Hoe:Hypnotiseer je een kameel?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Je hebt misschien nog nooit gehoord van het hypnotiseren van kamelen, maar in het Midden-Oosten is het big business. In bepaalde landen is de sector van de kamelenhypnose verantwoordelijk voor bijna 35% van het GBP, en verschaft werkgelegenheid aan duizenden mensen, en duizend-en-één kamelen.

Kamelen zijn erg gevoelige dieren. Je moet bijzonder voorzichtig met ze omgaan, want ze schrikken zich snel een bultje. Maar precies doordat ze zo intelligent en gevoelig zijn, vallen ze gemakkelijk te hypnotiseren.

Gehypnotiseerde kamelen worden ook wel superkamelen genoemd. Als ze eenmaal gehypnotiseerd zijn, kunnen ze zowat alles.

Arabieren hypnotiseren al kamelen vanaf hun 3de levensjaar, dus dan kan jij het ook! Hieronder lees je hoe je te werk moet gaan. Succes gegarandeerd!

Hoe hypnotiseer je een kameel?[bewerken]

Een pas gehypnotiseerde kameel

Stap 1: zoek een kameel[bewerken]

Het lastigste aan het hypnotiseren van een kameel is een kameel vinden. Kamelen vind je meestal in de woestijn, meer bepaald in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een woestijn is een grote zandvlakte, een beetje zoals een strand, maar dan zonder de zee er aan vast. Als je in een woestijn iets ziet wat lijkt op een kameel, tel dan de bulten. Als het er twee zijn, heb je waarschijnlijk een kameel te pakken.

Je kan de kameel niet zo maar mee grissen. Hoogst waarschijnlijk is ze eigendom van een Arabier, en die zal zijn kostbaarste bezit niet zo maar laten gaan. Je moet dus iets meenemen van gelijke waarde om de kameel te kunnen betalen, in een gesloten systeem dat ruilhandel heet. Hoogst waarschijnlijk zal de Arabier een of meerdere vrouwen vragen in ruil voor de kameel, afhankelijk van hoe intelligent het dier is. Ga mee in die handel, anders kom je nooit aan een kameel.

Let erop dat de kameel niet al gehypnotiseerd is, anders zal ze nadat je betaald hebt vanzelf en bulderend lachend terug naar de vorige eigenaar rennen, en ben je ze weer kwijt. Je kan een eventueel aanwezige hypnose gemakkelijk verwijderen door drie maal met je vingers te knippen. Als de kameel dan een luidruchtige wind laat, was ze waarschijnlijk onder hypnose. Het kan ook zijn dat ze gewoon winderig is, wat vaak voorkomt bij kamelen.

Soms gaat het ook wel eens mis.

Stap 2: de hypnose[bewerken]

Stel de kameel op haar gemak. Dit kan je doen door een Arabisch slaapliedje te neuriën. Je kan ook proberen met rustige stem voor te lezen uit de Koran. Als ze voldoende tot rust is gekomen, kijk je haar recht in de ogen aan. Probeer niet te lachen. De kameel zal je geconcentreerde blik met een afwezige, idiote blik beantwoorden, terwijl de onderkaak zachtjes heen en weer gaat. Ze zal mogelijk ook een typisch kamelengeluid produceren. Door de ontspanning die zich in het kamelenlichaam voltrekt, kunnen de darmen zich gaan ledigen, wat bij kamelen een lawaaierige en onwelriekende aangelegenheid is.

Laat je evenmin afleiden door de regelmatige kauwbewegingen van de op- en neergaande kamelenkaken, anders zal de kameel jou hypnotiseren, waardoor in het beste geval je darmen zich zullen ledigen, en je in het slechtste geval eindigt als kamelenvoer.

Een succesvolle hypnose door een drie-jarige.

Zolang je de kameel in de ogen kijkt, zal ze jou ook stompzinnig blijven aankijken. Breng nu je wijsvinger traag omhoog, tot voor je neus. Houd je vinger zo gedurende enkele minuten stil. Beweeg je wijsvinger daarna traag naar de kameel toe tot hij haar neus bijna aanraakt. De kameel zal steeds meer scheel kijkend je vinger trachten te volgen, tot een soort totale verlamming optreedt. Een plots opstekende kamelenwind behoort nu tot de mogelijkheden, en is zeker een goed teken. Mochten de kamelendarmen nog enige inhoud bevatten, zal deze nu gewis aan de kameel ontsnappen, wat een onsmakelijk geluid kan veroorzaken.

Belangrijk: probeer niet te lachen.

Als het goed is zal de kameel nu in een staat van hypnotische trance zijn. Ze zal stokstijf stil blijven staan, met uitzondering van de ritmisch heen en weer bewegende onderkaak. Dit is het moment waarop je de kameel allerlei truckjes kan aanleren.

Hoe je een kameel truckjes kan aanleren, valt echter buiten de reikwijdte van dit artikel.

Het nut van de kamelenhypnose[bewerken]

Het hypnotiseren van een kameel kent vele toepassingen. Je kan onder andere:

Overzicht van de belangrijkste exporteurs van gehypnotiseerde kamelen.
  • De kameel laten denken dat ze een kip is.
  • De kameel laten denken dat ze een hond is.
  • De kameel laten denken dat ze een aap is.
  • De kameel laten denken dat ze een dromedaris is.
  • De kameel een auto laten besturen (enkel in Saoedi-Arabië mogen kamelen zonder rijbewijs de weg op).
  • De kameel leren om koffie te zetten
  • De kameel leren haar behoefte te doen bij de buren (vooral populair in het Midden-Oosten)
  • De kameel leren fluiten
  • De kameel leren tellen

Bovendien kan je je kameel nu exporteren naar één van de vele landen van het Midden-Oosten, waar gehypnotiseerde kamelen nu eenmaal aantrekkelijke en zeer gewilde goederen zijn.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
3 oktober 2017
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.