Grand Theft Auto San Andreas

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
GTA SA.png
Ontwikkelaar(s) Rockstar
Uitgebracht oktober 2004
Genre MMNORPGROFLOLZ
Zou Sophia het spelen? Natuurlijk, iedereen wilt zich wel eens zwart voelen!
Waardering Ster.pngSter.pngSter.pngSter.png
Portaal  Portaalicoon Computer

KJ, B*tch!
~ Karl over zichzelf

Wanna have a good time?
~ Karl's ex tegen Karl

GTA San Andreas is een MMORPG bestaande uit één lang filmpje. Het gaat over Karl Johion. Karl leeft in de bergen van Tibet. Om zijn geld te verdienen steelt hij nieuwe auto's uit fabrieken. Ook wisselt hij iedere dag van vriendin.

De Film[bewerken]

Het resultaat van de explosie

De film begint met de opening. Hierin zie je honderden namen voorbijkomen van mensen die hebben meegewerkt aan de film. Als de opening afgelopen is ziet men Karl vluchten voor de politie. Uiteindelijk vangen zij hem wanneer Karl een doodlopend steegje binnen rent (cliché...). Karl wordt naar het gevang gestuurd voor 24 uur. Karl ontsnapt echter door in zich in de glasbak te verstoppen. Als hij weer thuis aankomt ziet hij zijn broer, Sweet, zitten. Sweet zit zwaar aan de xtc te staren naar een tekening van een schreeuwend persoon. Omdat Karl een hekel heeft aan drugs stuurt hij Sweet naar zijn kamer waarna Karl naar bed gaat.

De volgende ochtend klopt Ryder op zijn deur. Ryder nam hem mee naar de opnames voor Jackass the Movie 3. Karl werd daar gevraagd om een scheet te laten die zou worden aangestoken. Karl vond dit goed en ging in de positie staan. Hij liet de scheet en Bam Margera stak hem aan. Zonder ook maar een voorspelling van dat het mis zou gaan ging het mis. De vlam schoot 2 kilometer door naar achter, zo door 5 huizen heen waarbij 73 mensen werden gecremeerd. Vervolgens ging de vlam verder naar een tankstation die daardoor ontplofte en stukjes hersenen van 14 mensen liet vliegen. Door die explosie ontplofte een passerende tankwagen zo een Chinese kolenmijn in waardoor alle kolen in de fik stonden en de 324 mijnwerkers verbrandde. Gelukkig was Karl niet verantwoordelijk voor de doden maar Phil Margera (dubbele praktische grap).

Karl kon hier niet om lachen en sloeg Ryder in elkaar. De politie zag dit en achtervolgde Karl die vluchtte naar een andere stad. Hier werd Karl corrupt en opgenomen in een gang. Zijn gang, de groenen hadden ruzie met de roden en de blauwen. Karl werd gedwongen veel doden te maken. Maar Karl wou dit niet en liet een heel gebouw ontploffen om vervolgens naar Las Vegas te gaan. Hier vergokte Karl al zijn geld en kreeg hij te maken met Carl. Carl was een hip-hop 90's gangster met een eigen bende. Carl vond het niet leuk dat Karl zijn naam deelde (op een letter na) en pleegde zelfmoord. Karl had hierdoor iets van "What ever" en ging door met zijn leven.

OG-Log belde Karl op om een rijmpjesboek voor hem te stelen in Las Vegas. Karl wou dit wel en stal het boek uit de bibliotheek. Nadat Karl het boek bracht naar OG-Log kwam hij erachter dat hij zijn broer Sweet had gedood samen met Ryder. Karl vond dit niet lief en vermoordde hen toen voor wraak.

Karl besefte zich toen dat hij geen vrienden of familie meer had en ging weer door met zijn oude leven van auto's stelen. Karl leefde nog lang en gelukkig.

Personages uit GTA SA[bewerken]

Karl Johion[bewerken]

Carl Carlson Karl Johion.

Karl is de hoofdpersoon. Karl is een zware gangster die auto's steelt als beroep. Alleen raakte hij gevangen nadat hij een zak chips stal in een supermarkt. Hiervoor moest Karl 24 uur naar het gevang alwaar hij zijn leven beterde.

Sweet (Karl's Broer)[bewerken]

Sweet is de drugsverslaafde en analfabetische broer van Karl. Toen Sweet een keer xtc had geslikt waarvan hij dacht dat het mentos was, raakte hij meteen verslaafd. Sweet kwam er pas achter dat hij xtc slikte toen hij een blikje cola dronk. Het drong spontaan tot hem door dat hij al de tijd een slechte adem hield ondanks de mentos. Door deze gebeurtenis kreeg hij de naam Sweet.

Ryder[bewerken]

Ryder is een jeugdvriend van Karl. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan een ongeluk in het openbaar vervoer. Ryder deed zich voor als een buschauffeur en reed toen in een bus tegen een trein aan tijdens het inparkeren. Gelukkig voor Ryder overleefde iedereen de aanrijding en kon hij verder rijden. Toen hij echter tijdens het achteruit rijden tegen een paaltje opreed raakte de bus totaal los en raakten alle inzittenden gewond.

OG-Log[bewerken]

OG-Log, de rapper van hout

OG-Log was een vriend van Karl. Hij werkte in een boomstammenzagerij en in een burgertent. OG-Log had maar een droom, rapper worden. Het probleem was echter dat hij niet kon rijmen. om dit probleem op te lossen vroeg hij Karl om hulp die toen een ruimpjesboek stal van Annie MG Schmidt uit een bibliotheek.

Zie ook[bewerken]