Finland

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Land van de Fin
Finland Vlag.png
Vlag
Basisgegevens
Talen Fins
Hoofdstad Hell
Staatshoofd Lordi
Overige
Volkslied Hard Rock Halleluja
Traditioneel eten Fins knäckebröd
Portaal  Portaalicoon Land

Jari, Sjari. Een voetbalelftal bestaat uit 11 personages en kan dus nooit uit 11 keer Jari bestaan. Daardoor is Finland in principe niet zo sterk in voetballen
~ Johan Cruijff over Finland

Finland is een land ten noorden van Groningen. Finland kreeg vooral bekendheid vanwege zijn inzendingen voor het kou-overleeffestival, dat zij altijd wonnen. Finland heeft een zeer lage populatiedichtheid, omdat de taal, het zogenoemde Fins, te moeilijk is voor de meeste mensen met een gezond verstand. Sinds de afscheiding van Zweden is Finland een Särkyäbliek, wat zoveel betekent als 'Pijnland', omdat de inwoners als ze iets hebben misdaan, in een ijsbad gedompeld worden.

Taal[bewerken]

Ne Hollantilaiset on outoja juuston syöjijä!
~ Finse Burger over Finland

Het Zogenaamde "Fins" is een taal die door de Finnen zelf bedacht is. Want welk ander land zou anders de ä, ö, å etc. kunnen verzinnen? Die letters zijn speciaal voor de Finnen bedacht, omdat ze, zowel Finland als Zweden, een paar maanden achterstand hebben, hebben zij dus ook moeite met de normale combinaties: eu, ij etc. Het Fins is net zoals het Belgisch ook met een zachte G. Woorden zoals, Godverdomme, zijn voor hen dan ook onuitspreekbaar. Wat er bovenaan staat hebben we niet kunnen vertalen i.v.m de letter ä en ö.

Eurovisiesongfestival 2006[bewerken]

De "Monsters"

Het songfestival van 2006 Was een schok voor de mensheid! Finland, die in geen jaren meer door de halve finale was gekomen, brak het wereldrecord punten ooit. En met wat voor inzending Finland kwam. Mensen kregen nachtmerries, kinderen begonnen hun stem na te doen. Een slecht voorbeeld voor de mensen. Finland daarentegen was erg trots op de prestatie. "Lordi" de zogeheten groep die gewonnen had, ging op europatour. Ook hier in Nederland in de melkweg gaven zij een optreden. En zoals je misschien weet, is de Melkweg geen grote zaal. Veel mensen waren er dus niet, maar wat wil je met zo'n groep?

Nederland die mee gedaan had met de 3 trommelende meiden(Troble Treble), was dan ook niet door. Zoals begrijpelijk, want welk levend wezen stemt er dan ook op drie meiden die trommelend op het podium staan te zingen: Amambanda amambanda Amambanda gwena mambanda??? Het doorsnee volk in ieder geval niet!


}