Evroniani

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Evroniani
Een typische willekeurig uitgezochte Evroniër.
Een typische willekeurig uitgezochte Evroniër.
Taxonomische indeling
Rijk Buitenaardse dieren (aliens)
Stam Gewervelden
Klasse Zoogdieren
Orde Eendachtigen
Familie Evrons
Geslacht Man
Algemene informatie
Voedsel Emoties
Maximale leeftijd 65
Geschikt als huisdier Nee, dit is onmogelijk, tenzij je zo hersenloos wilt worden om een Evroniër in huis te nemen. Zeer gevaarlijk en dodelijk.
Specifieke gedragseigenschappen Zeer agressief, kennen geen genade.
Leefgebied Overal, als er maar zuurstof is.
Intelligentie Gemiddeld. 1+2 moet nog wel lukken.
Natuurlijke vijanden Mensen, met name eenden.
Uiterlijke kenmerken
Kleur Volledig paars met wit en geel.
Huidbedekking Huid zonder haar.
Aantal poten 4.
Waarin het leeft Op de grond, dan wel een oppervlak.
Speciale kenmerken Voeden zich niet met voedsel, maar met emoties.
Socialitieit Kunnen alleen in groepen overleven. Zijn altijd te vinden met een leider.
Aaibaar Nooit doen. Hier wordt een Evroniër zeer agressief van.
Portaal  Portaalicoon Biologie


Volgens mij zijn het gewoon een stelletje verneukte eenden.
~ Hans Teeuwen over Evroniërs

AAAAAAAAAAA!! ZE KOMEN ME HALEN!!!
~ Een zielepoot over Evroniërs.

Evroniani, of ook wel Evrons zijn buitenaardse wezens die afkomstig zijn van de planeet Venus. Evroniërs hebben een geheel ander uiterlijk dan een mens, en hebben ook een zeer verschillende levensstijl. Evroniërs leven niet op de planeet Venus maar ooit zijn ze daar ontstaan toen er nog leefbaar was. Toen de planeet "afstierf" vluchtten alle Evroniërs naar de ruimte waar ze altijd al te vinden waren rond de planeet Venus in speciale sterrenkruisers. Na de "dood" van Venus gingen de Evroniërs op zoek naar ander leven, maar toen er geen ander levend wezen was werden de Evroniërs kannibalen, totdat zij de planeet Aarde ontdekten.

Lichamelijke opbouw[bewerken]

1: Een gesloten sporezak, hierin is het Evroniër-embryo nog aan het ontwikkelen. 2: De geboorte van een Evroniër. 3: Na de geboorte, er is een gat in de sporezak waar een Evroniër weer in kan als deze zwaargewond is.

Voortplanting van een Evroniër[bewerken]

Een Evroniër ontstaat en ontwikkeld in een soort van spore, welke constant worden gekloond waardoor alle Evroniërs zoveel op elkaar lijken. De sporen worden niet verder gekweekt in een Evroniër (er zijn geen vrouwelijke Evroniërs ontdekt tot nu toe) maar in plaats daarvan groeien en ontwikkelen de sporen zich tot zakachtige dingen die weer gevormd worden door de het Evroniër-embryo. Een Evroniër komt tijdens de geboorte uit de zak gekropen na deze eerst opengescheurd te hebben, en gaan meteen op pad. Als een Evroniër zwaar gewond is of iets anders in die toestand kan deze weer terug in zijn eigen sporezak om hierin te herstellen. Evroniërs kunnen ook in hun sporen door de ruimte zweven zonder verdere ademhalingsproblemen te krijgen. Sinterklaas had vroeger eens geprobeerd om zo'n zak te gebruiken voor stoute kinderen om ze weer braaf te krijgen, wat echter is mislukt. Het resultaat was een hersenloos kind die veranderd was in een gemuteerde Evroniër die dood in de zak lag.

Voeding[bewerken]

OMG! Nu moet ik wegwezen!
~ Emo over Evroniërs.

Het opvallendste kenmerk van Evroniërs is dat ze zich voeden met emoties. Hoewel Evronische zuigelingen wel gewoon voeding krijgen als mensen of andere dieren, wordt deze eetgewoonte al snel vervangen als deze volwassen wordt in een telepathische iets-vorm van voeding die niet samen te krijgen is met de dingen die wij eten. Als een Evroniër een slachtoffer tegenkomt, schiet een Evroniër met een speciaal pistool, waarbij de emoties van het slachtoffer getransporteerd worden naar de Evroniër. Het slachtoffer wordt hersenloos achtergelaten welke onder te categorie autisten vallen die nog eens zeer volgzaam zijn.

Samenleving[bewerken]

Een Evronische sterrenkruiser.

De Evronische samenleving is zeer militaristisch en genadeloos en alle Evroniërs in een groep worden bestuurd door een meedogenloze, despotische imperator en worden eigenlijk verdeeld in twee kasten, een kaste van krijgers en een van de wetenschappers. Onder het bewind van de imperators, hebben de Evroniërs een zeer groot aantal zonnestelsels veroverd, de eerste imperator zou zijn grondgebied zo enorm hebben uitgebreid dat hij door alles en iedereen gevreesd werd in het universum. Echter zijn de belangrijkste dingen die wij weten over de Evroniërs de dingen binnen de Melkweg die zij veroverd hebben. De Aarde valt echter nog niet binnen de veroverde gebieden maar een aantal hoog gediplomeerde Evronische wetenschappers zijn nog steeds bezig om "vriendelijk" te onderhandelen om zo de planeet over te nemen.

Ruimteschepen[bewerken]

Evronische ruimteschepen zijn te herkennen in twee vormen:

  • Kleine schepen worden gebruikt voor het koloniseren van veroverde werelden
  • Oorlogsschepen worden gebruikt voor het bestrijden van volkeren op deze werelden. Dit is dan ook de reden waarom wij zo weinig over buitenaards leven weten. Evronische ruimteschepen zijn zo gemaakt dat ze op Evronische gezichten lijken, compleet met een lange, platte snavel die bescherming biedt, dient als hangar of als een super-wapen. Dit valt natuurlijk niet eens te verwarren met een space shuttle die minstens 500 keer zo klein

Bekende Evroniërs[bewerken]

Alle macht aan de imperator! Heil generaal Zondag! Heil! Heil! Heil! Zo...nu zijn we weer een weekje verlost.

Een aantal Evroniërs zijn bekend in het Evronische Rijk die bekend zijn als imperator of wetenschapper.

Evron[bewerken]

Evron, ook wel bekend als de eerste imperator is de stichter van het Evronische Rijk en imperator van de Evroniërs. Evron is geen heersend wezen maar heeft wel over een groot deel de macht. Men denkt dat Evron onsterfelijk is aangezien Evron 241 jaar is terwijl de gemiddelde leeftijd van een Evroniër 65 jaar is. Evron heeft na zijn toppunt bijna alle macht aan zijn opvolger, generaal Zondag gelaten. Evron schijnt nu ergens in het grootste ruimteschip van de Evroniërs te zitten nabij Jupiter, waar niemand ooit durfde te komen op wat hoge Evroniërs na.

Generaal Zondag[bewerken]

De tweede imperator der Evroniërs. Iedereen aanbidt hem, hij leidt de Evroniërs constant weer naar de overwinning en naar allerlei werelden. Sommigen zeggen dat hij óók onsterfelijk is aangezien hij 112 jaar oud is. Generaal Zondag is de opvolger van de eerste imperator, en generaal Zondag is een heerser, wat duidelijk te merken is in de manier van handelen. Hij staat bekend door de uitspraak van de krijgers die op deze manier alle macht aan de imperator laten. Deze uitspraak luidt: Alle macht aan de imperator, heil generaal Zondag! Heil! Heil! Heil!. Generaal Zondag is genadeloos en bij elke fout of faling wordt het slachtoffer streng gestraft.

Zoster[bewerken]

Zoster is de hoogste wetenschapper van de Evroniërs. Hij heeft bijna alles van de Evroniërs ontwikkeld na de driekwart-aftreding van de eerste imperator. Hij is te herkennen aan zijn ene blinde oog en een doek omgewikkeld om zijn lichaam. Niemand weet waarom maar er zijn geruchten dat hij gek is.

Zie ook[bewerken]