Elfstedentocht

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Checkpoint in Pyongyang.

De Elfstedentocht, vaak geassocieerd met de Elfdorpentocht in Friesland, is de langste wandeltocht die er is. De route loopt langs 11 grote wereldsteden, de tocht begint in Amsterdam, daarna zijn de checkpoints Berlijn, Praag, Boedapest, Warschau, Moskou, Novosibirsk, Ulaanbaatar, Beijing en Pyongyang. De finish van de tocht is in Seoul. Veel mensen die deze tocht die als nogal makkelijk en voor amateurs zien, overleven de barre reis niet, namelijk 10% van de wanderlaars overleeft weken zonder slaap, met eten dat je zelf moet zoeken, wild dat je zelf moet schieten en water dat je uit (bevroren) rivieren moet halen.

Aantal doden[bewerken]

Van de wandelaars overlijdt 25% door het afzien, 50% van de wandelaars pleegt zelfmoord omdat je niet kan opgeven, 15% van de wandelaars wordt vermoord door wilde dieren, vooral beren, Siberische tijgers en loslopende dopingcontroleurs die nogal fanatiek bezig zijn, als iemand moe is en er vermoeid uitziet wordt diegene vanuit bossen en struiken neergeschoten.

Oorzaken van doden[bewerken]

Twee wandelaars met Kim Il de Jonge.

In deze route zijn er geen pelotons, iedereen begint 1 uur na elkaar, zodat iedereen zelf maar de weg moet zoeken, sommige mensen gaan te ver naar het noorden en komen als ze geluk hebben in Scandinavië terecht, als ze pech hebben in een onbewoond gebied bij de Noordelijke IJszee. Veel van de mensen die het laatste overkomt, worden ondergebracht onder de zelfmoordgroep, meestal op een creatieve manier: ze maken een gat in het ijs, springen erin en zwemmen ver weg van het wak. De meesten worden pas bij de volgende Elfstedentocht gevonden door mensen die toevallig op hetzelfde punt zijn terechtgekomen. Bij de groep die door wild worden gedood, worden ook zij gerekend waarbij het einde in zicht was, en daarna door militairen van de dictator eerlijk gekozen president en geweldige leider Kim Il de Jonge (ook wel bekend als Il Kim) neergeschoten omdat het anders ongelooflijk gaat stinken in zijn land door het vele gezweet. Zij die de finish in Seoul halen sterven hier ter plekke of worden door een samenzwering met de overheid van Seoul en de KLM (waarmee iedereen terugvliegt) vermoord. Als men op deze manier overlijdt, wordt men meestal op het vliegveld aangehouden en naar de Castro-Castro gevangenis gebracht zonder eten en plas van medewerkers als drinken. Gek genoeg overlijdt 99% van de aanhoudingen in de gevangenis. Als je geluk hebt, wordt je door KLM vermoord doordat je verplicht wordt koffie te drinken waar de stewardessen gif in hebben gedaan. Als je daarvoor allemaal immuun bent, wordt je feestelijk onthaald in Nederland en krijg je een kroning tot Nederlandse ridderorde van wandelaars en fietsers die alles overleven et cetera et cetera et cetera (en dan de 5000 favoriete woorden van degene die de prijs uitreikt). Deze prijs krijg je van de eerste de beste zwerver die agenten op straat tegenkomen die niet geschikt lijkt om het doen. 90% van de zwervers die dit doen zijn echter dronken als ze het doen.

Gevolgen van de doden[bewerken]

De Elfstedentaalunie ontkent sinds het uitkomen van al deze onregelmatigheden en papierloze antecedenten ten stelligste enig verband te hebben met de Elfstedentocht. Burgers die instanties daar op wijzen krijgen een directe uitwijzing met een speciaal formulier dat in Noord-Korea dient te worden geverifieerd.

Zie ook[bewerken]