Filip Dewinter

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bedoelde u: Filip van België?

Filip bij zijn woonplaats in de Zonder Jihad straat

Doorgewinterd.
~ Filip Dewinter over zijn persoonlijkheid

Ik krijg zelfs de rilligen van die mens!
~ Bart De Wever

De Slimste Mens niet, maar de Ergste Mens vast en zeker...
~ Erik van Looy

Is de herfst koud en nat, komt Dewinter terug in 't Stad!
~ Antwerpse toogfilosoof

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Filip Dewinter.

Philip Michel Frans (Filip) Dewinter (Brugge, 11 september 1962) is een West-Vlaamse boer die ooit veel te weinig voor zijn oogst kreeg op de veiling en daarom als een verbeten man er plezier in schept tegen iedereens schenen te stampen.

VlaleeuwL.JPG
VlamuisL.JPG
! Opgelet !
Dit artikel bevat zóveel
Vlaamse elementen,
dat het voor een
gemiddelde Nederlander
niet meer te volgen is.
Zijt gij in dit geval,
waarde lezer, begeef u dan
terstond en zonder dralen
HERWAARTS,
nu het nog kan...
VlaleeuwR.JPG
VlamuisR.JPG

Biografie[bewerken]

Tijdens zijn scholierentijd aan het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut te Brugge was hij al politiek actief. Hij pestte reeds als zestienjarige de makakken weg en richtte een soort neo-SS-beweging op. Hij blonk uit in Nederlands en Duits, maar de rest van de vakken liet hij vallen als een baksteen. Hij is tevens ook oprichter van het racistische Metapedia, een judafobe site.

Tijdens zijn studententijd was hij dus actief in het Vlaams Blok, en maakte al vlug carrière binnen de partij zelf. Na enkele jaren als journalist gewerkt te hebben, werd hij in 1992 fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, waardoor hij anno 2011 nog altijd wetmatig kritiek kan censureren.

Bij de naamsverandering van de partij opperde hij voor "Vlaamse Noodzaak", maar die vlieger ging niet op en men koos voor "Vlaams Belang". Hiermee kwam Dewinter ook in de problemen omdat de Limburgse krant Belang van Limburg dreigde met een rechtszaak. Algauw opperde hij de naam van deze politieke beweging om te vormen tot het Vlaams Behang, de naam die bij democratische stemming in de achterban uiteindelijk is goedgekeurd.

Opleidingen[bewerken]

Citaten[bewerken]

Zie hoofdartikel: OnZinnen:Filip Dewinter
  • "Mensenrechten zijn valse schijnwaarden."

Omstreden daden[bewerken]

Externe link[bewerken]