Hawaii

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hawaii
Vlag Vlag van Hawaï met de Engelse, Nederlandse en Russisch vlag er in. Hoe zou dat nou toch komen?
Officiële taal Engels en Hawaïaans
Hoofdstad Honolulu
Leider Barack Obama
Betaalmiddel Dollar en schelpen
Godsdienst Alohaïsme
Aantal inwoners 10000

Hawaii was erg berucht.
~ Kapitein Overduidelijk over Hawaii

Hawaii (of ook wel Hawaï genoemd) is een eilandengroep die in de nu iets minder stille oceaan ligt. Hawaii heeft de rechten om een onafhankelijk land te zijn, maar het heeft het tot op de dag van vandaag nog niet ingevoerd. De voornaamste reden hiervoor is de economische crisis die op deze westerse planeet heerst. Hawaii heeft op het hoofdeiland een aantal vulkanen die haar bewoners constant bedreigen.

Geschiedenis[bewerken]

Een van de nog overgebleven typische Hawaïaanse personen.

Hawaii werd oorspronkelijk al bewoond door de typische Hawaïaanse personen. Ze hadden heel veel rituelen en tradities die zij nu nog steeds, ondanks de modernisering, uitvoeren. Hawaii was toen nog een nietonontdekt gebied Rond het jaar 1500 kwam daar verandering in. Hawaii werd toen gevonden door Columbus toen hij even een eindje aan het fietsen was met zijn waterfiets. Hij merkte 24 uur later dat hij te ver van huis was en niet op tijd thuis kon komen voor het eten. Hij baalde hiervan en wilde omkeren. Dit deed hij echter niet omdat hij een hele reeks eilanden zag die hij nog nooit op zijn kaart gezien had. Hij racete naar de eilanden toe en belde even zijn maten op om wat van zijn boten naar Hawaii te sturen. Eenmaal aangekomen nam Columbus Hawaii in onofficieel bezit.

Bizarre namen[bewerken]

Toen Columbus zijn waterfiets even in de waterfietsparkeerplaats van C100 had geplaatst in Hawaii, vaarde hij terug naar de Verenigde Staten. Hij kreeg eerst op zijn donder van zijn vrouw omdat hij niet op tijd thuis was aangekomen. Hij had bij deze huisarrest van een week. De week nadien meldde hij aan de regering dat hij een eiland gevonden had en of de Verenigde Staten het wilde inclaimen. Dit deden ze ook en het werd op Hawaii uitbundig gevierd. Er werd gedurende een maand veel gedronken en gedanst. Bijna iedereen had een kater (een Hawaïaanse Siamees nog wel). Maar de eilandengroep moet nog een naam dragen. De naam Hawaii hadden ze al, maar de steden en alle andere eilanden nog niet! De hoofdstad werd uit alle verwarring 'Honolulu' genoemd omdat de Amerikanen weer een paar flauwe grappen hadden verteld aan elkaar terwijl een van de Amerikanen zijn hoofd in de pot stak in plaats van in een hond. Later vond ook een andere Amerikaan die gene met zijn hoofd in de pot. Hoofindepot werd gebruikt voor een andere grote stad. Tijdens die dronkenschap werd er ook veel geschreeuwd. O'ahu, Lioukalani en veel meer teksten. Veel eilanden kregen dat soort teksten als naam.

Vijandschap[bewerken]

Hawaii was immens populair onder de mensen tot het jaar 2000. In 2001 kwam daar verandering in. Toen de vijand van Oncyclopedia opgericht werd, werd er een Hawaïaanse tekst gebruikt in de naam: 'wiki' (snel sloom). Ze noemden zichzelf Wikipedia. Een hele website waar de onnodige waarheid verteld wordt. De Uncyclopedia wilde geen andere encyclopedie op het net hebben en probeerde Wikipedia weg te jagen van het internet. Door middel van h4ck3r5 en aanslagen werd er geprobeerd om Wikipedia off-line te krijgen. Dit is hoe jammer het ook is, niet gelukt. Wikipedia vestigde haar hoofdkwartier in Hawaii en toen de voorstanders van Uncyclopedia dát hoorden, probeerden zij de toeristen die naar Hawaii zouden gaan, te overtuigen hoe fout Hawaii is. Dit had duidelijk effect en bijna niemand ging meer naar Hawaii toe. De Verenigde Staten wou Hawaii kwijt. Dit ging niet omdat het contract nog niet verlopen was. Maar het hoofdkwartier van Wikipedia verdween naar Wales omdat president van Hawaii Barack Obama dat eiste van Wikipedia zelf. Wikipedia zou slecht zijn voor de economie. Heel Hawaii was weer opgelucht. Maar de oorlog Tussen Uncyclopedia (met de Oncyclopedia en nog een aantal anderen er ook nog bij) en Wikipedia is nog steeds niet voorbij. To be continued..

Eilanden[bewerken]

Hawaii heeft vier grote eilanden waarvan er drie een vulkaan hebben. Deze eilanden zijn onbewoond om het gevaar te ontlopen dat zij overspoeld worden door de vulkanen. Op het enige grote eiland waar dus geen vulkaan staat, is de hoofdstad gevestigd en met meteen ook bijna alle bewoners van Hawaii. Dit eiland is dichtbevolkt en het is altijd druk op het strand. Het hele strand van Honolulu-eiland is totaal volgezaaid met strandhuisjes. Een leeg deel van het strand, Waikiki Beach moet leeg blijven, want anders kunnen de toeristen die nog naar Hawaii komen (niet veel) niet op het strand rustig liggen en ontspannen. Dit is trouwens toch onmogelijk geworden door de constant overvliegende vliegtuigen. Hawaii heeft verder nog meer dan 150 eilanden die overigens ook volgepropt zitten door bewoners. Dit alleen omdat er geen vulkanen op deze eilanden staan.

Bekende Hawaïanen[bewerken]

Hier is de president van Hawaï te zien terwijl hij een Hawaïaans soldaat bestraft.

De allerbekendste Hawaïaan is natuurlijk Barack Obama. President van Hawaii die de oorlog van Wikipedia ten einde verklaarde door Wikipedia het land uit te sturen. Hij streeft ook naar de onafhankelijkheid van Hawaii, maar dat kan helaas nog niet. Er heerst ook een economische crisis aldaar. Bijna een zesde van heel Honolulu staat volgepropt met auto's en vrachtwagens. Dezen willen niet gekocht worden en er komen steeds meer auto's bij met de dag. Hij werd tevens bijna president van de Verenigde Staten zelf, maar Sjors de Lopende Struik stak daar een takje voor met blaadjes door de stemmen te manipuleren. Verder kent Hawaï geen andere bekende mensen, op een paar dikke mensen na.

Typische Hawaïanen[bewerken]

Het volk dat als eerste op Hawaii woonde woont er nog steeds, maar het aantal van deze personen is wel sterk gedaald in de afgelopen jaren. Dit komt hoofdzakelijk door de vulkanen die zijn uitgebarsten. Dit volk leefde ook op de vulkanische eilanden, maar door de massale verhuizing van alle andere mensen zijn ook de typische Hawaïaanse personen verhuisd naar vulkaanloze eilanden. Een typisch Hawaïaans persoon is te herkennen aan een rok van blaadjes met bijhorende korte broek en flower power shirts. Meestal hebben ze kransen om hun nek. Als je zo'n figuur aanspreekt, moet je gewoon luau of aloha zeggen. Dan is er niks aan de hand. Ook ten tijde van de tsunami werden er nog steeds flower power shirts verhandeld, terwijl de beschaving het niet heeft gered.

Zie ook[bewerken]

 
Grote waterplas met eilanden, hitte, regen en palmbomen (Oceanië)

Australië · Coke Eilanden · Fiji · Gallemiezië · Hawaii · Kawaii · Kersteiland · Kiribati · Micronesië · Mononesië · Mush · Nauru · Nieuw-Zeeland · Oost Ralië
Oost-Timor · Oud-Zeeland · Paaseiland · Palau · Papoea Nieuw Guinea · Polynesië · Samoa · Sodor · Sophia-eilanden · Stereonesië · Toevalu · Tonga · Urk