Herman Van Rompuy

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Herman Van Rompuy
Herman van Rompuy.jpg
Algemene informatie
Geboren 31 oktober 1947
Geboorteplaats Etterbeek (België)
Nationaliteit Belgisch
Bekend vanwege Premier van België en EU-voorzitter
Overige informatie
Religie Jodendom
Partner Geertrui Windels Geert Wilders
Partij Antichristische Deelvolkspartij


Bedoelde u: Roestige vastheid?


Herman Van Rompuy (Etterbeek, 31 oktober 1947) is een Vlaams politicus van de antichristische partij Antichristische Deelvolkspartij die van 30 december 2008 tot 25 november 2009 Premier van België was. Nu is hij de permanente voorzitter van de Europese Unie.

De Antichristische Deelvolkspartij streeft naar wereldverovering en onderdrukking bij ieder van het volk, behalve iedereen die lid is van de partij of steeds weer stemt op de partij. Deze "trouwe volksleden", zoals de partij het noemt, krijgen een gelijke verdeling in macht, financiën en economie (anders zou het te gemakkelijk voor Van Rompuy zijn om alsnog voor onderdrukking te zorgen). Vandaar dat het dus deelvolkspartij heet.

Bedankt voor de natte dweil.
~ Het Europees Parlement in Brussel

Natte dweil? Zou ik best kunnen gebruiken...
~ Vlaming in zijn ondergelopen huis.

Ik ben, ik ben, wat jij niet bent en dat is... MACHTIG!
~ Van Rompuy en het poëtische talent in hem

Yves Leterme campagne foto cropped.jpg
YLeterme @yves_leterme
OK, vergeet je dat zitje int Europees parlemnt nt? Kwil je nt stalkn
4 minuten geleden


Biografie[bewerken]

Jeugd en opleiding[bewerken]

Herman Van Rompuy is geboren in Etterbeek, waar ook allemaal ettertjes antichristen geboren zijn. Zijn hele familie is actief (geweest) in antichristische partijen. Hij heeft enige tijd Grieks en Latijn gestudeerd om voor Satan te kunnen preken. Later is hij economie gaan studeren waarvoor hij in 1971 een diploma aan de universiteit behaalde.

Begin van zijn politieke carrière[bewerken]

Van Rompuy begon als oorlogsrisicovergroter op de studiedienst van de Nationale Bank van 1972 tot 1975. Daarna is hij leider geworden van de jongerenafdeling bij de Antichristische Deelvolkspartij. Daarnaast ging hij goede adviesen geven bij kabinetten, zodat deze goede excusen konden verzinnen om de grondwet te negeren en ondertussen toch grote macht kunnen uitoefenen.

Lange tijd was hij vicepremier in de regering van Jean-Luc Dehaene van de partij CD&V. Hij is dit op Dehaene's verzoek vicepremier geworden en daarom ontstond er nogal wat ruzie tussen de twee. Om te voorkomen dat Dehaene zijn plannen waar kon maken, heeft Van Rompuy snel even een staatsschuld gemaakt, zodat de overheid pas na zes jaar weer geld aan iets kon uitgeven. Later is hij premier Guy Verhofstadt heel erg gaan cyberspesten met haiku-teksten.

De Belgische koning en kabouter Plop zijn Van Rompuy heel erg gaan haten.

Regering-Van Rompuy I[bewerken]

Na de val van de regering-Leterme I in december 2008, werd Van Rompuy genoemd als kandidaat-premier. Plop is dit behoorlijk gaan bekritiseren, maar Van Rompuy zei dat hij zijn kop moest houden en de Van Rompuy-aanhangers staken een deel van zijn paddestoel in de fik. Zo is Plop bang geworden en terughoudend gaan worden. Op 30 december 2008 legde hij als 66ste premier van België de eed af bij de Koning.

Van Rompuy is direct gaan onderzoeken wie er veel op hem stemt en probeerde hier gelijke verdelingen in macht onder te krijgen. Hij beloofde dat hij direct af zou treden als minister-president wanneer België een dictatuur zou zijn. Zo zou België heel veel staatsleiders krijgen die de rest van de bevolking zouden onderdrukken. Omdat de Van Rompuy-aanhangers wilden dat hij toch op de een of andere manier macht zou behouden besloot Van Rompuy zich kandidaat te stellen als EU-voorzitter. Op 19 november werd bekend dat hij dit ook zou worden.

Van Rompuy had tijdens zijn minister-presidentschap veel last van de leden uit andere politieke partijen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Vooral de CD&V is hierbij een grote vijand van Van Rompuy. Op 25 november 2009 is Van Rompuy officieel afgezet bij een motie van wantrouwen. Zijn opvolger is Yves Leterme geworden.

Voorzitter van de Europese Unie[bewerken]

Dat Van Rompuy is afgezet als minister-president betekent niet dat zijn kandidaatschap als permanent EU-voorzitter was afgelopen. Op 1 december 2009 werd hij dit. Hij strijdt vooral tegen een mogelijke toetreding van Turkije tot de EU, omdat Turkije heel erg van goedheid houdt.

VlaleeuwL.JPG
Vlaamsche figuren

Bart De Wever · Flip Kowlier · Herman Brusselmans · Herman Van Rompuy · Hugo Claus · Jan van Eyck · Kapitein Zeppos
Kimberley Vlaeminck · Louis Paul Boon · Napoleon Bonaparte · Peter Paul Rubens · Pieter Bruegel de Oude · Tijl Uilenspiegel
Tom Boonen · Urbanus van Anus · Yves Leterme