Hoe:Houd je binnen en buiten uit elkaar?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

''Hoe houd je binnen/buiten en buiten/binnen uit elkaar?'' is een vraag die al heel vaak gesteld is door vooral jonge mensen. De oudere mensen hebben vele theorieën over dit feit, en in dit artikel zullen we er een paar behandelen.

Volwassenen die niet blond zijn, weten natuurlijk: De binnenkant is de andere kant van de buitenkant, en de buitenkant is de andere kant van de binnenkant. Binnen zit dus binnen de buitenkant, en de buitenkant zit buiten de binnenkant. Al je iets binnenstebuiten keert heb je de binnenkant buiten en de buitenkant binnen, waardoor de buitenkant de binnenkant wordt en de binnenkant de buitenkant. Je hebt ook nog de verkeerde binnenkant (de buitenkant) en de verkeerde buitenkant (de binnenkant). En als iemand zegt: Binnen en je doet buiten, zit je buiten de binnenkant, dus dan moet je binnenstebuiten de buitenkant binnen.

Marco Borsato[bewerken]

Filosoof Socrates was de eerste die ging nadenken over de vraag: Hoe: houd je binnen en buiten uit elkaar?
Nadat hij tot de conclusie kwam dat op ieder potje een dekseltje past, ging hij nadenken over deze vraag. Hij nam vele dingen door: "Als de buitenkant nou binnen is, is binnen dan ook buiten?" en "Als ik inbreek bij de buurman vanaf buiten, wat zal de buiten dan zijn?"'
Na drie jaar peinzen besloot hij dat het tijd was voor een muziekje. Hij begon rond te sneupen in de kastjes van zijn overleden vrouw en vond een CD van Marco Borsato.
Toen hij de CD in de CD-speler had gedaan en op play had gedrukt, begon CD te spelen. "BINNEEEEEEEEEEEEEN! BINNEN IN MIJN HART BINNEN IN MIJN ZIEL VAN BINNEEEEEEEEN! luisterde Socrates mee. Toen begon het tot Socrates door te dringen. De binnenkant is dus niet de buitenkant! Alles zit van binnen, maar ook van buiten! Voorbeeld: Humor zit binnen je hoofd, maar buiten je bereik. Je kan er dus vanbinnen niet bij. Snap je? Nu het ezelsbruggetje om het uit elkaar te houden: TV-TAS. Waarbij je zo moet denken: De tas zit buiten, maar binnenin de tas zit de tv. Buiten de tv zit dus de tas. Handig hè?
WAARSCHUWING:
Het is niet de bedoeling dat je de tas binnenstebuiten keert, want dan zit de binnenkant buiten en is de tv stuk.

   
Hoe: houd je dingen uit elkaar?
Boven en Beneden · In en uit · Links en Rechts · Voor en Achter · Binnen en Buiten · Mannetjesgoudvis en vrouwtjesgoudvis