevaarlijker is dan het al zo gruwelijke plakband. Het duct tape behoort tot de tapen, of in de officiële naam tot de tapes, die weer afstammen van de plakbanden, die dán weer afstammen van de IKEA, 3M, of van de expert op het gebied van het beheersen en onder controle houden van allerlei tapes, vanwege de gevaarlijkheid van tape. In natuurkundige termen, één duct taperolletje van 1g/cm³ staat gelijk aan twee magneten met een normale trekkracht, dat weer als volgt is in formuletaal:

Uitvinding[bewerken]

Na de uitvinding van het roemruchte plakband wilde men het plakband alsmaar sterker maken. Al wist iedereen in het achterhoofd dat plakband al toentertijd als gevaarlijk werd beschouwd en er ook al doden door waren gevallen [1], toch wilde de veel te veel nieuwsgierige mens, terwijl dat veel te veel nieuwsgierig zijn niet gezond is, maar toch moet vanwege het instinct van de veel te veel nieuwsgierige mens, want anders zou de veel te veel nieuwsgierige mens niet meer veel te veel nieuwsgierig zijn, en dus ook geen instinct meer hebben. Vanwege deze absurde doch bizarre wetenschappelijke verklaring ging men al vroeg bezig om sterkere plakband te maken, voor de grote vrachten, materialen, e.d.

Tot 10 jaar na de uitvinding van het plakband bleef het rustig, want men kon op niets komen dat aanzienlijk meer plakkracht had dan plakband. Men had al losse lijm, zelf-ontkleefbare lijm, kauwgom en de techniek van het vacuüm trekken geprobeerd, maar beiden faalden, omdat losse lijm niet plakte, zelf-ontkleefbare lijm...zichzelf vanzelf ontkleefde, in plaats van door de gebruiker ervan, kauwgom altijd één grote bende achterliet die zelfs jarenlange kauwgomkrabbers nog smerig zullen vinden en vacuüm sowieso niet los te trekken is, omdat er nu eenmaal geen lucht tussen zit, en het dus onmogelijk wordt om de hoekjes van de plakplek af te pulken. Echter kreeg men toen een doorbraak, toen men steviger materiaal gebruikte voor het verstevigde plakband, zoals apart behandelde textiel die van nature al kleeft, en meer spul dat plakband zelf al heeft dat er uiteindelijk voor zorgde dat het plakband 4 keer sterker bleef plakken dan normaal. Men schrok hiervan, maar het gewensde resultaat was aldaar. Echter kon men dit geen plakband meer noemen, maar men ging dit bewust tape noemen omdat de Engelsen het vastplakken van iets tapen noemden, en het een Engelse uitvinding was. Maar, daar was een probleem, want plakband heette in het Engels al tape, dus zou dit materiaal anders moeten heten. Toen iemand wilde testen hoe sterk het was, besloot die persoon zichzelf vast te tapen aan een viaduct, boven een drukke snelweg. Hij bleef hangen kleven aan het viaduct, maar daarna kwamen de moeilijkheden, want de snelweg moest vervolgens worden ontruimt, en men moest de versterkte tape met diamantzagen loszagen, dat tot verscheidene brand- en snijwonden leidde, omdat het van het lichaam aftrekken van de overgebleven stukken tape [2] al zo diep in de huid genesteld geplakt waren. Door dat viaduct kwam het duct-tape zowaar aan zijn naam, hoewel er regelmatig nog veel verwarring is of dit wel de juist gebruikte naam is, omdat duct-tape ook voor vliegtuigen en space-shuttels gebruikt kan worden.

Gebruik[bewerken]

Vandáár de verwarring van duck tape... wel tevens ideaal voor oppassers.

Duct tape is te gevaarlijk om te gebruiken en is zelfs in sommige landen en staten in de Verenigde Staten zelfs illegaal verklaard zonder een vergunning. Op het gebruiken van een rol duct tape (zelfs het vasthouden van een rol zelf) staat TBS-behandeling en een regelmatig bezoek aan de psycholoog die moet doordringen wat de echte gevolgen zijn van het roekeloze gedrag van de (vaak onwetende) misdadiger.

De personen met een legitieme vergunning met diploma enzovoort, worden vaak ingehuurd om het duct tape aan te brengen op plekken waar nodig is. Soms wordt het gebruikt bij hout, bij kleine ijzeren voorwerpen zoals fietsen, bij ramen, scheuren in muren, de Toren van Pisa, en zelfs op vliegtuigen, om losroestende stukken golfplaat plaat bij elkaar te laten houden.

Gevaar[bewerken]

Het gebruik van duct tape is zeer gevaarlijk, omdat het zeer erg plakt. Het plakt zelfs zo erg dat het zelfs tattoo's uit de huid kan trekken met zijn enorme kleefkracht! Toch is duct tape niet het sterkste plakkende materiaal, want dat is vooralsnog de superlijm. Duct tape kan naar schatting ongeveer 500 kilo aan, al zijn er wel minstens 4 rollen voor nodig, bij een voorwerp van 5m². Voor het gebruik van duct tape is een goede kennis van de situatie nodig, zoals waar men de duct tape aanbrengt, hoe zwaar, hoe groot en aan wat het wordt aangebracht, want duct tape blijft nu eenmaal niet plakken aan water en gas.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Al één week na de uitvinding dáárvan. Jeugd van tegenwoordig...
  2. Zelfs met oplosmiddel en al!
  3. Op zich een niets toevoegende link, omdat deze cursus niets helpt bij het juist en correct vasthouden van duct tape.
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
24 oktober 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.