Euroborg

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Euroborg is een Gronings concentratiekamp kasteel. Als er oorlog uitbreekt in Groningen wordt de hele Groningse bevolking geëvacueerd naar de euroborg en kan Carl het vuile werk opknappen

Inrichting van de Euroborg[bewerken]

De Groningse bevolking zit veilig in de Euroborg terwijl Carl een Friese aanval afslaat.

Om de gigantisch grote bevolking van Groningen in een gebouw op te slaan heb je een geweldige constructie met veel luxe nodig (u weet hoe Groningers zijn) de euroborg is dan ook het meest luxieuse en moderne kasteel ter wereld. Hier volgt een beschrijving van enkele van de vele afdelingen van de Euroborg.

Concentratiecellen[bewerken]

De Groningse bevolking is veel te groot om helemaal in een kasteel op te vangen en tevreden te stellen. Hierom hebben Groningse wetenschappers de zogenaamde concentratiecellen uitgevonden. De concentratiecellen worden gebruikt om de armere Groningers in op te slaan en hun hersenen eruit te zuigen om die aan de Japanse overheid te doneren in het kader van de oorlogsschuld. De rijkere Groningers hoeven niet in een concentratiecel - aan deze mensen kan de Groningse overheid nog geld verdienen.

De Groningse overheid houdt deze informatie liever geheim, gelieve het daarom aan niemand door te vertellen.

Wubbo's kapel[bewerken]

In de Euroborg vind je Wubbo's kapel. Dit is een kapel om in tijden van oorlog aan de Wubooïstische goden te bidden dat de croissantjes morgen lekkerder zullen smaken. In Wubbo's kapel ligt ook de originele uitgave van de heilige Wubboïstische geschriften.. Helaas zijn deze niet meer voor het grote publiek te zien nadat een of andere randdebiel er overheen had gepist. Wubbo de Grote is zelf nooit in Wubbo's kapel geweest, wat nogal logisch is want de kapel is gebouwd voor Oppergod Wubbo.

De kerker[bewerken]

De kerker is de enige afdeling in de euroborg die ook ten tijde van vrede wordt gebruikt. De kerker is de ruimte waar Groningse misdadigers in op worden gesloten en doodgekieteld.

Amnesty International protesteert tegen de zogenaamde gruweldaden die in de kerker van de euroborg worden gepleegd. Zij zeuren over het feit dat de gevangenen alleen maar water en brood te eten krijgen. Zij zien de gevangenen liever verhongeren.

Het voetbalveld[bewerken]

De Euroborg heeft ook een eigen voetbalveld. Dit veld wordt gebruikt voor de thuiswedstrijden van FC Groningen. Helaas wordt dit veld niet meer gebruikt omdat Oppergod Wubbo de hele selectie en alle fans van FC Groningen heeft afgeslacht tijdens een wedstrijd tegen PSV. Hij kon de spreekkoren tegen zijn vriend Tammo duidelijk niet waarderen.

De supermarkt[bewerken]

De Euroborg heeft ook een eigen supermarkt. Helaas verkoopt deze niet echt veel omdat de socialistische Groningers supermarkten zien als kapitalistisch kwaad. Moffen daarentegen zijn dol op de supermarkt, Groningers zijn vergeleken met Moffen erg arm. Daarom komen er jaarlijks duizenden Moffen de grens over om boodschappen te doen in de Euroborg. Helaas gaan deze moffen altijd teleurgesteld naar huis als ze er achter komen dat de Euroborg ten tijde van vrede gesloten is.

De Euroborg in de geschiedenis[bewerken]

CENSUUR!!!!!

Zie ook[bewerken]