Hoe:Infiltreer je in Rusland?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Stel je voor: je land is in oorlog met Rusland en jij bent gestuurd als supergeheime superspion om plannen te stelen van de FSB. Maar je lijkt totaal niet op een Rus! En je doet al helemaal niet als een Rus! Geen nood, want de Hoe-reeks staat paraat!

Lijken op een Rus[bewerken]

Kleren[bewerken]

Russische kleren op het gebied van de Russische cuisine. [1]

Je zult natuurlijk eerst de kleren van een doodnormale Rus op een doodnormale dag moeten aandoen. Je zegt waarschijnlijk dat je dat niet wilt aandoen maar het moet als je op een doodnormale Rus op een doodnormale dag wilt lijken. De kleding is met name gericht op de winter, dus de kleding is wit. Natuurlijk is de ellendige kou ook een noemenswaardig onderdeel van de kleding van de gemiddelde Rus, dus is de kleding dik, gemaakt van dode dieren - bont dus. Niet geschikt voor mensen die niet tegen de oerdriften van de mens kunnen - omdat het isoleert. Nu spreken we over een jas, maar ook het hoofddeksel. Cillintervormig, met flappen aan de zijkant. De broek maakt in principe niet zoveel uit, zolang het in ieder geval maar niet wit is, in tegenstelling tot alles wat erboven zit. Schoenen moeten gemaakt zijn van leer, omdat bont daar zo mooi bij past.

Haar[bewerken]

Het haar moet dus niet zoals dit!

Russen dragen graag vlechten[2], daarom word je geacht dat ook te doen. Vlechten maken is onmogelijk, zoals je waarschijnlijk wel weet. Daarom ga je dus naar de dichtstbijzijnde schoonheidswinkel[3] en koop daar een stelletje extensions en verstop ze in je haar.

Make-Up[bewerken]

Elke Rus bloost. Vraag ons niet waarom, maar ze blozen allemaal. En waarschijnlijk ga jij niet zitten blozen tussen al die Wodkazuipers. Dus doe je gewoon Make-Up op en niemand die het ziet.

Doen als een Rus[bewerken]

Spreken[bewerken]

Russisch spreken is gemakkelijk: je moet gewoon voor elke klinker een "j" zetten (behalve voor de I) en "a's" door "e's" vervangen. De "u" wordt uitgesproken als een "oe", de "g" dient uitgesproken te worden als een "g" zoals in "goal" en in plaats van "-ie" krijg je nu "-ja" (hier de "a" niet vervangen door een "e"). Dan wordt bijvoorbeeld dit:

Jan en Marie gaan appels plukken.
~ Normaal Nederlands

Jen en Mjerija gjeen jeppjels pljoekkjen.
~ Russisch

Indien dit teveel is voor jouw beperkte kennis kan je altijd nog gewoon de hele tijd "Kom on e dansé" zeggen. Niemand die het merkt en als je er nog eens koekjes bij rondstrooit dan heb je misschien nog kans om het Eurovisiesongfestival te winnen.

Resultaat[bewerken]

Nu heb je een hele goede kans om als een geboren en getogen Rus over te komen, maar natuurlijk zullen er schoonheidsfoutjes opduiken. Daar zijn natuurlijk ook remedies voor, hoewel, er is er eigenlijk maar één: wodka. Leer vooral om wodka na één fles te beheersen, dan wel, om niet half slapend over de straat te gaan slingeren. Nee, na een fles moet je nog het Gimn Rossijskoj Federatsii (Russische volkslied) vloeiend (terwijl de wodka ook doorvloeit) kunnen lallen zingen. Bij twijfel kun je nog (ook bij noodgevallen) Russen gaan uitnodigen om te gaan treinsurfen, of een gesprek beginnen over de wonderen en de verdiensten van Lenin.

Zie ook[bewerken]

}


Notenbalk[bewerken]

  1. De OnMarkt weigert wegens onverklaarbare reden om deze "verkleedkostuumpjes" te voegen bij hun producten.
  2. Dus ook de mannen!
  3. Die ene waardoor er opeens ellenlange cijfers op je rekening komt staan wanneer je lief gaat shoppen. Hoe zou dat komen?