Help:Waarom inschrijven?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Kort gezegd: het is niet verplicht om je te registreren om Oncyclopedia te kunnen lezen en/of bewerken. Als je je wel registreert, kun je profiteren van privileges en voordelen die anonieme gebruikers niet hebben.

Kan ik nog anoniem blijven?[bewerken]

Als je een bewerking doet wanneer je niet aangemeld bent, denk je dat je anoniem bent. Niets is minder waar, in de Recente Wijzigingen-pagina wordt jouw IP-adres opgeslagen en deze is voor iedereen zichtbaar. Dat adres kan veel informatie prijsgeven. Als je je aanmeldt, onder een nickname (gebruikersnaam dus) wordt in plaats van het IP-adres die naam weergegeven. Zodoende ben je aangemeld anoniemer dan onaangemeld.

Je kunt zelf verkiezen om anoniem te blijven, d.w.z. door geen persoonlijke gegevens hier op Oncyclopedia te plaatsen. Als je dat wel doet, moet je in je achterhoofd houden dat alles opgeslagen wordt en niet verwijderd kan worden - alles is terug te vinden in de archieven.

Administratoren kunnen jouw IP-adres wel achterhalen, indien zij dit nodig achten (zie ook het privacybeleid).

Lijst van diverse voordelen[bewerken]

Aangemeld kun je...

Schijnbaar geblokkeerd?[bewerken]

Openbare IP adressen zoals die van scholen, bedrijven, of proxy's worden meestal meteen geblokkeerd als er vanaf die adressen vandalisme wordt gepleegd, waardoor ook andere onschuldige personen die (willen) bewerken op hetzelfde netwerk geblokkeerd zijn. Geregistreerde gebruikers kunnen ondanks de IP-blokkade alsnog bewerken.

Als jouw IP-adres momenteel is geblokkeerd nadat je al een account hebt aangemaakt, zou je als het goed is aangemeld kunnen bewerken. Indien dat niet lukt, meld het aan een admin (is lastig als je niet kan bewerken, maar mailen kan ook).

Als je nog geen account hebt, maar wel geblokkeerd bent, kun je:

  • ...een account aanmaken wanneer je op een niet geblokkeerde locatie bent, zoals thuis, een bibliotheek of waar dan ook en log daar in. Óf
  • ...vraag een vriend die je kunt vertrouwen of hij een account voor jou kan aanmaken. Vergeet niet om na de aanmaak het wachtwoord te veranderen. Óf
  • ...vraag een admin of hij voor jou een account aan kan maken. Vergeet niet om na de aanmaak het wachtwoord te veranderen.

Hoe registreer ik/Hoe maak ik een gebruiker aan?[bewerken]

Zend een mail naar [email protected] met daarin je gebruikersnaam. Het account wordt dan voor jou aangemaakt en voor je het weet ben je een volwaardig lid van deze geweldige gemeenschap! Wij wachten op jou mailtje!