Final Fantasy

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rikku Cosplay.jpg

Made in Japan

Dit artikel gaat over Japanse dingen. Let dus op, want het lezen hiervan kan je leven danig veranderen. Zo kan het voorkomen dat je spontaan begint te cosplayen, Japans Engrish begint te praten en/of naar J-pop begint te luisteren!

Wij van Oncyclopedia zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nieuwe obsessies, ziektes of kapot gelopen relaties.

In Sovjet Rusland, Final Fantasy speelt JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland

Beyond insanity.jpg
Ontwikkelaar(s) Squere
Uitgebracht Zo een beetje ieder jaar één.
Genre RPG
Zou Zwartbaard het spelen? Echt niet, daar is ie te levendig voor.
Waardering 8-bit delen:Ster.pngSter.pngSter.pngSter.png

16-bit delen:Ster.pngSter.pngSter.png
3D delen: Ster.pngSter.pngSter.pngSter.png

Portaal  Portaalicoon Computer


Final Fantasy is een RPG-reeks waarin het tragisch dood laten gaan van het hoofdpersonage centraal staat. Deze reeks van voorspelbare RPG's heeft al meer dan 23.423.3.100.336.794 vervolgen op zijn naam staan en is daarmee een van de langst lopende spellenreeks sinds Super Mario Bros.

Loop van ieder spel[bewerken]

Iedere FF begint met een zeer lang introfilmpje die soms meer dan 3 uur duurt. Tijdens dit filmpje word je gedwongen te luisteren naar slechte Japans muziek met weinig inhoud. Veel mensen kopen daarom FF en laten hem vervolgens de hele nacht aan staan in hun console terwijl zij slapen. Na het filmpje komt er een zeer overbodige uitleg over de besturing (die ook in de handleiding staat). Zodra de speler genoeg is gemarteld begint het spel. Het hoofdpersonage wordt door een kwade kracht uit zijn huis getrokken en verplaatst naar een andere plaats en soms ook een andere tijd. Het hoofdpersonage komt vervolgens iemand tegen met een missie. Het hoofdpersonage, dom als hij is, kiest er vervolgens voor om het doel te vervullen. Dit doel is vaak erg vaag en verzorgt altijd een plot-twist. In iedere FF is de plot-twist echter weer anders. Zo werd in FFX de hoofdpersonage verliefd op iemand die zelfmoord wil plegen en in FFMMXIV werd de hoofdpersonage bewonderd door een groepje aardappelhoofden.

Na de plot-twist gaat het hoofdpersoon of een belangrijke bijpersoon dood en eindigt het verhaal in een feestje.

Party members[bewerken]

In iedere FF wordt gebruik gemaakt van een party-systeem (leden-systeem). Dit systeem heeft nog nooit gefaald en bestaat daarom vaak uit de zelfde soorten personages. In het algemeen zijn dit de:

 • Zwaardvechter,
 • Slimme gast die altijd alles weet,
 • White Mage,
 • Black Mage,
 • Blue Mage,
 • Pimplepurple with a yellow stripe mage,
 • Druglord
 • Mr. T
 • domme kracht
 • Sovjet Rusland Mage,
 • Thief/Excuse-nigger.

Soms worden er echter nog meer soorten teamleden toegevoegd. Deze hebben vaak geen enkele vorm van nut en worden daarom vaak opgeofferd om het doel te halen.

Final Fantasy voor kinderen (Kingdom Hearts)[bewerken]

Omdat FF te veel bloed en geweld bevat werd er voor kinderen een spin-of gemaakt voor kinderen. Deze noemde men Kingdom Hearts en bevatte allemaal schattige Disney-figuren waarmee je vervolgens kon buitenspelen. In Kingdom Hearts kwamen echter ook veel bekende FF personages voor. Dit werd gedaan zodat de kinderen konden wennen aan de grote gevaarlijke mannen en de schaars geklede vrouwen uit FF (wat ze gegarandeerd zullen spelen). Iedere Kingdom Hearts is hetzelfde en bied weinig vermaak, dit door het te hoge Disney-gehalte.

Typisch Final Fantasy[bewerken]

Er zijn een aantal dingen in FF die nergens anders gebeuren. Zo kan je iemand door midden hakken met een katana zonder dat die gene ledematen verliest. Ook is het gebruik van zware wapens heel gewoon zonder dat de kogels iemand doden. Andere dingen die typisch FF zijn zijn:

 • Potions, drankjes waarvan je je leven terug kan krijgen.
 • Pheniks Downs, vreemde objecten waarmee je de doden tot leven kan wekken.
 • Te korte pakjes, hebben vaak een opwindend bijeffect.
 • Een vijand missen op 2 cm afstand.
 • zwaarden zo groot dat een normaal persoon (lees: niet jappaner) niet kan dragen, dit ter compensatie van de kleine lul brilliantheid! van de makers

Zie ook[bewerken]