Ford Taunus

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een vroeg ontwerp. Men moet érgens beginnen...

Ford Taunus, dat breekt zo lekker de week!
~ Boer uit Twente

Een zeer zuinige, snel accelererende, 1600 cc, 4 in lijn motor.
~ Fabriekfolder

Achtung, Ford Taunus!
~ Hitler

Ein Volk, ein Reich, ein Ford, ein Taunus.
~ Hitler in melige bui

In iedere kleur leverbaar, zolang het maar zwart is.
~ Henry Ford

De Ford Taunus is ontwikkeld in de pre-Napolitaanse tijd. Wordt wel gezien als het voertuig waarmee Napoleon de Slag bij Waterloo won. Fred Flintstone beschikte over de Ford Taunus met 4 voet aandrijving. (Die op 2 poten liep). De Taunus vindt zijn oorsprong in de Taunussaurus, die met zijn roestkleur vaak ongewild prooi was.

De geschiedenis van de Ford Taunus[bewerken]

Een vroeg prototype, halverwege de ontwikkeling.

Het begon allemaal vroeg in de vorige eeuw. Hitler wou de macht grijpen, greep het en werd directeur van het Duitse rijk. Hij verbeterde de doorstroming van het verkeer en introduceerde tevens de Volkswagen Kever. Hier was Henry Ford het duidelijk niet mee eens. De kever bleek zo langzaam te rijden dat er files van meer dan 88km voor Berlijn kwamen te staan. Henry Ford kwam op een belangrijke politieke ontmoeting, en liet op het podium zijn anus zien aan Hitler. Henry ging gelijk naar Engeland en ontwierp de Taunus. Eigenlijk is het een Ford Anus, alleen dat zou teveel homofiele gedachtes hebben opgeroepen, vandaar dat er een T en een U zijn toegevoegd.

Ten tijde van de Blitzkrieg werd de Taunus gebruikt. Het slechte plaatwerk leende zich uitermate goed als camouflage voertuig. De Taunus roestte immers zo erg, dat hij weer met andere kleuren groen werd bijgeverfd. Ook door de roestkleur viel de Taunus vaak niet op tussen alle soldaten van de rood-huid indianen die vooraan in de blitzkrieg vochten.

Nadat de Taunus alle loopgraven heeft overleefd, is het een echte gezinscrosser geworden. Er zijn zelfs geruchten dat er evenveel Taunussen als kratten bier zijn verkocht in 1975.

Het einde van de Taunus[bewerken]

Het eindproduct.

De homo's worden geaccepteerd in Nederland, dus de T en de U waren niet meer van toepassing. De Ford Ka (kick-ass) is inmiddels geproduceerd dus de Ford Anus werd overbodig. Ook heeft voormalig Minister van Verkeer en Waterstaat Carla Peijs vermeldt in het jaarverslag 2007 dat er al vele Taunussen zijn opgeslokt door moeder natuur. Langs bekende wegen naar de Ford dealer is een hoog roest-gehalte gevonden in de bodem.

Tip voor eigenaren: Heb ten alle tijde een bus Tectyl bij de hand! En koop aandelen van Shell!

Zie ook[bewerken]