Hoe:Maak je je aap funky?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Er zijn een paar dingen in het leven die iedereen wel zou willen, man. Een limietloze voorraad aan Pringles, een bierbron, een supercomputer, enzovoort. Een van die dingen is een funky aap in huis hebben, waar je lekker een biertje mee kan drinken en die, like, een beetje basgitaar kan spelen. Door de apen-emancipering wordt het echter steeds moeilijk om zomaar een funky aap te vinden: je zal ze dus zelf moeten trainen, dude.

Like, Probleem[bewerken]

Ook aapjes worden steeds vaker slaven van de corporaties, man

In onze moderne prestatiegerichte samenleving zittende meeste mensen vast in een eeuwige routine van slapen, eten, werken, eten, werken, fappen, slapen. Ook de apen moeten dit ondergaan: in plaats van lekker vlooien in de dierentuin zijn ook zij nu aan het werk gezet. Dit is natuurlijk niet, like, goed voor de gemiddelde stoner, die er heerlijk plezier aan kan beleven als hij een funky aapje als 'sidekick' heeft. Ik weet niet of je het zelf ooit gezien hebt, maar zo'n, like, guitig aapje naast je hebben lopen is echt het einde, weet je wel.

Zó kan het dus ook zijn, man

Maar de corporaties, zij willen het niet, man. Like, zij, zij willen het niet, man. Zij stoppen onze harige apenvrienden weg in een kooitje, man, ze laten ze niet leven als echte vrije apen die lekker met ons kunnen blowen, man. De regering haat ons, ze liegen ons voor, man. Het is een leugen waar we in leven en de regering gooit olie op het vuur zonder dat we het door hebben. We moeten onze apen niet tot slaven laten worden, man, we moeten ze laten zien dat er ook nog gave dudes zoals wij zijn, man, like, dude, man, like, jeweetwel. Daarom deze gids. Om te laten zien dat wij onze apenvrienden niet laten ketenen en ze de echte funkmasters kunnen laten zijn die ze diep van binnen ook zijn, man.


Stap 1, man[bewerken]

De aap kopen, man[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Like, de aap, is, like, zijn spraakvermogen verloren door de martelingen, man, dus wees cool en geef hem wat mondwater

Onze apen-broeders willen vrijgevochten worden van de onderdrukkers, man...

Ok, man, nu moet je goed luisteren. Eigenlijk make je van de corporaties geen apen hebben man, zij willen de apen als slaven hebben, weet je wel. Maar ik weet, like, waar je, like, dude, man, ze kunt, like, krijgen, weet je wel? Je gaat naar Peter op de hoek, jeweetwel, die in de kelder van zijn moeder woont, en waar je ook altijd je shit haalt. Hij kent een gozer die weer een groep kent die je wel wilt helpen. Maar je moet uitkijken, man, hij is namelijkt echt, like, een, jeweetwel, slaaf van de corporaties, man. Hij doet dit alleen voor het geld. Maar de groep wil je wel helpen, man. Zij breken voor je in bij de 'dierentuin', waar ze de beestjes psychisch martelen en de aliens 'Parkieten' noemen. Maar ze[1] doen het, man, en brengen je de aap.

Een plekje voor de aap, man[bewerken]

Maar we kunnen de aap natuurlijk niet in een, like, kooitje stoppen, man, want dan ben je een van hen. Dus moet je, like, een kamer voor je maat inrichten, man, en wat Led Zeppelin en Jimi Hendrix platen en wat speciale brownies voor hem neerleggen, man, dan kan hij lekker relaxen en spacen als wij naar stap twee gaan, man.

Dude[bewerken]

Ik heb echt, like, zo geen idee, wat ik, like, aan het, dude, like, doen ben man. Echt, alles is paars man, en mijn tandenstoker is een gitaar, man, ik, dude. Like, dude, ik heb echt zo geen idee waar ik ben. Echt, er is echt paarse waas, echt, helemaal in mijn brein man. Ik leef, de corporaties kunnen niks, man, ik ben vrij, dude.

Stap 2, weet je wel?[bewerken]

Like, subkopje[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

dude...

Duuuuuuude, hij is zooooo vrij van hun invloed, man

Like, ok, nu heb je je harige vriendje bij je, man, en nu is hij lekker aan het chillen met Jimi Hendrix en wat speciale brownies. Ik wed dat hij zich al het wat funkier voelt, weet je wel? Nu moet je pas echt, like, aan de slag gaan, iets doen. En ik, like, weet dat ik nu als de, like, jeweetwel, hersenspoelers van school klink, maar, like, ik, dude, meen dit echt. Als je je aap, like, de meest funky dude van de stad wil maken, man, dan zul je, like, toch wel iets moeten doen. Eerst moet je bij een conformist, like, een basgitaar, like, kopen, of ruilen voor een zakje shit.[2] Die moet je like, man, aan je apenbroeder geven, weet je wel. Hij zal eerst zoiets hebben van, 'Dude, dude, like, dude, weet je wel?', maar geef hem echt tijd. Hij zal vanzelf zoiets hebben van, oh, ja, like, ja, dude.

Leer hem lopen op 2 poten, man[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Like ik weet niet meer wat ik hier, like, wou schrijven, maar je moet het wel doen, dude, anders wordt het echt een zooitje, man.

God is een leugen man, ik heb hem, like, dude, like, gezien, maar hij was van karton man, en een leugenaar. Hij zij dat ik niet goed bezig was, man, maar ik vecht juist tegen de corporaties, man. Hij snapt het niet, man, hij is een leugen. De corporaties gebruiken hem om geld te verdienen man, ze hersenspoelen de toetsenborden en nu.. Like! Dude! Ik! Lik! Toetsenbord! Like! Oh, dude~ ik like, ... dude...

Dude, like, dude, man, je weet wel, dude[bewerken]

JimiHendrix.jpg
Tja, zo makkelijk als katten laten apen zich niet funky maken weet je wel.

Ik, dude, like, gisteren kwam er echt zo' n chick op me, like, af, en ze was, like, dude, like, hawt, dus ik zo van, dude jij bent echt hawt, weet je wel. En zij zo van, ja, dude, dat weet ik wel, dus ik zo van, dude, neuken? En zij zo van, dude, sure. Maar toen had ze een pik, dus ik zo van DUDE! DUUUDE!, man, das niet goed MAAAAN! en toen werd ik bewusteloos wakker in de kelder, man. John Lennon is dood man, het is een complot, man, dood door het complot. Ze hebben gewoon iemand de, like, schuld gegeven man, dude, ddood!!! Hij leeft niet meer, doood. Ik heb het gezien man, eigenlijk is hij dooododoodooo!

EKlen[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Vlucht, dude, anders pakken ze je! Ren zover als je, dude, like, benen je, kunnen, like, dragen, man! Anders pakken ze je! Ren zover als je, dude, like...... Duuude, Deja vu....


Ddudeee lik, didde. Dude ik, like, dudde, likseeeo, didueee. man, dekeie, sdnnejienea,a ddude

Ze zien ons[bewerken]

Dude, we moeten nerovetsrethca praten, ander neroh ze ons! Ze niez ons, man, ze nillew netew wat we nekned, duudde.
Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today
DUDUDUDE

Notenbalk[bewerken]

  1. Duuude.... een voetnoot...
  2. Nog een, like, dude, oh, dude, ik ben zoooo van de wereld....