Frieda Kroket

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Frieda Kroket in haar frituur.

We vliegen d'erin... PATAT!
~ Frieda Kroket over haar roekeloos rijgedrag

Frieda? Maar natuurlijk ken ik die!
~ Bart De Wever over Frieda Kroket

Frieda Kroket was een frituuruitbaatster in Affligem en staat bekend voor haar roekeloze rijgedrag. Zij was ook een bekend gezicht in de Studio 100-serie Samson en Gert

Levensloop[bewerken]

Frieda Kroket is een wees die opgegroeid is bij haar tante Ursula en haar oom Fred Kroket, die de frituur in Affligem voorheen uitbaatte en steeds zeurde over potten mayonaise. Hij ging echter met pensioen in 2000 en droeg het pand over aan zijn nicht, die nog in de kokschool in Koksijde schoolliep. Tijdens haar laatstejaarstages aan de kust, kreeg ze eens drukker leven en dreigde ze ermee haar friettent te sluiten. Vele petities die in Affligem en omstreken in de periode 2001-2002 de ronde deden verhinderden haar dat echter en mits wat extra steungeld konden de inwoners van het dorp haar toch gepaaid krijgen.

In 2003 besloot het schepencollege in de aanwezigheid van de afgevaardigde van de minister haar frituur te sluiten. Het moest plaats ruimen voor een nieuwe Horeca-zaak, die deel zou uitmaken van het vernieuwingsplan "Dorpsplein 2015". Gezien de gemeente nogal erg veel negatieve reacties vanwege de plaatselijke inwoners ontving, besloot het schepencollege de plannen te bevriezen voor een periode van tien jaar. Er deden geruchten de ronde dat de gemeente nog een gemeentelijke volksraadpleging daaromtrent in petto had, maar tot op heden is daarvan nog niets officieels bekend gemaakt.

BV's Samson en Albert Vermeersch behoorden tot haar vaste klanten en ze werd rijkelijk gesubsidieerd door de burgemeester Walter De Donder. Vele dagjestoeristen onderweg naar of komende van Plopsaland en de kust stopten bij Frieda Kroket haar frituur [bron?].

In 2004 werd Frieda Kroket definitief afgeschreven van de serie Samson en Gert. Men meende dat Studio 100 nogal veel kritiek kreeg van andere frituuruitbaters in de omgeving, omdat Frieda te veel gratis reclame ontving in de Samson en Gert-series. Er was nog een reden die beweerde dat Frieda te weinig "opvoedkundige waarde" zou hebben, omdat ze nogal regelmatig kinderen sloeg wanneer zij hun bakje friet niet helemaal leegaten.

In maart 2005 vroeg Kroket het faillissement aan van haar frituur, die veel te weinig opbracht wegens een sterk dalende populariteit. Frieda zou een vette vergoeding gekregen hebben van de gemeente, omdat die eindelijk de plannen voor het dorpsplein terug uit het ijs kon halen.

Trivia[bewerken]

  • Haar frituur was gelegen aan het dorpsplein van Affligem.
  • Frieda Kroket is haar officiële naam, maar ze wordt ook wel eens mevrouw Frietje genoemd.
  • Frieda Kroket is nog nooit getrouwd geweest of heeft nog nooit een relatie gehad, al heeft ze wel een voorkeur voor dikke mensen zoals Albert Vermeersch. Er is reeds driftig gespeculeerd geweest in de Story en de Dag Allemaal of de twee wel eens stiekem een relatie zouden kunnen gehad hebben. Wel is Frieda ooit eens betrapt geweest met een van de cameracrewleden voor de opnames van Samson en Gert.
  • Anders dan Geert Wilders, is Frieda's haar bruin.

Zie ook[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Frieda Kroket.