GroenLinks

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ze zijn groen en links.
~ Kapitein Overduidelijk over GroenLinks.

Bel maar weer eens als ze 14 zetels hebben.
~ Johan Cruijff over GroenLinks, vóór de laatste verkiezing.

Hé Johan, waarom neem je niet op? O wacht, je bent dood.
~ GroenLinks over Johan Cruijff, ná de laatste verkiezing.

De mensen in de samenleving voor wie GroenLinks opkomt.

GroenLinks is een politieke partij die opkomt voor de rechten van:

  • mensen die lijden aan het Hulksyndroom,
  • linksbenige voetballers die op links spelen.
  • linkshandigen in het algemeen en
  • linkshandigen met groene vingers in het bijzonder.

In de ogen van GroenLinks worden deze groepen zwaar gediscrimineerd en hebben dus recht op een uitkering en een wekelijkse knuffel van Femke Halsema. Aangezien GroenLinks niet in de regering wil omdat ze in een minderhedenpositie verkeren, is het de partij nog niet gelukt haar beleid te verwezenlijken.

GroenLinks en Hulksyndroomlijders[bewerken]

Het Hulksyndroom ontstaat door overmatig make-upgebruik. Regelmatig staan er sceptici op die twijfelen aan het bestaan van het Hulksyndroom. Deze sceptici blijken echter vaak betaald te zijn door de cosmetica-industrie. GroenLinks heeft er op Europese Unie- en VNniveau voor gepleit het fenomeen verder te onderzoeken. Deze lobby is succesvol gebleken en sinds kort is het "International Panel on Color Change" (IPCC) actief.

GroenLinks en linksbenige voetballers[bewerken]

Alhoewel het niet waarschijnlijk is dat GroenLinks haar beleidsplannen op de korte termijn kan verwezenlijken hebben ze toch het nodige losgemaakt in de voetbalwereld. De reacties zijn nogal verdeeld en onder te verdelen in drie catagorien.

  1. Onverschilligheid bij links- en rechtsbenige voetballers
  2. Rechtsbenige voetballers die fanatiek met links zijn gaan trainen om in aanmerking te komen voor een knuffel van Femke
  3. Linksbenige voetballers die fanatiek met rechts zijn gaan trainen om de knuffel van Femke te vermijden.

Groene links[bewerken]

Tijdens de verkiezingscampagne van 2006 kreeg de Oncyclopedia van Hemke Valsema een e-mail met het verzoek, om de links in Oncyclopedische artikelen groen te maken in plaats van rood of blauw. Op de vraag van de redacteur die verantwoordelijk is voor de links, hoeveel geld GroenLinks daarvoor over had, antwoordde ze quasi-verontwaardigd, dat deze ingrijpende wijziging uit idealisme en solidariteit met de gediscrimineerde linkshandigen met groene vingers diende te gebeuren.

De Oncyclopedia stelde haar toen voor, dat ze uit idealisme de naam van haar partij zou veranderen in RoodLinks, of BlauwLinks, waarop de Oncyclopedia nog geen antwoord heeft mogen ontvangen. Waarschijnlijk moet het eerst nog in de ledenonraad worden besproken.